Yosenso.me | Naast haar werk in de gezinshulpverlening biedt Marlene coaching en (familie) opstellingen aan vanuit haar eigen bedrijf.

door karima
Yosenso.me

Vertel eens in het kort, wie ben jij en wat is jouw beroep?

Hoi! Ik ben Marlene van Yosenso.me. Bij Yosenso bied ik coaching aan en organiseer ik (familie) opstellingen. Daarnaast werk ik voor een grote organisatie in de gezinshulpverlening in een coördinerende en coachende functie.

Hoe ben jij bij deze leuke baan terecht gekomen?

Mijn persoonlijke ontwikkeling en mijn werk in de hulpverlening liepen een lange tijd naast elkaar, tot ze hierin samen kwamen.

Ik voelde me best een lange tijd niet oké. Iets wat niet zomaar aan me te zien en te merken was, want ik deed mijn werk, had een jong gezin en alles liep door. Ik had, ondanks dat mijn leven echt niet altijd makkelijk was verlopen, de overtuiging dat ik niet mocht klagen. Maar gelukkig was ik niet. Door me af te sluiten voor het verdriet en mijn kwetsbaarheid, sloot ik me meteen ook af voor al het mooie in mijn leven. Maar daar was ik me toen nog niet bewust van.

“Ik wist totaal niet waar ik terecht was gekomen en vond het in het begin mega vaag”

Ik kwam via een gelukkige samenloop van omstandigheden bij een familieopstelling terecht. Ik wist totaal niet waar ik terecht was gekomen en vond het in het begin mega vaag. Maar al vrij snel kwam ik tot inzicht en bij mijn gevoel. Het bleek het begin van de verandering.

In de loop der jaren deed ik vaker mee aan opstellingen en op den duur deed ik een opleiding systemisch werk, waarbij ik me de methodiek eigen heb leren maken. Dit te combineer met mijn beroepsopleiding, extra opleidingen en werkervaring in de hulpverlening.

Welke opleiding heb jij gevolgd om jouw doel te bereiken?

Ik heb een jaaropleiding systemisch werken (familie- en organisatieopstellingen) gedaan. Mijn vooropleiding is sociaal pedagogische hulpverlening, aangevuld met trainingen zoals coaching, trauma en hechting en nog veel meer.

Wat denk jij dat jouw kracht is binnen jouw werk?

Ik heb een oprechte nieuwsgierigheid naar wat maakt dat iets is wat het is en dus ook naar wat maakt dat iemand een probleem ervaart. Het systemisch coachen past heel erg bij me. Ik heb snel door wat er aan de hand kan zijn en vraag dat uit. 

“Een goed coachingstraject is buiten de inhoud ook afhankelijk van of je een klik met iemand hebt”

Ik ben verder gewoon ik. Een goed coachingstraject is buiten de inhoud ook afhankelijk van of je een klik met iemand hebt. Ondanks dat ik een gevoelsmens ben, ben ik ook nuchter en direct en mag er van mij soms wat luchtigheid en humor in het contact zitten. Ondanks de vaak zware onderwerpen.

Wat maakt jouw baan de aller leukste?

Ik ben zelf steeds weer verwonderd over hoe snel je tot de kern kunt komen met systemisch werken. En bij opstellingen bij een groep wat er daar gebeurt.

Ik vind het heel mooi als mensen goed bij het pure gevoel komen. Het gaat niet om een snelle fix of een oppervlakkige oplossing, maar iets verwerken of veranderen op een dieper niveau. Soms komt er pas later nog een berichtje over het effect. Het kan een tijd doorwerken. Dat vind ik mooi.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?

Ik werk natuurlijk een aantal dagen per week voor een organisatie en daarnaast ben ik gestart met Yosenso. Een fijne combinatie. Overigens kan ik bij die baan ook mijn systemische blik en werkwijzen inzetten. In de praktijk betekent dit dat ik enkele individuele coachingsgesprekken per week kan doen en zo af en toe een dagdeel opstellingen met een groep. Ik plan dat vrij flexibel in, ook afhankelijk van de vraag.

Wat is het mooiste wat jij hebt meegemaakt op je werk?

Moeilijk om te zeggen, want elk gesprek en opstelling is anders en persoonlijk. Ik heb wel eens op een dag meerdere opstellingen begeleid waarvan ik van de ene helemaal een ‘wauw-gevoel’ had omdat de inzichten zo snel en direct zichtbaar werden, terwijl ik dat bij een andere minder had. Toch kreeg ik juist van die opstelling een terugkoppeling wat er vervolgens bij die persoon in haar leven in de weken daarop gebeurde wat echt bijzonder was.

“Ik wil samen met 2 vriendinnen retreats aanbieden, waarbij we onze expertises bundelen”

Heb jij nog andere dromen die jij graag achterna wilt gaan?

Jazeker. Ik wil samen met 2 vriendinnen retreats aanbieden, waarbij we onze expertises bundelen en echt een compleet en waardevol programma aanbieden op een mooie plek. 

Yosenso.me

Wat wilde jij vroeger als kleine Marlene later worden?

Als hele jonge Marlene wilde ik graag met dieren werken. Maar daarna heb ik het heel lang niet geweten en kon het me eigenlijk ook allemaal niet zoveel schelen. De stap naar de hulpverlening is ook een gelukkige samenloop van omstandigheden geweest, die heel goed heeft uitgepakt.

“Door meer bewust te zijn en het meer te laten gaan over wie je bent in plaats van wat je hebt of doet”

Hoe ziet Jouw Mooie Wereld eruit?

De wereld is al behoorlijk mooi. Laten we er meer van genieten. Door meer bewust te zijn en het meer te laten gaan over wie je bent in plaats van wat je hebt of doet. Dan mag er ook zijn wat niet altijd makkelijk is, maar wat wel zorgt voor de ontwikkeling naar je beste zelf.


Meer informatie?

Wil jij meer weten over Marlene haar coaching en (familie) opstellingen? Neem dan snel een kijkje op haar mooie Instagram pagina en haar website!

Berichtje voor Marlene!

Wil jij Marlene laten weten wat jij van haar mooie interview vindt? Laat dan hieronder een lief berichtje achter ♡

Wil jij ook geïnterviewd worden?

Wil jij ook jouw interview terug zien op Mijn Mooie Wereld? Klik dan nu op aanmelden en beantwoord de 10 vragen. Liever een aangepast interview of een duo interview? Stuur een mail naar: info@mijnmooiewereld.nl

Mijn Mooie Wereld volgen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van alle nieuwe interviews, quotes en leuke winacties? Volg mij dan via Instagram ; )

1 bericht

Khadija Hamzaoui 16 april 2020 - 16:33

Wat een mooi interview en ik
ben benieuwd naar je retreat avontuur 😉. Wat een mooie product, Familie opstellingen, en wat ga
jij veel mensen, met jou invulling
en energie, de goede kant opsturen. Powervrouw

Beantwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.