Werk interview Laura

door karima

Hey Laura, vertel eens in het kort, wie ben jij en wat is jouw beroep?

“Ik ben Laura, ik ben 24 jaar en woon sinds een klein jaar in Arnhem. Ik werk sinds mei 2018 als een projectmanager bij een evenementenbureau in Cuijk.”

Hoe ben jij bij deze leuke baan terecht gekomen

“De eigenaar van het bedrijf waar ik werk heeft twee bedrijven. één bedrijf is gerecht op eventtechniek en eventstyling en het andere bedrijf is een evenementenbureau. Mijn vriend werkte al een tijdje bij het Eventtechniek en eventstyling bedrijf en hoorde toen dat er bij het evenementenbureau naar een nieuwe projectmanager werd gezocht. Zodoende is het balletje gaan rollen en ben ik met de eigenaar in gesprek gegaan. Een kleine twee maanden later kon ik starten bij het evenementenbureau!”

Welke opleiding heb jij gevolgd om jouw doel te bereiken

“Ik heb de opleiding Leisure Management gedaan aan Stenden Hogeschool te Leeuwarden. Hier heb ik mij tijdens het afstuderen gefocust op eventmanagement en in deze specialisatie ben ik dan ook afgestudeerd. Aanvullend op deze opleiding heb ik nog de opleiding Integrale Veiligheidskunde gedaan, omdat ik mij graag wilde specialiseren op het veiligheidsaspect binnen evenementen.”

Wat denk jij dat jouw kracht is binnen jouw werk?

“Ik hou ervan om te organiseren en aan te pakken. Wanneer ik een leuke aanvraag binnen krijg ga ik meteen ‘aan’ en ga ik aan de slag om hét concept neer te zetten voor de klant waar aan de wensen wordt voldaan, maar waar ook een juiste dosis creativiteit aan wordt toegevoegd. Ik denk dat mijn kracht voornamelijk ligt in de aanpakkersmentaliteit en het doen van dingen. Wellicht is mijn valkuil dan wel dat ik soms meer een doener dan een denker ben ;p”

Wat maakt jouw baan de aller leukste?

“Elk project, elk event en elke dag is anders! Dat maakt mijn baan denk ik wel het leukste. Je bent continue met iets anders bezig en je weet nooit wat de week erop je gaat brengen. Daarnaast kom je ook op veel evenementenlocaties in Nederland wat ik ook echt een plus vind van mijn baan!”

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?

“Ondanks dat ik veel evenementen doe, bestaat een gemiddelde week toch wel veel uit kantoor werk. Dat is natuurlijk waar de concepten worden uitgewerkt, de voorbereidingen worden getroffen en de afspraken plaats vinden. Ik ben veel op kantoor bezig en schakel dan met de diverse afdelingen om alles goed op elkaar te laten aansluiten. Daarnaast heb je gemiddeld ook 2 afspraken per week met een opdrachtgever of een leverancier waarmee je een evenement doorspreekt. Het bezoeken van relaties en eventlocaties hoort daar ook bij, om goed op de hoogte te blijven van de markt.” 

Wat is het mooiste of gekste wat jij hebt meegemaakt op je werk?

“Het gaafste evenement wat ik tot nu toe heb gedaan was tijdens mijn stage. We hebben toen een gigantische indoor camping gebouwd in een oude hangar bij vliegveld Enschede. De gehele locatie was van top tot teen aangekleed en het leek even alsof je je op een camping in Frankrijk waande. Daarnaast waren ook de overige hangars aangekleed als diner ruimte, feestlocatie en activiteitenlocatie. Alles dit weekend leek te kloppen en deze 200 mensen keken hun ogen uit. Het moment dat zij aankwamen en niet wisten wat zij zagen, dat was het moment dat je heel veel voldoening voor het concept dat je had neergezet en al het werk dat was verzet.” 

Heb jij nog andere dromen die jij graag achterna wilt gaan?

“Momenteel ben ik nog niet zo bezig met het veiligheidsaspect binnen evenementen. Dit is wel iets waar mijn interesse ligt en waar ik mij graag verder in wil ontwikkelen. Dit zijn dan ook nog wel dromen voor de toekomst waar ik aan wil werken. En als je echt ‘uitgewerkt’ ben voor mijn gevoel dan zou ik heel graag nog eens mijn eigen lunchroom openen. Maar dat zijn wel dromen voor over 30 jaar.”

Wat wilde jij vroeger als kleine Laura later worden? 

“De meeste meisjes willen als zij klein zijn prinses worden, of juf of dolfijnentrainster. Maar ik wilde heel graag kassa juffrouw worden bij de C1000. Ik weet niet precies waar deze passie vandaan kwam, maar als ik mijn moeder moet geloven was ik heel stellig dat ik dit wilde worden. Gelukkig is het daarna bijgesteld en wilde ik graag mijn eigen hotel runnen.” 

Hoe ziet ‘Jouw Mooie Wereld’ eruit? 

“Ik denk dat ik kan spreken van een mooie wereld wanneer mensen elkaar in hun waarden laten en niet oordelen om te oordelen of dingen roepen om gesproken te hebben. Daarnaast streef ik naar meer creativiteit in het leven, niet alles zo zwart wit bekijken, maar gewoon eens iets proberen. Ik denk dat als we allemaal een vleugje creativiteit toevoegen en een beetje meer naar elkaar om kijken, dat we samen een hele mooie wereld kunnen creëren.” 

Dit was Laura haar werk interview. Meer weten over haar werk bij Primetime? Check: https://primetime.nl/

Wil jij ook geïnterviewd worden?

Wil jij ook jouw interview terug zien op Mijn Mooie Wereld? Klik dan snel op aanmelden en beantwoord de 10 vragen!


Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.