Vrolijk Atteljee & Freestyle Paintbar | Linda heeft haar creatieve hobby laten uitgroeien tot twee mooie bedrijven!

door karima
Vrolijk atteljee & Freestyle paintbar

Vertel eens in het kort, wie ben jij en wat is jouw beroep?

Ik ben Linda Vrolijk, onlangs 50 geworden en ik ben eigenaar van Vrolijk Atteljee en de Freestyle Paintbar, beiden te Rijswijk ZH.

“Gooien, spetteren, spuiten, alles mag, maar dan zonder penseel”

Vrolijk Atteljee is mijn eigen atelier en hier geef ik tevens schilderles, workshops en verkoop ik teken- en schildermateriaal, kunst en handmade artikelen. De Freestyle Paintbar is onze speeltuin. Het is een hele creatieve ruimte van 100 m2 waar geschilderd wordt met spuitbussen, rollers en knijpflessen. Los gaan met verf! Gooien, spetteren, spuiten, alles mag, maar dan zonder penseel. Ik geef er iedere woensdag en zondag een workshop voor iedereen die wil, daarnaast worden er bedrijfsuitjes, verjaardagen, vrijgezellenparty’s, kinderfeestjes enzovoort ingepland.

Hoe ben jij bij deze leuke baan terecht gekomen?

Ik ben hier langzaam ingegroeid. Ik heb jaren op kantoor gewerkt op de marketing afdeling in de pharmaceutische branch en als directiesecretaresse bij een Telecom bedrijf. Schilderen en tekenen is iets waar ik mee geboren ben. Ik was als kind al onafscheidelijk van mijn potloden. Dit groeide uit tot het schilderen in opdracht naast mijn kantoorbaan. Later ben ik van huis uit lessen gaan geven en is Vrolijk Atteljee geboren. Thuis lessen geven was geen ideale situatie. Zo is er een atelier gekomen, later een ‘winkel’ inclusief atelier en weer later kwam de Freestyle Paintbar er bij.

Welke opleiding/cursus heb jij gevolgd om jouw doel te bereiken?

Ik heb geen kunst opleiding gevolgd, of terwijl ik ben autodidact. Wel is mijn kantoorleven een goede leerschool geweest voor het runnen van een bedrijf.

“We zeggen wel eens voor de grap dat schilderles vergoed zou moeten worden door de verzekering”

Wat denk jij dat jouw kracht is binnen jouw werk?

Het doel van Vrolijk Atteljee is de mensen mee te geven wat schilderen je kan brengen. Schilderen is de beste methode om te ontspannen. Als je iets moois aan het maken bent denk je even aan helemaal niets. En de trots die het mensen geeft als ze iets moois gemaakt hebben is ook heel fijn. Daarnaast is het ook een sociale tool. We zeggen wel eens voor de grap dat schilderles vergoed zou moeten worden door de verzekering.

De lessen en workshops binnen Vrolijk Atteljee zijn dan ook heel laagdrempelig. We werken met een strippenkaart, die afgeschreven wordt alleen als je aanwezig bent. Alle materiaal zit in het lesgeld en je kan je werk laten staan tot het af is. Zo kan je gewoon lekker met lege handen komen schilderen. Je hoeft geen ervaring te hebben, ieder wordt op zijn niveau geholpen om een prachtig eindresultaat te krijgen. Iedereen kan zelf kiezen wat ze willen maken en ik garandeer de mensen dat het prachtig wordt, met of zonder hulp.

“Het is fantastisch als je van je hobby je werk kan maken”

Wat maakt jouw baan de aller leukste?

Het is fantastisch als je van je hobby je werk kan maken. Ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk.

Vrolijk Atteljee & Freestyle Paintbar
Deze mooie schilderijen zijn gemaakt door de cursisten.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?

Ik geef dinsdag tot en met vrijdag in de ochtend schilderles. Op woensdag en zondag middag staan de workshops gepland in de Freestyle Paintbar. Tussendoor kunnen er zowel in het Atteljee als voor groepen in de Freestyle Paintbar workshops geboekt worden. Hierdoor is mijn werkweek zeer afwisselend.

Wat is het mooiste wat jij hebt meegemaakt op je werk?

Ik maak iedere dag mooie dingen mee. Blije mensen met mooie kunstwerken, mooie gesprekken.

Heb jij nog andere dromen die jij graag achterna wilt gaan?

Ik heb nog wel wat dromen. Een eigen Gallerie waar ik mijn werk beter kan ophangen met een kunstuitleen. Ik ben gestart met het organiseren van schilderweekenden. Ik wil graag beter worden in Street Art.

“Wat ik nu doe is nooit in mijn gedachten opgekomen, terwijl het eigenlijk best voor de hand lag”

Vrolijk Atteljee & Freestyle Paintbar

Wat wilde jij vroeger als “kleine Linda” later worden?

Ik had graag iets in de medische wereld willen doen, alleen was ik beter in talen dan in wis- en natuurkunde. Ook wilde ik graag een bloemenwinkeltje. Wat ik nu doe is nooit in mijn gedachten opgekomen, terwijl het eigenlijk best voor de hand lag.

Hoe ziet Jouw mooie wereld eruit?

Mijn mooiste wereld is de wereld waarin mijn gezin gelukkig en gezond is, er genoeg quality time is voor elkaar en ik kan blijven genieten van mijn werk.


Meer weten over Vrolijk Atteljee & Freestyle Paintbar?

Wil jij meer weten over Linda en haar Vrolijk Atteljee & Freestyle Paintbar? Neem snel een kijkje op haar mooie websites:  http://www.vrolijkatteljee.nl/ en http://www.freestylepaintbar.nl/  

Wil jij haar liever volgen? Klik dan op Facebook: Vrolijk Attelier | Freestyle Paintbar of Instagram: Vrolijk Atteljee | Freestyle Paintbar

Berichtje voor Linda!

Wil jij Linda laten weten wat jij van haar mooie interview vindt? Laat dan hieronder een lief berichtje achter ♡

Wil jij ook geïnterviewd worden?

Wil jij ook jouw interview terug zien op Mijn Mooie Wereld? Klik dan nu op aanmelden en beantwoord de 10 vragen. Liever een aangepast interview of een duo interview? Stuur een mail naar: info@mijnmooiewereld.nl

Mijn Mooie Wereld volgen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van alle nieuwe interviews, quotes en leuke winacties? Volg mij dan via Instagram ; )

7 berichten

Cisca 30 januari 2020 - 13:53

Wat een leuk interview!!!! Geeft een mooi beeld van een mooie vrouw en een mooi bedrijf!!

Beantwoorden
Paula 30 januari 2020 - 17:09

Lin; jij weet wat het mij gebracht heeft, mijn 1e stap in jouw atteljee, elke week met zoveel plezier naar m’n di.ochtend-therapie-plekje heerlijk schilderen, kletsen (zoveel lieverds op die dinsdagochtend 😍) bakkie, koekje, etc.
Je bent een top vrouw ! 😘
Super interview !!

Beantwoorden
Ingrid 30 januari 2020 - 17:43

Schilderen bij Linda is iedere week weer een feestje. Je leert je creatieve grenzen verleggen. Kan niet en lukt niet bestaat niet, altijd weer net die paar streepjes of net een iets andere kleur en voor je het weet is je schilderij , houten plank of zelfs een kei weer iets moois geworden. Ben heel blij dat ik hier mag schilderen

Beantwoorden
Tanja 30 januari 2020 - 19:56

Een leuk interview Linda, ik hoor je gewoon praten!

Ben bij Vrolijk Atteljee begonnen in een periode, die voor mij erg stressvol was. Ik merkte al snel dat schilderen heel ontspannend werkt, maar ook de gezellige sfeer helpt om elke week met veel plezier terug te gaan.
Veel succes Linda met alles wat je onderneemt!🌺

Beantwoorden
Annet 30 januari 2020 - 20:12

Ik had nooit gedacht dat ik iets kon tekenen of schilderen ( geen Rembrandt natuurlijk) maar ben nog steeds verbaasd als er weer wat gelukt is en kom je er niet uit , helpt Linda je weer op weg . Super leuk bij Linda 👍🏻

Beantwoorden
Yvonne 31 januari 2020 - 23:49

Hoi Linda wat een leuk interview, het is inderdaad heerlijk om te schilderen,en altijd heerlijke hulp van jou,war alles weer goed maakt.We hebben het echt heel fijn op.de.dinsdagochtend met elkaar.

Beantwoorden
Fatima 2 februari 2020 - 06:50

Wat een leuk artikel! Ook voor mij is een avondje schilderen een soort therapie. Even verstand op nul en hoofd leeg. Heerlijk! En zo grappig…ik zeg ook altijd dat mijn job als secretaresse een hele goeie basis was om een eigen bedrijf te starten.
Blijf zo doorgaan met je mooie bedrijf, het is uniek! xxx

Beantwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.