VA voor scholen | Bonny zorgt ervoor dat leerkrachten weer kunnen doen waar zij goed in zijn!

door karima
VA voor scholen

Vertel eens in het kort, wie ben jij en wat is jouw beroep?

Ik ben Bonny, getrouwd met Patrick en moeder van dochter Kris (2010) en zoon Thijs (2014). Ik ben gek op ananas, notitieboekjes, gitaarmuziek en mijn poezenkinders en werkzaam als VA (Virtual Assistant) voor scholen & leerondersteuners.

“Reken maar dat het onderwijs hieronder lijdt”

Hoe ben jij bij deze leuke baan terecht gekomen?

Het idee voor mijn bedrijf is eigenlijk ontstaan uit frustratie. In mijn omgeving zag ik leraren gedurende een schooljaar afvlakken of verdrinken in het werk. Er moet zoveel, maar er is zo weinig tijd. Reken maar dat het onderwijs hieronder lijdt. Ik ben geen leerkracht, schoolbestuurder of politicus, maar ik wil er wel iets aan doen. Ik kan niet voor de klas gaan staan, maar ik kan wel de niet-onderwijstaken die doorgaans ook op het bordje van een leerkracht terecht komen overnemen.

Welke opleiding heb jij gevolgd om jouw doel te bereiken?

Ik heb European Business Administration gestudeerd, dat heeft niet heel veel te maken met wat ik nu doe als virtueel assistent. Natuurlijk geeft het wel een bepaalde basiskennis in marketing en administratie, maar het meeste heb ik opgestoken van online trainingen en door het gewoon te gaan doen.

“Dat, in combinatie met een grote betrokkenheid bij de organisaties waar ik voor werk, maakt mijn werk heel waardevol”

Wat denk jij dat jouw kracht is binnen jouw werk?

Ik ben moeder van 2 kinderen die ik goed onderwijs gun, dat is natuurlijk een mega drijfveer. Doordat ik geen onderwijsachtergrond heb benader ik zaken vaak net even anders. Dat, in combinatie met een grote betrokkenheid bij de organisaties waar ik voor werk, maakt mijn werk heel waardevol.

Wat maakt jouw baan de aller leukste?

Op mijn manier draag ik bij aan de verbetering van de kwaliteit en het imago van het onderwijs door dingen te doen die ik leuk vind. Voor een maatschappelijk betrokken ondernemer met veel verschillende interesses, die toevallig ook moeder is, is dit natuurlijk de ultieme baan.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?

Geen week is voor mij hetzelfde, mijn werkzaamheden variëren van schoolreisjes organiseren tot websites onderhouden en van nieuwsbrieven schrijven tot de leerlingadministratie bijwerken. Er zijn natuurlijk wel taken die regelmatig op de agenda staan, zoals zorgen dat er op mijn eigen sociale media accounts gepost wordt, de administratie en e-mails beantwoorden.

Wat is het mooiste wat jij hebt meegemaakt op jouw werk?

Nadat ik voor het eerst de organisatie van een Sinterklaasfeest op een school had gedaan, liet het team mij weten dat het zo een leuke, zorgeloze dag voor hen was geweest. Super om te horen dat ik inderdaad een verschil kan maken in de werkdruk van leerkrachten.

“Zodat leraren meer plezier in hun werk hebben, de werkdruk is opgelost, leerkracht zijn weer om lesgeven draait, het vak weer een positief imago krijgt”

Heb jij nog andere dromen die jij graag achterna wilt gaan?

Natuurlijk! Mijn grootste droom is dat alle kinderen goed onderwijs krijgen, en dat er een verandering in het onderwijs plaatsvindt. Zodat leraren meer plezier in hun werk hebben, de werkdruk is opgelost, leerkracht zijn weer om lesgeven draait, het vak weer een positief imago krijgt… Ik zou heel graag meepraten over hoe dit gerealiseerd kan worden.

Wat wilde jij vroeger als kleine Bonny later worden?

Ook vroeger al vond ik heel veel verschillende dingen leuk, het ene moment wilde ik ballerina worden, dan weer geschiedenisleraar of kassajuffrouw. Maar boven alles wilde ik altijd graag moeder worden en dat is gelukt ; )

“In mijn mooie wereld mag iedereen dromen, maar vooral die dromen waarmaken”

Hoe ziet Jouw Mooie Wereld eruit?

In mijn mooie wereld hoef ik me geen zorgen meer te maken over de staat van het onderwijs, is mijn rol als va misschien wel onnodig of juist een vast onderdeel van een schoolteam geworden. In mijn mooie wereld mag iedereen dromen, maar vooral die dromen waarmaken.


Meer weten over VA voor scholen?

Wil jij meer weten over Bonny en VA voor scholen? Neem snel een kijkje op haar mooie website:  https://www.bonnydegit.nl/  | Wil jij haar liever volgen? Klik dan op Facebook of Instagram.

Berichtje voor Bonny!

Wil jij Bonny laten weten wat jij van haar mooie interview vindt? Laat dan hieronder een lief berichtje achter ♡

Wil jij ook geïnterviewd worden?

Wil jij ook jouw interview terug zien op Mijn Mooie Wereld? Klik dan nu op aanmelden en beantwoord de 10 vragen. Liever een aangepast interview of een duo interview? Stuur een mail naar: info@mijnmooiewereld.nl

Mijn Mooie Wereld volgen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van alle nieuwe interviews, quotes en leuke winacties? Volg mij dan via Instagram ; )

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.