Takemeto | Naast haar baan als SEO-specialist heeft Anne 2 jaar geleden met succes een reisplatvorm gestart voor vakanties met kids!

door karima

Vertel eens in het kort, wie ben jij en wat is jouw beroep?

Mijn naam is Anne, ik ben freelance SEO-specialist bij een aantal mooie bedrijven en ben daarnaast 2 jaar geleden takemeto.nl gestart, een reisplatform voor ouders met inspiratie, informatie en tips over reizen en vakanties met kids.

“Ik ontdekte dat ik niet de enige was met vragen over reizen en vakanties met kinderen, en zo is takemeto.nl ontstaan”

Hoe ben jij bij deze leuke baan terecht gekomen?

SEO-specialist ben ik al meer dan 10 jaar en van reizen en vakanties houd ik al mijn hele leven. Maar toen ik in 2017 moeder werd vroeg ik mij wel af hoe dat zou gaan; op vakantie met een baby. Ik ontdekte dat ik niet de enige was met vragen over reizen en vakanties met kinderen, en zo is takemeto.nl ontstaan. 

Welke opleiding heb jij gevolgd om jouw doel te bereiken?

Ik heb een opleiding gevolgd voor grafisch design en het bouwen van websites. Tijdens mijn stage waar ik websites ontwikkelde bij een bureau ontdekte ik mijn interesse in online marketing. Je kunt een mooie website hebben maar uiteindelijk gaat het erom dat je website ook traffic krijgt. En dan natuurlijk ook relevant verkeer! Zo is mijn interesse en passie voor SEO ook ontstaan want ik vind SEO wel een van de puurste traffickanalen van een website, omdat je hiermee écht inspeelt op de vraag en behoefte van de doelgroep. Ik heb via Beeckesteijn Business School nog een opleiding gevolgd voor Digital Marketing, maar verder geen opleiding voor SEO of het opzetten van mijn website takemeto.nl gevolgd (die ik overigens niet zelf heb gebouwd en waar ik nog weinig aan SEO heb gedaan;-)) – dit ben ik gewoon gaan dóen!

“Het gaat om de verhalen, ervaringen en tips van het blogteam van bijna 80 bloggers”

Wat denk jij dat jouw kracht is binnen jouw werk?

Ik denk dat mijn kracht komt omdat ik weet (door keywordonderzoek) dat er zo ontzettend veel mensen zijn die vragen hebben over reizen en vakanties met kinderen en er dus vraag/behoefte naar is. En mijn enthousiasme om alle informatie te bundelen en mensen te inspireren, ik echt geloof in dit platform. En de grootste kracht is toch wel dat dit platform niet om míj draait. Het gaat om de verhalen, ervaringen en tips van het blogteam van bijna 80 bloggers. Dat is de grootste kracht van dit platform en maakt het ook gevarieerd en voor een hele grote doelgroep interessant.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?

De SEO-opdrachten die ik doe nemen ongeveer 3 dagen per week in beslag en daar leef ik ook van. Aan Takemeto.nl besteed ik 1 volle dag en daarnaast ook avonduren en weekenden. De tijd die ik aan takemeto.nl besteed bestaat met name uit het inplannen van alle blogs en social media maar dat was echt te weinig om het platform te laten groeien. Daarom had ik eind 2019 besloten om vanaf april 2020 minder SEO-opdrachten te gaan doen zodat ik meer tijd aan Takemeto.nl kon besteden, zoals aan SEO en het professionaliseren van de website. Maar de coronacrisis heeft wel even wat roet in het eten gegooid en ervoor gezorgd dat de gemiddelde werkweek er wel even anders uit ziet momenteel.

“Ik ben bezig met zoveel andere dingen; het uitbouwen van de website, communicatie met de bloggers, het inplannen van social media en het maken van commerciële deals”

Wat maakt jouw baan de aller leukste?

Het inspireren en informeren van andere ouders en dat ook terugkrijgen in berichtjes en mailtjes. Dat maakt mijn werk dankbaar en ontzettend leuk! Daarnaast is het ook heel erg gevarieerd, ik ben bezig met zoveel andere dingen; het uitbouwen van de website, communicatie met de bloggers, het inplannen van social media en het maken van commerciële deals. De variatie maakt het uitdagend, leerzaam en vooral heel erg leuk!

Wat is het mooiste wat jij hebt meegemaakt op je werk?

Ik denk toch wel de ontzettend lieve berichtjes die mensen ons stuurden voor de coronacrisis, dat we hen echt inspireerden en bijvoorbeeld voor een bepaalde bestemming hadden gekozen door onze blogs. Die berichten, maar ook de ontzettend lieve berichten die we nu krijgen, zorgen ervoor dat we door blijven gaan en gemotiveerd blijven. Want er komt een moment dat we weer mogen reizen, en ik hoop dat mensen dan weer net zo geïnspireerd worden door onze verhalen, ervaringen en tips zoals voorheen.

Heb jij nog andere dromen die jij graag achterna wilt gaan?

Het lijkt me geweldig om takemeto.nl verder uit te breiden. Ik heb nog zoveel ideeën!

“Ik wilde vroeger Linda de Mol worden”

Wat wilde jij vroeger als kleine Anne later worden?

Hahaha, nou ik wilde vroeger Linda de Mol worden (echt, dit staat zelfs op film toen ik in groep 8 bij het afscheidsmusical dit vertelde aan heel de aula). Maar inmiddels ben ik erachter dat ik niet een persoon ben dat heel graag op de voorgrond wil staan. En dat is prima. Daarom draait Takemeto.nl ook niet om mij. Los daarvan kan ik niet altijd op vakantie en kan ik door dit concept wel heel veel type vakanties aan het licht brengen om zo voor ieder wat wils aanbieden. 

Hoe ziet Jouw Mooie Wereld eruit?

Wat me opvalt is dat iedereen over het algemeen iets relaxter is in de coronacrisis en dat vind ik wel echt heel mooi. Ik hoop dat we deze liefde en respect voor en naar elkaar zo houden als dit allemaal voorbij is. En dat áls we weer mogen reizen met onze gezinnen we iets meenemen van dit alles en zo een nóg mooiere wereld creëren.  


Meer informatie?

Wil jij meer weten over Anne haar mooie reisplatvorm? Neem dan snel een kijkje op haar Instagram pagina en haar website!

Berichtje voor Anne!

Wil jij Anne laten weten wat jij van haar mooie interview vindt? Laat dan hieronder een lief berichtje achter ♡

Wil jij ook geïnterviewd worden?

Wil jij ook jouw interview terug zien op Mijn Mooie Wereld? Klik dan nu op aanmelden en beantwoord de 10 vragen. Liever een aangepast interview of een duo interview? Stuur een mail naar: info@mijnmooiewereld.nl

Mijn Mooie Wereld volgen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van alle nieuwe interviews, quotes en leuke winacties? Volg mij dan via Instagram ; )

Takemeto

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.