Pop & Bord | Wil jij weten wat pegdolls zijn en hoe jij aan jouw eigen pegdoll-gezin kan komen? Ellen vertelt jou er alles over.

door karima
Pop & Bord

Hey Ellen, vertel eens in het kort, wie ben jij en wat is jouw beroep?

Ik ben Ellen, moeder van 2 kinderen, getrouwd, 44 jaar en ik run Pop & bord!

“Mensen herkennen zichzelf in de poppetjes”

Hoe ben jij bij deze leuke baan terecht gekomen?

Ik heb een passie voor interieur en een zwak voor poppetjes. Een tijd geleden kocht ik 2 Kokeshi dolls (Japanse gelukspoppetjes), een Karl Lagerfeld en een Coco Chanel. Superleuk om mee te stylen. En op een gegeven moment dacht ik, hoe leuk zou het zijn als je poppetjes van je eigen gezin zou hebben. En zo ben ik terecht gekomen bij de pegdolls. Bordjes maakte ik al jaren voor mezelf. Iedere keer tekende ik er iets anders op, zo had ik telkens een nieuw origineel item in mijn interieur.

Welke opleiding heb jij gevolgd om jouw doel te bereiken?

Geen enkele, ik ben erg van gewoon proberen en jezelf verbeteren. Oefening baart kunst!

Wat denk jij dat jouw kracht is binnen jouw werk?

Mijn kracht is denk ik de persoonlijke touch die ik de producten geef. Mensen herkennen zichzelf in de poppetjes. En als ik een geboortebordje maak aan de hand van het geboortekaartje zijn mensen vaak ontroerd. Dat is natuurlijk een geweldig compliment.

“Zo heb ik eens een soldaatje gemaakt voor iemand van wie haar broer op uitzending ging”

Wat maakt jouw baan de aller leukste?

Mensen delen lief en leed met mij. Geboorte, trouwerijen, sterfte, het komt allemaal voorbij. Het persoonlijke contact met mensen is echt geweldig. En als mensen superblij zijn met het eindresultaat dan ben ik ook helemaal blij.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?

Ik heb eigenlijk geen vaste dagindeling. Ik werk op de momenten dat het uitkomt. Soms is dat de hele dag, soms alleen de ochtend of de middag. De laatste weken werkte ik 7 dagen per week van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Dat kwam door de vele bestellingen en omdat het handwerk is. Inkopen doe ik als ik zie dat mijn voorraad te klein wordt en mijn administratie doe ik tussendoor.

Wat is het mooiste wat jij hebt meegemaakt op je werk?

Er zijn zoveel mooie momenten. Zo heb ik eens een soldaatje gemaakt voor iemand van wie haar broer op uitzending ging. Ze wilde hem een gelukspoppetje meegeven. Maar ook iemand die voor haar vriendin haar gezin in pegdolls bestelde. Haar oudste zoon was overleden maar mocht natuurlijk niet ontbreken. Toen heb ik hem met vlindervleugels gemaakt. En zo zijn er nog veel meer mooie momenten.

“Het zou fijn zijn als mensen wat liefdevoller met elkaar omgaan”

Heb jij nog andere dromen die jij graag achterna wilt gaan?

Op dit moment maak ik alleen pegdolls, borden en tegels. Ooit, als ik de tijd en rust heb, wil ik graag schilderijen gaan maken. Maar nog geen idee hoe ze eruit moeten gaan zien.

Wat wilde jij vroeger als “kleine Ellen” later worden?

Als klein meisje was ik altijd creatief bezig, knutselen, tekenen enz. Ik zei altijd dat ik balletdanseres of juf wilde worden. Maar de creatieve kant heeft gewonnen 😉

Hoe ziet Jouw Mooie Wereld eruit?

Het zou fijn zijn als mensen wat liefdevoller met elkaar omgaan. Pop & bord kan bestaan doordat social media bestaat. Maar juist daar is zoveel negativiteit, dat zou ik graag anders zien. Gelukkig heb ik er met Pop & bord geen last van!


Meer informatie over Pop & Bord?

Wil jij meer weten over Elen en haar Pop & Bord? Ga dan naar haar Instagram of Facebook en volg haar.

Wil jij ook geïnterviewd worden?

Wil jij ook jouw interview terug zien op Mijn Mooie Wereld? Klik dan nu op aanmelden en beantwoord de 10 vragen. Liever een aangepast interview of een duo interview? Stuur een mail naar: info@mijnmooiewereld.nl

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.