Paardencoach | Debra kan door middel van coaching een stukje van haar passie delen en samen met haar paarden iets voor een ander betekenen!

door karima

Vertel eens in het kort, wie ben jij en wat is jouw beroep?

Ik ben Debra, 32 jaar. Samen met mijn man en onze drie kinderen wonen we in de Achterhoek.
Naast mijn baan in het middelbare onderwijs waar ik docent en coach ben, ben ik Equine Assisted Coach. In de volksmond ook wel paardencoach genoemd. En daar gaat het hier over.

Hoe ben jij bij deze leuke baan terecht gekomen?

Door mijn hart te volgen. Mijn passie ligt al van jongs af aan bij de paarden. Dat is de plek waar ik mij op mijn gemak voel. Ik vind het heerlijk om door het bos te rijden of gewoon bij de paarden te zijn. De paarden hebben altijd al veel voor mij betekend. Ik wil met mijn werk als Equine Assisted Coach een stukje van mijn passie delen en samen met mijn paarden iets voor een ander kunnen betekenen.

“Ik ontvang ieder mens met een open hart, zonder oordeel”

Welke opleiding heb jij gevolgd om jouw doel te bereiken?

Equine Assisted Coach Level 1 – Opleidingscentrum Keulsweg Pijnacker.

Wat denk jij dat jouw kracht is binnen jouw werk?

Mijn kracht is dat een ieder mag zijn zoals hij of zij is. Ik ontvang ieder mens met een open hart, zonder oordeel. Of je nou met een hele specifieke coachvraag komt, voor een fijn moment met de paarden, een uurtje rust voor jezelf of omdat je benieuwd bent hoe een coachsessie met paarden in zijn werk gaat, iedereen is welkom.

Paardencoaching

Wat maakt jouw baan de aller leukste?

Het allerleukste… pfoe.. er zijn veel leuke dingen aan mijn werk als coach. Ik vind het heel erg fijn om buiten én bij de paarden te zijn. Wat ik bijzonder vindt is dat zelfs als mensen zonder verwachting of coachvraag komen voor een coachsessie met de paarden gaan ze toch met een ervaring naar huis die ze een inzicht heeft gegeven.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?

Van maandag t/m woensdag werk ik op school. De coachsessies geef ik verspreid over de week en voelen helemaal niet als werken.

“Het paard had dus ook een stuk verderop kunnen staan, maar koos ervoor om diegene bij te staan”

Wat is het mooiste wat jij hebt meegemaakt op je werk?

Een van de mooiste momenten tijdens een sessie vond ik dat iemand heel erg emotioneel werd en een van de paarden bij diegene ging staan. Alsof ze wilde troosten. Dit is natuurlijk een invulling van mijn kant, maar ik werd hier zelf in positieve zin door geraakt. De paarden hebben alle vrijheid en ruimte om tijdens een sessie te gaan en staan waar zij willen. Het paard had dus ook een stuk verderop kunnen staan, maar koos ervoor om diegene bij te staan. Letterlijk.

Heb jij nog andere dromen die jij graag achterna wilt gaan?

Op dit moment ben ik heel erg blij met het leven dat ik heb. Eigenlijk leef ik mijn droom. We wonen buitenaf, met de paarden aan huis. Ik heb een onwijs lieve man en ben moeder van drie kinderen. We eten veel uit onze moestuin en doen dat waar wij met z’n allen blij van worden.

Sinds een paar maanden hebben we coachcamper Sarah, een oude Mercedes bus. Het lijkt mij wel heel erg gaaf om met mijn gezin en Sarah een langere reis te maken. Wie weet, maken we ooit een rondreis door Spanje waar mijn roots van mijn vaders kant liggen.

Wat wilde jij vroeger als kleine Debra later worden?

Vroeger wilde ik dierenarts worden.

Hoe ziet Jouw Mooie Wereld eruit?

In Mijn Mooie Wereld hebben we een rustig leefritme waarbij we met de seizoenen mee leven. Ook is er ruimte voor datgene waar een ieder blij van wordt, ongeacht wat dat mag zijn. Ik vind het belangrijk dat we er samen voor zorgen dat we het goed hebben door met elkaar te delen en voor elkaar te zorgen. 


Meer weten over Debra?

Wil jij meer weten over Debra en haar paardencoaching? Neem snel een kijkje op haar Instagram @debra_coaching_met_paarden

Berichtje voor Debra!

Wil jij Debra laten weten wat jij van haar interview vindt? Laat dan hieronder een lief berichtje achter!

Wil jij ook geïnterviewd worden?

Wil jij ook jouw interview terug zien op Mijn Mooie Wereld? Klik dan nu op aanmelden en beantwoord de 10 vragen. Liever een aangepast interview of een duo interview? Stuur een mail naar: info@mijnmooiewereld.nl

Mijn Mooie Wereld volgen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van alle nieuwe interviews, quotes en leuke winacties? Volg mij dan via Instagram ; )

Paardencoach

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.