Over mij

door karima

 

Vertel eens in het kort, wie ben jij en waar kom jij vandaan?

“Mijn naam is Karima, 35 jaar jong en ik woon in Arnhem samen met mijn partner Yuri en onze Golden Retriever Luna. Ik werk met heel veel plezier als begeleidster in een woonzorgcentrum voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Daarnaast ben ik op dit moment veel bezig met mijn website. Ik vind het heel fijn om op een positieve en creatieve manier met mijn passie bezig te kunnen zijn, en tegelijkertijd mensen een podium te geven. Door elkaar te inspireren met mooie verhalen, interviews en het maken van nieuwe (schrijf) contacten, zorgen wij er met z’n allen voor dat onze wereld een klein beetje mooier wordt. En dat is ook precies mijn bedoeling.”

Wat is het mooiste avontuur dat je ooit hebt meegemaakt?

“Ik heb wel meerdere mooie avonturen meegemaakt, zoals paragliden op een hele mooie locatie in Frankrijk. En 3 weken rondtrekken in Thailand was één groot en onvergetelijk avontuur. Maar het aller mooiste avontuur wat ik mee heb mogen maken is het werken voor Sunweb als reisleidster in Spanje. Op mijn 30ste het gevoel hebben in Nederland vast te lopen en vervolgens de keuze gemaakt om alles even achter te laten en het avontuur op te zoeken. Het was een ontzettend leuke en soms ook wel zware periode waarin ik veel lieve en leuke mensen om mij heen heb gehad. Gewoon in het diepe springen om even in een andere wereld te belanden. Dat is het mooiste avontuur dat ik ooit heb  meegemaakt!”

Van welke muziek word jij gelukkig?

“Mijn muzieksmaak is echt heel erg breed. Er moet iets inzitten wat mij aanspreekt en dan kan het in elk genre thuishoren. Als ik ga stappen houd ik wel erg van house- en techno-muziek en als het een goede set is kan ik daar wel erg gelukkig van worden, als ik in de auto zit heb ik altijd Slam FM op staan, en op een 70’s, 80’s of 90’s party kan je mij ook prima achter laten. Wat R&B, Top 40 en Hollandse hits op zijn tijd vind ik ook helemaal prima.”

Wat vind jij het leukste aan jezelf?

“Ik vind het leukste aan mijzelf dat ik altijd probeer om vrolijk te zijn en positief te blijven, ook al is dat niet altijd even makkelijk. Ik denk dat je met vriendelijkheid en met een open houding veel meer bereikt in het leven en ook meer uit jezelf kan halen. En ik geloof dat wat je uitstraalt ook weer naar jou toe komt, dus kom maar op met al die positieve vibes!”

Wat wilde jij vroeger als “kleine Karima” later worden?

“Nou ik wilde altijd peuter- of kleuterjuf worden. Dat leek me nou zo leuk om de hele dag activiteiten te ondernemen met al die kinderen. Ik heb de opleiding sociaal pedagogisch werk gedaan. Mijn 1e en 3e stage waren op een peuterspeelzaal en een kleuterklas en ik ben tot op de dag van vandaag blij dat ik dat niet geworden ben. Dat bleek helemaal niet bij mij te passen. Ik ben afgestudeerd in de richting gehandicaptenzorg met als voorkeur woonbegeleiding. Dat is nu ook waar ik, na een aantal jaren, weer werkzaam ben en mijn werk-geluk weer helemaal heb terug gevonden.”

Als je aan het dagdromen bent, waar gaan jouw dromen dan over?

“Haha ik dagdroom heel erg veel. Zo veel dat mijn vriend daar soms gek van wordt. Vooral over wat ik nog in de toekomst zou willen bereiken. Een mooi vrijstaand huis, nog meer bijzondere reizen kunnen maken, ons gezin uitbreiden met kinderen en een 2e hond. Maar waar ik al langere tijd over dagdroom is het waarmaken van mijn eigen site. Een plek waar ik mijn creativiteit kan uiten en waar ik al mijn positiviteit in kan stoppen. En dat heb ik nu eindelijk waar kunnen maken.”

Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?

“Als eerste moet ik even vertellen dat mijn geheugen al jaren niet al te best mee werkt. In het geval van vervelende periodes in mijn leven heeft mij dat goed geholpen, aangezien ik het gevoel en de herinnering na verloop van tijd gewoon kwijt ben. Maar ook de leuke herinneringen zijn lastig terug te halen. Gelukkig heb ik veel video- en fotomateriaal van vroeger, waardoor ik het gevoel heb het nog te weten als de dag van gisteren. Ik denk dat mijn fijnste jeugdherinnering de periode is geweest in groep 7 en 8. Ik heb toen in een hele leuke klas gezeten met 2 toffe leraren en die tijd is mij altijd erg bijgebleven. Dan denk ik terug aan de feestjes die wel eens werden gegeven met onze klasgenoten als dj’s, schoolkamp, de eindmusical, de minidisco in het wijkgebouw, schuifelen en hakken, want happy hardcore was natuurlijk helemaal in! Nog steeds heb ik met een aantal oud klasgenoten contact en het is een soort van vertrouwd gevoel, omdat je toch een gedeelte van je jeugd met elkaar hebt gedeeld. Blijft een mooie tijd.”

Waar zou je vandaag de dag zijn als geld geen rol zou spelen?

“Ik zou een vrijstaand huis kopen in Arnhem. Ik neem dan mijn huidige buren mee want ik zou niet meer zonder hen kunnen. Een stukje grond eromheen met mooi uitzicht. Aan mijn werk zou ik niets willen veranderen, want ik werk met de leukste doelgroep die er maar bestaat. Ik zou vaker op vakantie gaan om wat meer van de wereld te kunnen zien. Ik zou zorgen dat mijn familie en vrienden om mij heen het net zo goed voor elkaar hebben en daarbij helpen waar ik kan. En ik zou graag ergens een mooi vakantiehuis willen hebben waar ik voor mijn ontspanning naar toe kan gaan. Het idee om te kunnen werken vanuit huis geeft mij echt het gevoel van vrijheid. Om op die manier nog meer tijd en energie in Mijn Mooie Wereld te kunnen steken en daarmee andere mensen te kunnen helpen zou mij erg gelukkig maken.”

Waar kan jij het hardst om lachen?

“Als ik met iemand echt een humor-klik heb, dan komt er vaak veel fantasie bij kijken, waardoor een verhaal of situatie steeds gekker en groter wordt gemaakt. Dan zie ik dat soort dingen ook voor me en daar kan ik het hardst om lachen. Slappe lach kreeg ik vroeger ook vaak op school tijdens de les. Vooral als je dan op dat moment juist stil moest zijn. Met de slappe lach is dat niet te doen joh!”

Hoe ziet Mijn Mooie Wereld eruit?

“Het mooiste zou zijn als iedereen wat liefdevoller met elkaar om gaat, wat meer over heeft voor de medemens en wat positiever in het leven gaat staan. Probeer te genieten van de mooie momenten, daag jezelf uit door nieuwe avonturen aan te gaan, durf groots te dromen en probeer het waar te maken. Kijk wat minder naar iedereen om je heen en wat meer naar jezelf. Wie ben jij? Waar word jij gelukkig van? En hoe kan jij dat voor elkaar krijgen?”

“Dit is waar ik voor sta en waar ik in geloof, dit is Mijn Mooie Wereld!”


Wil jij ook geïnterviewd worden?

Wil jij ook jouw interview terug zien op Mijn Mooie Wereld? Klik dan snel op aanmelden en beantwoord de 10 vragen!

Contact

Heb jij tips of wil je graag iets kwijt per mail? Laat het mij weten via mijn contactformulier.

Mijn Mooie Wereld volgen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van alle nieuwe interviews, quotes en leuke winacties? Volg mij dan via Instagram ; )