Noord & Zoet | Irene heeft door te bloggen haar passie ontdekt en sprong in het diepe als freelance styliste!

door karima
Noord & Zoet

Vertel eens in het kort, wie ben jij en wat is jouw beroep?

Mijn naam is Irene Meerman, 44 jaartjes jong, 20 jaar getrouwd met de liefde van mijn leven en moeder van twee heerlijke pubermeiden. Mijn beroep is freelance styliste (fashion), interieuradviseur/stylist/blogger voor Noord & Zoet(mijn eigen bedrijfje). Noord staat voor de stoere, pure en scandinavische kant in het interieur en Zoet staat voor vintage, kleur en humor in het interieur. Twee stijlen waar ik van hou en niet toevallig de initialen van mijn lieve dochters.

“Dit is wat ik wil! Hier word ik blij van dus waarom niet fulltime”

Hoe ben je bij deze leuke baan terecht gekomen?

Oorspronkelijk kom ik uit het HR/P&O vak en ben ik altijd adviseur geweest op Personeelszaken en Verzuim. Sinds ik ben begonnen te bloggen heb ik ontdekt hoe leuk ik interieur vind. Het fotograferen van interieurs, het geven van adviezen in het interieur, het schrijven van blogs over wat voor een interieurgek ik eigenlijk ben. Toen ik werd gevraagd om freelance styliste te worden ben ik in het diepe gesprongen, en heb ik mijn baan in de HR opgezegd. Dit is wat ik wil! Hier word ik blij van dus waarom niet fulltime ; ) Op instagram ben ik te vinden als @noordenzoet en op mijn site www.noordenzoet.nl kun je alles vinden omtrent interieuradvies en mijn blogs.

Welke opleiding heb jij gevolgd om jouw doel te bereiken?

Ik heb nog geen specifieke opleiding gevolgd. Tot nu toe alleen maar korte trainingen en cursussen. In februari ga ik beginnen met een vakopleiding Interieuradviseur/stylist.

“Ik kijk daarom als interieurstylist altijd wat er allemaal al wel is, in plaats van een heel nieuw interieur aan te schaffen”

Wat denk jij dat jouw kracht is binnen jouw werk?

Mijn kracht is denk ik, en dat merk ik binnen zowel fashion als interieur, mijn gevoel voor kleur. Ik ben gek op kleur en voel eigenlijk gauw aan welke kleuren zorgen voor een balans en een goede match. Daarnaast vind ik het belangrijk om duurzaam bezig te zijn. Duurzaam betekent niet altijd duur. Ik kijk daarom als interieurstylist altijd wat er allemaal al wel is, in plaats van een heel nieuw interieur aan te schaffen. Duurzame materialen en hergebruik is waar ik als interieurstylist mee werk. Ik ben ook verkooppunt van ecologische verf.

Wat maakt jouw baan de allerleukste?

Dat ik elke dag blij word van mensen die ik adviseer en dan blij verrast zijn door mijn adviezen, mijn foto’s en mijn verhaal. En dat ik mensen inspireer zelf ook aan de slag te gaan.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek er uit?

Mijn werkweek is nooit hetzelfde. Mijn werk als stylist probeer ik te plannen op vaste dagen in de week omdat ik met mensen een afspraak maak die gestyled willen worden. Daarnaast fotografeer ik mijn interieur wanneer het uitkomt. En voor de fotografie van producten in mijn interieur maak ik afspraken met de ontwerper of bedrijf. Ik schrijf minimaal 1 keer per maand een blog voor mijn eigen site en 1 keer per maand een gastblog. Daarnaast organiseer ik in het voorjaar en najaar nog workshops op het gebied van interieur zoals afgelopen kerst een tafeldekken workshop, en kunnen mensen bij mij een interieurparty boeken. En dan niet te vergeten, de interieur- en kleuradviezen bij de mensen thuis. Ik ben vast nog iets vergeten. Dat is het leuke aan mijn werk op dit moment. Het is nooit hetzelfde.

“Door mijn styling tips kreeg ze haar zelfvertrouwen weer langzaam terug en voelde ze zich weer haarzelf”

Wat is het mooiste wat jij hebt meegemaakt op jouw werk?

Elke week maak ik wel iets moois mee, waar ik er zo van kan genieten. Elke week een dansje in de woonkamer als ik een opdracht heb binnen gehaald of een blije klant, heerlijk vind ik dat. Vorige week kreeg ik van een klant een compliment en ik raakte ontroerd. Door mijn styling tips kreeg ze haar zelfvertrouwen weer langzaam terug en voelde ze zich weer haarzelf. Een mooier compliment bestaat er niet.

Heb jij nog andere dromen die jij graag achterna wilt gaan?

Dromen zijn er altijd. Ik zou heel graag nog een keertje een boerderijtje willen opknappen van het begin tot eind. Een heel gaaf klusprojec(tje), maar dan wel zelf in gaan wonen ; )

Noord & Zoet

Wat wilde jij vroeger als kleine Irene later worden?

Je zou het niet verwachten, maar ik wilde altijd juf worden. Creatief bezig zijn heb ik altijd gewild en als juf kon ik dan ook mijn ei wel kwijt. Mijn kinderen vonden het vroeger gelukkig altijd super leuk om creatief bezig te zijn. Heerlijke tijd ; )

“Denk niet aan de dingen die er niet zijn, maar zie wat er allemaal wel is en geniet”

Hoe ziet jouw Mooie Wereld er uit?

Mijn mooie wereld ziet er uit zoals het nu is. Ik leef in het moment en ben dankbaar dat ik deze stap heb kunnen zetten en van mijn passie mijn werk heb kunnen maken. Ik geniet er met volle teugen van en van mijn mooie gezin. Denk niet aan de dingen die er niet zijn, maar zie wat er allemaal wel is en geniet. Creativity is intelligence having fun (quote Einstein)Meer weten over Noord & Zoet?

Wil jij meer weten over Irene en Noord & Zoet? Neem snel een kijkje op haar mooie website: http://noordenzoet.nl/ | Wil jij haar liever volgen? Klik dan op haar Instagram.

Berichtje voor Irene!

Wil jij Irene laten weten wat jij van haar mooie interview vindt? Laat dan hieronder een lief berichtje achter ♡

Wil jij ook geïnterviewd worden?

Wil jij ook jouw interview terug zien op Mijn Mooie Wereld? Klik dan nu op aanmelden en beantwoord de 10 vragen. Liever een aangepast interview of een duo interview? Stuur een mail naar: info@mijnmooiewereld.nl

Mijn Mooie Wereld volgen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van alle nieuwe interviews, quotes en leuke winacties? Volg mij dan via Instagram ; )

Noord & Zoet

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.