Ninetyoneonline | Ondanks haar lichamelijke tegenslagen is Stephanie een echte creatieve duizendpoot en geniet zij volop van haar leven!

door karima

Vertel eens in het kort, wie ben jij en wat is jouw hobby?

Ik ben Stephanie, 29 jaar oud en woon samen met mijn vriend Jeffrey, ons grasparkietje Tommie en ons hangoorkonijntje Lexie. Ik heb inmiddels zoveel hobby’s dat ik ze hier zo 1,2,3 niet allemaal zou kunnen opnoemen. Ik ben in ieder geval graag creatief bezig en ik houd van bakken, kokkerellen en reizen. Heel veel hobby’s dus. En ik blijf dingen ontdekken die ik leuk vind om te doen!

Via mijn Instagram accounts @NinetyOneOnline en @LiefsvanSteph.91 deel ik alles wat ik leuk vind en wat mij bezighoud. Ik heb inmiddels ook een eigen website (www.ninetyone-online.nl) met webshop én blog.

“Het was dus tijd om iets te vinden waar ik gelukkig van werd en wat ik kon doen zonder de pijn te veel uit te lokken”

Hoe ben je bij deze leuke hobby terecht gekomen?

In 2011 ben ik – op zoek naar afleiding – begonnen met het maken van sieraden. Ik had last van hevige buikpijn en werd hier in mijn dagelijkse leven veel door gehinderd. Ik was toen net begonnen met de opleiding tot verpleegkundige. Ik studeerde of lag in bed en meer opties waren er niet. Het was dus tijd om iets te vinden waar ik gelukkig van werd en wat ik kon doen zonder de pijn te veel uit te lokken. Het maken van sieraden maakte me gelukkig en gaf me veel voldoening. Beetje bij beetje zijn er steeds meer dingen bijgekomen die ik leuk vind om te doen.

Wat heb jij gedaan om hier zo goed in te worden?

Ik zeg niet graag van mezelf dat ik ergens goed in ben, omdat ik denk dat er altijd ruimte is voor verbetering. En misschien is dat dan ook gelijk het antwoord op je vraag; ik heb er heel veel tijd en energie in gestoken. Ik zoek van tevoren altijd veel informatie op op internet of in boeken, ik volg cursussen en workshops en verder is het een kwestie van oefenen, oefenen, oefenen. Heel veel dingen lukken echt niet in één keer, hoor! Ik heb gelukkig engelengeduld. Als je doet wat je leuk vind, scheelt dat denk ik al heel veel.

“Het klinkt heel zweverig, maar al mijn hobby’s zorgen ervoor dat ik alles om me heen even kan vergeten”

Wat maakt jouw hobby zo speciaal?

Het klinkt heel zweverig, maar al mijn hobby’s zorgen ervoor dat ik alles om me heen even kan vergeten. Ik heb er vaak moeite mee om niet bezig te blijven met alles wat ‘moet’. Mijn hobby’s zorgen ervoor dat ik op en top kan ontspannen. Ik word er zó gelukkig van als iemand blij is met iets wat ik heb gemaakt. Daarom maak ik het allerliefste dingen voor de mooiste momenten (een zwangerschap, de geboorte, een feestje, een bruiloft) in het leven.

Kan iedereen dit doen of heb je er aanleg voor nodig?

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen het kan! Als je vanuit interesse aan iets nieuws begint, geduld hebt en jezelf de tijd geeft om iets nieuws te leren dan kun je alles leren.

“Verder heb ik leuke nieuwe contacten opgedaan en vriendschappen opgebouwd, én heb ik de stap durven nemen om mijn dromen achterna te gaan”

Wat heeft deze hobby jou tot nu toe gebracht?

Het heeft ervoor gezorgd dat ik voor een groot deel positief terugkijk op de afgelopen jaren (inmiddels 10 jaar en een beetje) waarin ik veel lichamelijke klachten heb gehad. Verder heb ik leuke nieuwe contacten opgedaan en vriendschappen opgebouwd, én heb ik de stap durven nemen om mijn dromen achterna te gaan.

Heb jij nog andere dromen die jij graag achterna wilt gaan?

Mijn allergrootste droom is om ooit van mijn hobby mijn werk te kunnen maken.

“Je kunt allerlei patronen kopen, maar je kunt ook je eigen fantasie gebruiken”

Wat heb jij allemaal nodig om jouw hobby uit te kunnen oefenen?

Qua materialen verschilt dat natuurlijk per hobby en je kunt het zo gek maken als je wilt. Voor mijn hobby sieraden maken heb ik gereedschap en kraaltjes gekocht. Je kunt allerlei patronen kopen, maar je kunt ook je eigen fantasie gebruiken. Voor het haken heb ik haaknaalden en wol en boeken met leuke patronen. Voor het maken van een snailmail probeer ik zoveel mogelijk dingen te gebruiken die ik om me heen tegenkom. Je dwingt jezelf zo af en toe echt om creatief te zijn.

Waarom zou iemand aan jouw hobby moeten beginnen?

Gewoon omdat het heerlijk is om lekker creatief bezig te zijn! Er zijn heel veel redenen te bedenken: ontspannen na een lange werkdag, ontsnappen aan de drukte van alledag, een momentje me-time en – een van de dingen die ik er ook heel fijn aan vind – even offline zijn.

“In Mijn Mooie Wereld geniet je elke dag van alles wat het leven te bieden heeft, laat je je in je dromen niet tegenhouden door anderen en zorg je voor je eigen geluk”

En tot slot, hoe ziet Jouw Mooie Wereld eruit?

In Mijn Mooie Wereld zou er minder ‘druk’ zijn; minder bezig zijn met alles wat moet (van jezelf en van anderen), minder gehaast zijn, zo nu en dan een minder volle agenda en minder drang om te presteren. In Mijn Mooie Wereld geniet je elke dag van alles wat het leven te bieden heeft, laat je je in je dromen niet tegenhouden door anderen en zorg je voor je eigen geluk.


Meer weten over NinetyOneOnline?

Wil jij meer weten over Stephanie en haar NinetyOneOnline? Neem snel een kijkje op haar website: www.ninetyone-online.nl | Liever volgen? Neem dan eens een kijkje op haar Instagram accounts: @NinetyOneOnline of @LiefsvanSteph.91

Berichtje voor Stephanie!

Wil jij Stephanie laten weten wat jij van haar interview vindt? Laat dan hieronder een lief berichtje achter!

Wil jij ook geïnterviewd worden?

Wil jij ook jouw interview terug zien op Mijn Mooie Wereld? Klik dan nu op aanmelden en beantwoord de 10 vragen. Liever een aangepast interview of een duo interview? Stuur een mail naar: info@mijnmooiewereld.nl

Mijn Mooie Wereld volgen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van alle nieuwe interviews, quotes en leuke winacties? Volg mij dan via Instagram ; )

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.