Natural Happy | Mindfulness coach, millennial en selfcare-expert. Marloes runt haar mindstudio op haar eigen manier!

door karima
Natural Happy

Hi, mijn naam is Marloes. Ik ben Mindfulness coach, millennial en selfcare-expert. Ik ben mega ambitieus, creatief, (bijna) altijd vrolijk en run mijn mindstudio op mijn eigen manier. Spirituele woo-woo is niet echt m’n ding. Mijn mindfulness trainingen zijn praktisch, down- to- earth & wetenschappelijk onderbouwd. Ik ben dol op reizen, lezen en wijn. In het weekend vind jij mij het liefst bij vrienden voor een borrel, spelletje en goed gesprek. 

“WAUW! Mijn wereld en leven veranderen compleet, wat een positiviteit, energie en geluk”

In februari 2017 doet een uitdagende periode in miin leven zich aan: Ik leer veel. Heel veel. Over Gedachten, mindset, grenzen, bewustwording en patronen. Mijn eerste kennismaking met Mindfulness en Meditatie. Ik volg meditatielessen, lees veel ontwikkelingsboeken, volg cursussen, verdiep mij in de wetenschap en reis de wereld over opzoek naar verdieping door middel van (stilte) retraites op de meest bijzondere plekken

WAUW! Mijn wereld en leven veranderen compleet, wat een positiviteit, energie en geluk. 

Mijn zoektocht

In mijn eigen ontdekking en ontwikkeling naar happiness lag een grote uitdaging. Cursussen en trainingen die aangeboden sloten simpelweg niet goed aan. Ik ben een avontuurlijke, praktische en kritische millennial. Ik had mijn vraagtekens en zocht naar wetenschappelijk onderbouwde antwoorden. Al snel wilde ik de ‘WHY’ weten achter Mindfulness. De basistools van mindfulness en meditatie bleken krachtig en zorgen voor een fenominaal effect op mijn leven.  Maar ik mis fun, energie en daadkracht.

Ik vond dat het tijd was om mijn kennis, ervaringen en visie om te zetten in een concreet, vernieuwend concept. Ik geloof erin dat mijn generatie – met een unieke, krachtige levenshouding –  vraagt om een vernieuwde aanpak op zelfreflectie, meditatie, opmerkzaamheid en echt leren leven. Natural Happy en het bijhehorende ‘8 components of happiness model ontstonden.

Natural Happy

Mijn missie

Al dit harde werken brengt mij op een missie: ”Millennials inspireren met de kracht van mindfulness op een vernieuwde (hello 2.0 versie), praktische en wetenschappelijk onderbouwde manier. Geen ingewikkelde, tijdrovende trainingen, maar waardevolle tools die echt het verschil in het leven maken.”

En dan is het 2020, Ik mag mezelf gecertificeerd mindfulness trainer noemen (YES, ik haal mijn officieele papiertje bij opleidingsinstituut SeeTrue) & run met onwijs veel passie, plezier en lliefde mijn organisatie, mijn droom en krijg ik de kans om anderen in hun happiness processen te mogen begeleiden en om mensen te inspireren met trainingen, workshops, coaching & kennissessies.  

“Het welbekende ‘Ojaa’ momentje is goud waard”

Ik vind het onwijs tof wanneer ik millennials mag overtuigen met deze kracht. Kleine oefeningen die een onwijs groot resultaat hebben. Waarin ik coachees zie stralen en kleine veranderingen zie in hun mindset. Het welbekende ‘Ojaa’ momentje is goud waard. Waarin ik als coach niets meer doe dan bewustzijn creëren samen met mijn coachee. Ik vind het altijd heel tof als ik mensen dan verras met deze kracht. De empathie, vrolijkheid en openheid die ik zie zijn mijn persoonlijke drijfveer om (nog meer!) millennials te inspireren.

Mijn kracht en mijn succes? Ik inspireer millennials als ervaringsdeskundige. Als geen ander weet ik welke uitdagingen op de loer liggen en hoe je als millennial goed voor jezelf moet zorgen. Thema’s als angst, hoge verwachtingen, zelfvertrouwen en eenzaamheid zijn een ding. Een groot ding.

Onrust, fysiek klachten en hoge verwachtingen

En dat terwijl wij in een fantastische tijd leven waarin welvaart, technologie en een druk sociaal leven een grote rol spelen. Waarom is stress dan toch z’n grote issue en toonde het CBS onlangs aan dat (relatief gezien) een burn-out tussen de 25 en de 35 het meest voorkomt. Hoe kan het toch dat onze generatie zoveel kwetsbaarder is dan generaties ervoor en waarom komen thema’s als onrust, fysiek klachten en hoge verwachtingen nog steeds veel (te veel) voor?

Natural Happy

Ook ik heb dit ervaren met een drukke commerciële baan waarin prestatiedruk, stress en fysieke klachten een grote rol innamen. Door middel mindfulness en meditatie was ik zelf in staat om meer innerlijke rust, focus & plezier te ervaren. Ik leerde mijn grenzen kennen, voorkwam dat ik opgebrand raakte en ging aan de slag met selfcare, verwachtingen en zelfvertrouwen.

Mijn Droom

Momenteel werk ik ontzettend hard om deze droom verder te ontwikkelen. Ik heb een break om alles op een rijtje voor mezelf te zetten en keihard verder te werken aan deze droom. Het is mijn missie om dit jaar tenminste 100 jongens en meiden van mijn leeftijd te inspireren met het 8 components of happinesstraject. Mijn droom is om het 8 components of happinesstraject (met thema’s als o.a. angst, zelfvertrouwen, de innerlijke criticus, perfectionisme en dankbaarheid) beschikbaar te maken voor iedereen. Een logische stap voor de toekomst hierbij zou een boek of online programma zijn.

“Ik wilde graag een succesvolle, commerciële inkoopster worden voor de Chinese markt”

Gedurende mijn studie had ik echter een duidelijke (en totaal andere!) droom: ik wilde graag een succesvolle, commerciële inkoopster worden voor de Chinese markt. Ik leerde de Chinese taal, woonde in China en zocht een keiharde commerciële job waarin targets een drijfveer zouden moeten zijn. Ik kwam erachter dat ik mijn geluk volledig in het tegenovergestelde lag. Mensen inspireren, coachen en het beste uit zichzelf laten halen dat is precies waar ik mijn persoonlijke happiness vind. En zo af en toe een Chinese comedyfilm, dat dan weer wel!  

Mijn Mooie Wereld

Deze visie sluit dan ook veel beter aan bij mijn mooie wereld. Dit is een wereld waarin bewustzijn, compassie en self-care heel mooi samenkomen. Waarin iedereen de kans heeft om vanuit volledige potentie te leven en waarin je mag geloven in jezelf, je kwetsbaarheden en jouw kracht.


Meer weten over Natural Happy?

Wil jij meer weten over Marloes en haar eigen mindstudio? Bekijk dan haar mooie website:  https://naturalhappy.nl  | Wil jij haar graag volgen? Klik dan op haar Facebook of Instagram.

Wil jij ook jouw verhaal plaatsen?

Wil jij ook jouw verhaal terug zien op Mijn Mooie Wereld? Klik dan nu op aanmelden en stuur ons jouw mooie verhaal!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.