BLOG 1 | Mijn positiviteit is een feit!

door karima

Dag mooi mens,

Van harte welkom op Mijn Mooie Wereld! De website die in het teken staat van positiviteit, creativiteit en contacten leggen. En wat leuk dat jij vandaag de tijd wilt nemen om mijn verhaal te lezen. Voor mij is dit ook nog eens een heel speciaal moment, want dit is mijn aller eerste blog post ; )

#Wat ga ik bespreken?

  • Positiviteit
  • Vision Board
  • Mijn Geluksmomentjes

Ik ga mijn best doen om jou ook een heel fijn gevoel mee te geven, en mocht je dit een mooi blog vinden laat dan een leuk berichtje onderaan in het berichtveld achter. Heel veel leesplezier!

Liefs Karima


Wat versta jij onder positiviteit?

Mijn Mooie Wereld staat zoals jullie kunnen zien in het teken van positiviteit. Iedereen wilt altijd zo positief mogelijk door het leven gaan, maar wat is dat nou eigenlijk: positiviteit? Dat vroeg ik mij begin januari nou ook af. Ik weet wel wat het voor mij betekent, maar zou dat voor iedereen hetzelfde zijn of denkt iedereen daar heel verschillend over?

#durftevragen

Het leuke van mijn website is dat ik het niet alleen doe. Mede door jullie groeit mijn website uit tot een heel mooi platform waar iedereen zijn of haar positieve verhaal kan delen. Dus ik dacht: “Als ik wil weten hoe andere mensen over positiviteit denken, dan vraag ik het toch gewoon aan jullie via mijn Instagram stories?”

“Zo mooi om erachter te komen dat het heel persoonlijk is”

Tegenwoordig houdt vrijwel niets mij meer tegen, dus voordat ik het wist stond mijn vraag online ; ) Al snel kreeg ik leuke reacties terug, die ik zoals beloofd hieronder zal plaatsen. Zo mooi om erachter te komen dat het heel persoonlijk is. Iedereen omschrijft het anders, maar het komt grotendeels op hetzelfde neer. Positiviteit geeft in ieder geval een heel fijn gevoel en het is iets dat je graag wilt uitstralen en met mensen om jou heen wilt delen.

#Mijn visie

Wat mij betreft heeft positiviteit te maken met mijn gemoedstoestand en mijn kijk op het leven. Ik voel mij het meest op mijn gemak als ik vrolijk ben, veel kan lachen, lieve en leuke mensen om mij heen heb en ik veel rust in mijn hoofd ervaar. Ik kan mezelf dan helemaal opladen en zo kom ik zorgeloos en ontspannen de dag door. Daardoor kan ik goed omgaan met eventuele hobbels op de weg en zo kan ik mijn positieve instelling ook weer uitstralen naar de mensen om mij heen. Ik kan voor mijn gevoel de hele wereld aan en dat is wat mij betreft ook het mooiste gevoel wat er is!

Ik weet dat bovenstaande niet elke dag mogelijk is, maar dat fijne en soms onbeschrijvelijke gevoel is wel wat ik jullie wil meegeven na het bezoeken van mijn website. Geniet van vandaag met heel veel humor, liefde en positieve energie! –You’ll be exactly as happy as you decide to be–

Reacties via Instagram van: Gelukkigjezelf | Hurrayfortoday | Dromenvanger | Gkllkma | Mariamsadeken | Jeffri.w | Sharon.vdd | Inbalansendoor | fabienneblacquiere

Mijn positiviteit is een feit!

#Vision Board

Heb jij er al één gemaakt? Een Vision Board? Het wordt ook wel een Mood Board, Dream Board of schatkaart genoemd. Ik moet zeggen dat ik eind 2019 voor het eerst een Vision Board in elkaar heb geknutseld. Super leuk om te doen trouwens! Wat ik wel elk jaar deed waren mijn goede voornemens voor het aankomende jaar opslaan op mijn telefoon. Daar gebruik ik mijn notities altijd voor en met een beetje geluk wist ik eind van het jaar nog te herinneren dat ik ergens een lijstje in mijn telefoon had staan.

“Zie ik het zelf al helemaal voor me dat alles is uitgekomen?”

Vanaf eind 2018 begon ik via mijn telefoon een collage te maken van al mijn goede voornemens zodat ik een beter beeld erbij kon vormen. En nu in het jaar 2020 heb ik ook eindelijk mijn eigen mooie Vision Board… whoop whoop! Ik heb ‘m op een plek neergezet waar ik dagelijks kom. Voor de zekerheid ook maar even als achtergrond op mijn telefoon geplaatst ; )

Zie ik het zelf al helemaal voor me dat alles is uitgekomen? Jaaaa zeker weten! Hoe vaker ik mijn creatie zie hoe normaler die gedachten worden. En nu we het er toch over hebben… ik ga alvast genieten van mijn heerlijke coctail, terwijl ik helemaal tot rust aan het komen ben op mijn fijne ligstoel, aan de rand van mijn grote zwembad, van mijn perfecte droomhuis met belachelijk mooi uitzicht onder de Spaanse zon ; ) Ik zeg adios amigos!!

Ik ben heel benieuwd wat jouw mooie doelen en dromen zijn? En hoe werk jij daar vervolgens naartoe? Laat het mij hieronder weten in een berichtje ; )


Mijn Geluksmomentjes

Januari was voor mij een hele mooie maand met vele geluksmomentjes. Nou heb ik dagelijks mijn geluksmomentjes zoals Talia van One moment a day zo mooi in haar interview omschrijft, maar die zal ik jullie allemaal besparen ; ) Zie hier mijn 3 hoogtepunten:

  • BOKSZAK

25-12-2019: Nog heel even terug in de tijd, want eind december hebben wij een enorme bokszak aangeschaft. De afgelopen weken was mijn gezonde eetpatroon namelijk ver te zoeken. Nadat ik vorig jaar ruim 20 kilo ben afgevallen en weer “normaal” mocht eten merkte ik dat mijn eetpatroon in december steeds slechter werd. Yuri wilde graag een bokszak en dat leek mij ook een goed idee. En wat nu? Naast mijn Zumba workout vanuit huis ga ik lekker rammen op dat ding en zorgen dat ik weer goed in mijn vel kom te zitten!

Mijn positiviteit is een feit!
Rocky B. liet meteen even zien hoe het moet!

“Op dat moment schuif je alles voor je uit en kies je voor veiligheid door er nog niet aan te beginnen”

  • NIEUW LOGO:

04-01-2020: Yessss mijn nieuwe logo is af mede dankzij Yuri!!! Hier ben ik zo ontzettend blij mee. Meteen overal aangepast natuurlijk ; ) Het is een Libelle wat onder andere symbool staat voor transformatie, geluk en harmonie.
Fijn om te zien dat alles op zijn plek begint te vallen. Soms moet je gewoon starten, ookal heb jij het gevoel dat je er nog niet klaar voor bent.

Stel dat ik een half jaar geleden had gedacht dat ik eerst een logo zou moeten hebben voordat ik zou kunnen starten, dan was mijn website er waarschijnlijk nog steeds niet geweest. Op dat moment schuif je alles voor je uit en kies je voor veiligheid door er nog niet aan te beginnen. Als perfectionist herken ik dat maar al te goed. Gelukkig heb ik mensen om mij heen die mij daar wel eens op wijzen en aangeven dat het niet perfect hoeft te zijn. Het is een proces en gaandeweg krijgt alles steeds meer vorm. –The key to succes is to start before you’re ready–

Zo blij met mijn nieuwe logo!
  • THINK AND GROW RICH:

21-01-2020: De afgelopen weken kreeg ik steeds op verschillende manieren het boek Think and Grow Rich te zien via internet. Na een tijdje bedacht ik me dat het niet voor niets zo vaak tevoorschijn komt, en het waarschijnlijk de bedoeling is om dat boek te gaan lezen. Wel grappig, want ik ben nooit een lezer geweest. Na een paar zinnen raakte ik altijd afgeleid door mijn gedachten over welke boodschappen ik nog moet halen, wat ik het aankomend weekend voor leuks op de planning heb staan en wat ik die dag echt niet moet vergeten. Daardoor moest ik steeds opnieuw beginnen met lezen en dan is de fun er wel snel af.

De boeken die ik makkelijker kon lezen, en waar ik mijn aandacht beter bij kon houden, waren de boeken waar ik echt een grote interesse in had. De afgelopen jaren maakte ik de keuze om de verfilming van een boek te kijken zodra die beschikbaar was. Vanaf vorig jaar ben ik mij meer gaan openstellen, waardoor ik mezelf ook steeds meer aan het ontwikkelen ben. Leuk om te zien dat mijn interesses veranderen.

Zelfontwikkeling

Vroeger kon ik bijvoorbeeld niet genieten van de natuur om mij heen, kon ik de rust niet vinden, tijd voor mezelf nemen had geen prioriteit, ik vond het de normaalste zaak om veel geld uit te geven aan materialistische dingen en als het om mezelf of mijn eigen lichaam ging vond ik alle uitgaven al snel te duur. Ik zorgde ook slecht voor mijn lichaam en mijn gezondheid en ik wilde alleen maar vluchten in het nachtleven.

“Alsof ik een soort van robot was die gewoon maar deed wat van haar gevraagd werd”

Mijn positiviteit is een feit!
Dit boek moest ik kopen!

Het afgelopen jaar ben ik op creatief gebied voor mijn eigen geluk gegaan. Voordat ik weer terug de gehandicaptenzorg in ging heb ik jarenlang het idee gehad niet mezelf te zijn. Vooral in de jaren voordat ik Yuri leerde kennen. Alsof ik een soort van robot was die gewoon maar deed wat van haar gevraagd werd. Ik ging werken, kwam thuis, ging avondeten, keek televisie en ging naar bed. Ik keek uit naar mijn stapweekend zodat ik, voor mijn gevoel, helemaal kon opladen om vervolgens weer dezelfde saaie week tegemoet te gaan.

Nu kies ik voor spanning, uitdaging, zelfontwikkeling, passie, creativiteit, positiviteit, inspiratie en zelfliefde. Ik ben vorige jaar veel kilo’s kwijt geraakt, heb een gezond eetpatroon ontdekt, ik ontdekte mijn zelfdicipline weer, ik ben op creatief gebied in het diepe gesprongen, ik ben verschillende uitdagingen aangegaan, ik ben mezelf wat meer op spiritueel gebied gaan verdiepen en ik heb tot nu toe al veel mooie en leuke mensen ontmoet met de meest inspirerende verhalen.

Mijn flow

Ik zit nu in een bepaalde flow en de mensen die daar ook interesse in hebben of in dezelfde ontwikkeling zitten komen vanzelf op mijn pad. Daardoor maak ik me niet meer druk hoe iemand over mij en mijn dromen denkt. De mensen die iets aan mij en mijn website hebben trek ik vanzelf aan, en daar doe ik het ook voor. Het voelt goed om mensen om mij heen te hebben die dezelfde denkwijze hebben en net zo positief in het leven willen en kunnen staan. Jarenlang wist ik hoe ik het moest doen, maar ik kon me er niet toe zetten. Nu kan ik dat wel waardoor ik de eerste stappen heb kunnen maken. Ik kijk er heel erg naar uit om mezelf door te ontwikkelen en enorm te groeien in plaats van stil te blijven staan.


Jouw onderwerp in mijn blog

Heb jij een leuk onderwerp wat met positiviteit, creativiteit of contact leggen te maken heeft? Klik dan hier en wie weet bespreek ik jouw leuke onderwerp onder vermelding van jouw naam in mijn volgende blog.

NIEUW BLOG | 29 FEBRUARI | SNEAK PEEK

  • Leuke WINACTIE >>> Houd in februari mijn Instagram in de gaten!
  • Leef je mooiste Dromen
  • Mijn Geluksmomentjes

Bedankt voor het lezen, geniet van aankomende maand en tot 29 februari! –They call us dreamers, but we’re the ones that don’t sleep–

Mijn Mooie Wereld volgen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van alle nieuwe interviews, quotes en leuke winacties? Volg mij dan via Instagram ; )

4 berichten

Rosanna 31 januari 2020 - 20:16

Mooi, energiek, positief, vertrouwen, vrolijk. Deze woorden schieten mij te binnen na het lezen van jouw blog! Top! Liefs Rosanna

Beantwoorden
karima 31 januari 2020 - 20:24

Lieve Rosanna,
Dankjewel voor jouw mooie berichtje♡

Beantwoorden
Arie 31 januari 2020 - 21:40

Karima,
Mooi om te lezen. Wat ben jij toch wijs! Ga zo door, ik geniet er van om jou te zien genieten. 🙂

Arie…

Beantwoorden
karima 31 januari 2020 - 21:51

Wat een lieve woorden Arie 🥰 Dankjewel voor jouw berichtje!

Beantwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.