Melk&Puur | Het verhaal over Elma haar zoektocht naar geluk wat resulteerde in haar eigen chocolade winkeltje!

door karima
Melk & Puur

Hey Elma, vertel eens in het kort, wie ben jij en wat is jouw beroep?

Mijn naam is Elma, 59 jaar en gezond van lijf en leden. Bijna 40 jaar getrouwd en moeder van 2 dochters en 1 zoon, oma van 2 kleindochtertjes. Sinds 1 maart ben ik de eigenaar van Melk&Puur, een werkelijk heerlijk chocolade winkeltje in Ede. 

“Het kwam denk ik op het juiste moment op mijn pad”

Hoe ben jij bij deze leuke baan terecht gekomen?

Eigenlijk heel toevallig, het kwam denk ik op het juiste moment op mijn pad. Ik heb jarenlang op een callcenter gewerkt. Uit gemak blijven hangen, ook al had ik het al geruime tijd niet meer naar mijn zin. Daar weggegaan tijdens een burn-out, wat ik precies wilde wist ik niet, maar ik wist wel dat ik niet meer wilde doorgaan op dat pad. Samen met mijn man een financieel plan gemaakt, wat hebben wij nu precies echt nodig. Daar kwam uit dat we met gemak best wel konden rondkomen met minder. 

Welke opleiding, cursussen of workshops heb jij gevolgd om jouw doel te bereiken? 

Ik heb in mijn jongere jaren de banketbakkers opleiding gedaan, gaan werken en op het moment dat onze eerste dochter zich aandiende gestopt met werken en mijn verdere ontwikkeling hierin. Totaal geen spijt van die tijd, heerlijk genoten van de kindertijd van mijn kinderen.

“Wat een verademing na al die jaren op het callcenter”

Maar het bleef toch kriebelen en op verzoek regelmatig allerlei taarten gemaakt (bruidstaarten, thema taarten enz.) en uiteindelijk met mijn eigen producten op streekmarkten gaan staan, dat was echt erg leuk om te doen. Samen met mijn man, leuk contact met klanten en collega standhouders. Wat een verademing na al die jaren op het callcenter. En toen, toen kwam het winkeltje op mijn pad. 

melk&puur-|-het-verhaal-over-elma-haar-zoektocht-naar-geluk-wat-resulteerde-in-haar-eigen-chocolade-winkeltje!

Wat denk jij dat jouw kracht is binnen jouw werk?

Ik geloof in de kracht van het product, als dat goed is, verkoopt het bijna zichzelf. Verder vind ik het contact met klanten erg belangrijk, belangstelling tonen, waar zijn ze naar opzoek, hierin advies geven. Of het nu voor 2 bonbons is of dat er meer dan 1 kilo meegaat, dat maakt niet uit.

“Ze zijn altijd vrolijk”

Wat maakt jouw baan de aller leukste?

Bijna al mijn klanten hebben een feestje, ze zoeken een cadeautje, traktatie, voor iemand anders, maar ook om zich eens te verwennen. Ze zijn altijd vrolijk. Als je bijvoorbeeld de gezichten van de kinderen ziet als ze een chocolaatje krijgen, onbetaalbaar. Maar ook wel eens iets voor een uitvaart verzorgd.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?

Op maandag is de winkel gesloten, dan is het tijd voor de boodschappen, rekeningen, huis poetsen, sporten en dat soort dingen.

Op dinsdag t/m zaterdag gaat de winkel om 10:00 uur open, tijd voor klanten en om de winkel inrichting te verzorgen. Ik sluit om 17:30 uur. Om de week, op woensdag komen er nieuwe, verse bonbons, van La Boheme, minstens 40 kg per keer. Vaak wat meer. Dat moet allemaal verwerkt worden, er moeten doosjes worden gevuld, cadeau pakketjes worden gemaakt. Chocolade klompen, schoenen, stammen en harten nu de letters, noem maar op. Alles krijgt een mooi plekje, dat gaat de hele week zo door. Soms is het even rustig in de winkel, tijd voor een kopje koffie en ja ook regelmatig met een bonbonnetje. 

“De Witte Chocolade Cheese en een Brownie Ganache”

Op de donderdag doet mijn man de winkel, ik ben dan thuis, doe boodschappen, ga sporten, maak nieuwe voorraad. Mijn man verzorgd de taarten die ik in de winkel heb liggen en ook aan een café in Arnhem lever. De Witte Chocolade Cheese en een Brownie Ganache. Op zaterdag doen we ’s middag de winkel meestal samen, het is dan wat drukker en kunnen we toch de klanten aandacht geven. Aan het eind van de middag, opruimen, stofzuigen en dweilen. 

Pfff weekend….

melk&puur-|-het-verhaal-over-elma-haar-zoektocht-naar-geluk-wat-resulteerde-in-haar-eigen-chocolade-winkeltje!

Wat is het mooiste wat jij hebt meegemaakt op werkgebied?

Ik krijg van klanten bloemen, er is een jongere waarvan ik aantal maal een lekker kaasje heb gekregen. Gewoon een mooi contact met mensen. 

Wat denk je…de hele dag in een chocolade winkel…

“Gewoon op een camping en met blote voeten in het gras”

Heb jij nog andere dromen die jij graag achterna wilt gaan?

Als ik in goede gezondheid dit kan blijven doen voor een aantal jaar. Af en toe eens op vakantie, ik hoef niet ver hoor, gewoon op een camping en met blote voeten in het gras. Dan ben ik een aardig tevreden mens. 

Wat wilde jij vroeger als kleine Elma later worden?

Zo klein ben / was ik niet hoor. Goede vraag, ik weet dat eigenlijk zo niet. Wel weet ik dat ik al vrij snel met eten bezig was. Iets lekkers maken voor elkaar. 

“Meer heeft de mens niet nodig”

Hoe ziet Jouw Mooie Wereld eruit?

Respect voor elkaar, kijk eens verder. Laat die vooroordelen eens los en ga in gesprek. 

Weet wanneer je genoeg heb, een dak boven je hoofd, voldoende te eten, voldoende om iets te kunnen vervangen als dat nodig is. Meer heeft de mens niet nodig. 


Meer weten over Melk & Puur?

Wil jij Meer weten over Elma en haar heerlijke chocolade winkel Melk & Puur? Neem dan snel een kijkje op: elmade.nl Wil jij haar liever volgen? Klik dan op Facebook of Instagram

Wil jij ook geïnterviewd worden?

Wil jij ook jouw interview terug zien op Mijn Mooie Wereld? Klik dan snel op aanmelden en beantwoord de 10 vragen!

melk&puur-|-het-verhaal-over-elma-haar-zoektocht-naar-geluk-wat-resulteerde-in-haar-eigen-chocolade-winkeltje!


Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.