Maggy’s letters | Het interview over echte post. Maggy laat weten hoe zij begonnen is met snailmail en swaps!

door karima

Hey Maggy, vertel eens in het kort, wie ben jij en wat is jouw hobby?

Heyhoi! Mijn naam is dus Maggy en ik ben 21 jaar jong. Ik woon in een containerwoning in Groningen samen met mijn 2 katten en vriend. Ik studeer grafische vormgeving en buiten school om hou ik me graag bezig met echte post, ook wel snailmail genoemd.

Hoe ben je bij deze leuke hobby terecht gekomen?

Ik verstuurde eigenlijk altijd al post, maar toen startte mijn vriendin met snailmail en leek dat mij ook wel een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. 

“Ik heb zoveel steun aan de mooie handgemaakte post die ik krijg”

Wat vind jij zo leuk aan het versturen en ontvangen post?

Wat mij het meest doet is de community. Ik heb zulke vreselijk lieve mensen mogen ontmoeten door deze hobby. Ik vind het fijn om mensen blij te maken en lieve reacties te krijgen op mijn verstuurde post. Heb je een rotdag? Dan staat iedereen voor je klaar!

Wat maakt jouw hobby zo speciaal?

De mensen! Ik heb zoveel steun aan de mooie handgemaakte post die ik krijg. Het is geweldig hoeveel tijd en liefde mensen erin steken en wat zijn mensen ook creatief!

Wat heb je allemaal nodig om jou hobby te kunnen uitoefenen?

In principe een velletje papier, een envelop en een brief is al genoeg. Daarnaast kan je het allemaal zo leuk maken als je wil. Je hebt veel soorten post. Ikzelf heb lades vol knutselspullen, het puilt eruit. Maar zolang je liefde in je werken stopt hoeft het helemaal niet zo duur te zijn.

“Ik heb mensen die ik regelmatig post toe stuur, maar ik schrijf geen brieven”

Hoeveel tijd besteed jij wekelijks aan het maken en versturen van kaarten, brieven of snailmail?

Het verschilt per week, de ene week ben ik wel 3 dagen non stop aan de knutsel de andere week maar een paar uur. Het is natuurlijk wel een creatieve hobby en als je creativiteit er niet is die dag kom je vaak minder ver. 

Heb jij veel vaste penvriendinnen? Zo ja hoe lang schrijven jullie al met elkaar?

Ik heb mensen die ik regelmatig post toe stuur, maar ik schrijf geen brieven. De meeste mensen ken ik inmiddels een jaartje, ik begon namelijk in September 2018. Maar er zijn ook veel die ik vooral volg via instagram en daar veel contact mee heb.

Waarom zou iemand aan jouw hobby moeten beginnen?

Het is zo breed dat er voor vrijwel iedereen wel wat tussenzit! Dol op shoppen? Swaps! Dol op knutselen? Snailmail! Er zit voor iedereen wel wat leuks tussen, je moet je er alleen even in verdiepen.

“Mij gaat het om de liefde en vriendschappen die deze hobby met zich meebrengt”

Wat is het mooiste wat jij ooit hebt ontvangen aan post?

Alles dat ik krijg vind ik geweldig. Een zelfgemaakte kaart, een lange brief of een doos vol cadeautjes vind ik allemaal even leuk. Mij gaat het om de liefde en vriendschappen die deze hobby met zich meebrengt. Ik heb ook mensen ontmoet die het niet te breed hebben en mij toch een kaart toesturen om me sterkte te wensen, dat is toch ook enorm lief? Het hoeft wat mij betreft niet groot te zijn.

Hoe ziet Jouw Mooie Wereld eruit?

Mijn mooie wereld is een wereld waarin ik nog jaren met de mooie mensen om me heen mag schrijven en post versturen. Dat ik nog lang lekker met een kop thee en 2 leuke katjes hun post mag lezen en beantwoorden.


Meer weten over Maggy?

Wil jij meer weten over Maggy en haar mooie post creaties? Volg haar via: https://www.instagram.com/maggysletters/

Wil jij ook geïnterviewd worden?

Wil jij ook jouw interview terug zien op Mijn Mooie Wereld? Klik dan snel op aanmelden en beantwoord de 10 vragen!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.