@Liefsvanleonie | Het creatieve Instagram account van Leonie waar zij haar digitaal tekenen en ‘BuJo’ passie graag met jou deelt!

door karima
@liefsvanleonie

Vertel eens in het kort, wie ben jij en wat is jouw hobby?

Hoi! Ik ben Leonie, 28 jaar en ik woon samen met Jan in het mooie Brabant. Sinds een jaar ben ik begonnen met bullet journalen (Instagram: @Liefsvanleonie) en sinds januari heb ik Procreate ontdekt. Dit zijn beide creatieve hobby’s, waarbij schrijven en tekenen vooral terugkomen.

“Zonder erbij na te denken nam ik deze mee naar huis en keek ik op Google wat je er allemaal mee kon doen”

Hoe ben je bij deze leuke hobby terecht gekomen?

Helaas kwam ik begin 2018 in een burn-out terecht en ik merkte dat ik daardoor veel prikkels niet kon verdragen. Aangezien ik graag boeken lees liep ik een keer door de boekenwinkel en zag daar een Bullet Journal staan. Zonder erbij na te denken nam ik deze mee naar huis en keek ik op Google wat je er allemaal mee kon doen. Ik kwam erachter dat er een hele Bullet Journal wereld bestond waar ik niets van afwist en binnen no time was ik verslaafd en zat ik op Instagram met mijn eigen “bujo” account @Liefsvanleonie. Het tekenen beviel me zo goed dat ik na een tijdje een Ipad aanschafte met het programma Procreate erop en zo ontstond mijn nieuwe verslaving: digitaal tekenen.

Wat heb jij gedaan om hier zo goed in te worden?

Zelf heb ik niet het idee dat ik echt iets speciaals gedaan heb om mijn skills te verbeteren. Eigenlijk dacht ik dat ik helemaal niet creatief was en niet kon tekenen, ondertussen weet ik wel beter. Het enige wat ik kan bedenken is dat ik er veel tijd in stop. Van nature ben ik een perfectionist en als ik een pagina maak wil ik dat alles klopt en bij elkaar past. Natuurlijk lukt me dat niet altijd, maar ik investeer er wel tijd in om het zo goed mogelijk te laten slagen. Het digitale tekenen ben ik aan het verbeteren door een online cursus Procreate die ik volg van Gouden Lijntjes. De beginnerscursus heb ik hiervan al klaar en ik ga nu door met de gevorderde cursus. 

@Liefsvanleonie | Bullet Journal

Wat maakt jouw hobby zo speciaal?

In deze drukke wereld vind ik het fijn om mezelf terug te kunnen trekken met mijn bullet journal of Ipad. Als ik aan het schrijven of tekenen ben concentreer ik me daar volledig op, waardoor ik de wereld om me heen even vergeet. Ik denk dat dat de kracht is van mijn hobby.

Wat heb jij allemaal nodig om jouw hobby uit te kunnen oefenen?

Om te beginnen met bullet journalen heb je niet veel nodig, als je een bullet journal hebt met een potlood en wat kleurtjes kom je al een heel eind. Natuurlijk ligt het eraan wat je precies wilt gaan doen, je hebt namelijk heel veel verschillende bullet journal stijlen. Je kunt erin werken met pennen en potloden, maar je kunt ook aan de gang met schaar en papier. Afhankelijk van wat je leuk vind kun je de materialen erbij zoeken. Het hoeft in ieder geval niet duur te zijn!

Procreate is een iets duurdere hobby, je hebt daarvoor een Ipad nodig waar je met een Apple Pencil op kunt tekenen en het programma Procreate natuurlijk. Dit is wel iets waar je maar één keer voor betaald en daarna kun je jaren vooruit.

“Daarnaast ben ik begonnen met het maken van mijn eigen stationery lijn, mijn eerste washi tape heb ik net uitgebracht”

Kan iedereen dit doen of heb je er aanleg voor nodig?

Iedereen kan dit doen, zeker weten! Natuurlijk heeft de één er meer talent voor dan de ander, maar dat is volgens mij met ongeveer alles in het leven. Het leuke vind ik dat je dus zoveel verschillende stijlen hebt en het daardoor voor iedereen toegankelijk is.

Heb jij nog andere dromen die jij graag achterna wilt gaan?

Als mijn illustratie skills nog wat beter zijn wil ik heel graag in opdracht illustreren. Geboortekaartjes maken lijkt me bijvoorbeeld super leuk of logo’s voor bedrijven. Daarnaast ben ik begonnen met het maken van mijn eigen stationery lijn, mijn eerste washi tape heb ik net uitgebracht.

@Liefsvanleonie | Digitaal tekenen

Wat heeft deze hobby jou tot nu toe gebracht?

Heel veel plezier en heel veel liefde! Via instagram heb ik veel nieuwe creatieve mensen leren kennen, waarvan er een paar echte vriendinnen geworden zijn. We spreken af en delen onze creatieve ideeën met enthousiasme dat mensen die deze hobby niet uitvoeren niet altijd begrijpen, haha!

“Het is eigenlijk een soort creatieve meditatie”

Waarom zou iemand aan jouw hobby moeten beginnen?

Om zijn/haar hoofd leeg te maken. Zoals ik hiervoor al schreef, het is echt een hobby waarbij je de wereld om je heen even vergeet. Als je stress hebt of last hebt van burn-out klachten is het heerlijk om even gewoon met één ding bezig te zijn. Het is eigenlijk een soort creatieve meditatie.

En tot slot, hoe ziet Jouw Mooie Wereld eruit?

In mijn mooie wereld ben ik omringd door mensen die positief in het leven staan en er voor elkaar zijn. Op creatief vlak heb ik mijn eigen Liefs van Leonie stationery lijn en illustreer ik prachtige dingen in opdracht.


Meer informatie?

Wil jij meer weten over Leonie en haar creatieve passie? Neem dan snel een kijkje op haar mooie Instagram pagina.

Berichtje voor Leonie!

Wil jij Leonie laten weten wat jij van haar mooie interview vindt? Laat dan hieronder een lief berichtje achter ♡

Wil jij ook geïnterviewd worden?

Wil jij ook jouw interview terug zien op Mijn Mooie Wereld? Klik dan nu op aanmelden en beantwoord de 10 vragen. Liever een aangepast interview of een duo interview? Stuur een mail naar: info@mijnmooiewereld.nl

Mijn Mooie Wereld volgen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van alle nieuwe interviews, quotes en leuke winacties? Volg mij dan via Instagram ; )

@Liefsvanleonie

1 bericht

Karima 7 april 2020 - 09:00

Lieve Leonie,

Nogmaals bedankt voor het delen van jouw mooie en creatieve verhaal! Vooral in deze tijd is het goed om elkaar te blijven inspireren met elkaars passies en positiviteit, en daar draag jij nu ook zeker een steentje bij ♡

Liefs Karima

Beantwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.