Kaartjes van Maaike | Als typische perfectionist is het Maaike toch gelukt om van haar passie haar werk te maken!

door karima
Kaartjes van Maaike

De liefde voor mooie kaartjes heb ik al heel erg lang, ik kon geen winkel voorbij lopen zonder even bij de kaarten te kijken. Met kerst, verjaardagen en valentijn, altijd stuurde ik kaartjes naar familie en vrienden. Wat mij tegenwoordig heel erg gelukkig maakt? Het ontwerpen van de allerleukste kaarten!

Ik ben Maaike, 25 jaar en ik ben getrouwd met Jelle. Samen met ons konijntje Henk wonen wij in het Friese dorpje Scharsterbrug. Ik werk fulltime als notarieel medewerker bij een notariskantoor. Daar hou ik mij bezig met testamenten, huwelijksvoorwaarden en nalatenschappen.

“In mijn ogen was hard werken en goede cijfers halen veel belangrijker dan creatief bezig zijn”

Mijn creativiteit

Ik ben begonnen met het ontwerpen van kaartjes nadat Jelle en ik in de zomer van 2017 besloten dat we heel graag wilden trouwen. We waren al jaren gek op elkaar en wisten het zeker! Na de zomer begon de grote zoektocht naar een mooie trouwkaart en dat was best lastig. Ik had een idee in mijn hoofd, maar ik kon de juist trouwkaart niet vinden. We
namen contact op met een grafisch ontwerpster. Zij heeft de trouwkaart precies uitgewerkt zoals wij dat graag wilden. Ik werd daar zo enthousiast van en ik dacht dat wil ik ook!

Door de jaren heen was ik mijn creativiteit helemaal uit het oog verloren. Ik zag de mijn creativiteit niet als een kwaliteit. In mijn ogen was hard werken en goede cijfers halen veel belangrijker dan creatief bezig zijn. Toen ik begon met het ontwerpen van kaartjes, kwam ik erachter dat ik dit heel erg had gemist. Ik werkte inmiddels net bij
een notariskantoor en daar kon ik mijn creativiteit ook niet kwijt. Ik werkte hard en kwam mezelf tegen, daardoor leerde ik mijzelf ook beter kennen. Vervolgens kwam ik erachter waar ik echt goed in was, wat mijn kwaliteiten waren en wat ik heel erg miste.

Kaartjes van Maaike

“Ik geniet van iedere minuut die ik kan besteden aan het ontwerpen van een nieuw kaartje”

Kaartjes van Maaike

Het ontwerpen van kaartjes (en creatief bezig zijn) is mijn passie geworden. Mijn hoofd stroomt soms over van ideeën en ik heb veel te weinig tijd om alles uit te kunnen werken. Ik geniet van iedere minuut die ik kan besteden aan het ontwerpen van een nieuw kaartje. Ik vond dit zo leuk en kwam op het idee om hier mijn werk van te maken.

Dit ging niet zonder slag of stoot. Ik ben een typische perfectionist en dat maakt het niet altijd even makkelijk. Voordat ik iets plaats op socialmedia of voordat ik een kaartje naar de drukkerij stuur, komt de perfectionist in mij naar boven. De perfectionist in mij is heel kritisch en vind dat het nooit goed genoeg is. Kortom ben ik niet snel tevreden over mijn eigen werk.

“Ik durfde hierdoor de webshop nauwelijks te lanceren, maar deed het toch”

Ik wilde alles perfect doen, een perfecte website met perfecte foto’s, het perfecte papier en verzenmateriaal. Niets was goed genoeg en dat was best lastig. Ik durfde hierdoor de webshop nauwelijks te lanceren, maar deed het toch. Hier heb ik heel erg veel van geleerd. Tegenwoordig daag ik mijn perfectionist aardig uit en zeg ik vaker tegen mezelf; het is wel goed zo. Het hoeft niet perfect!

Toch wordt mijn perfectionist iedere keer bij het plaatsen van een foto weer uitgedaagd en vind ik het stiekem toch wel weer lastig. Maar ik accepteer dat dat ook een deel van mij is en dat de perfectionist mij ook heeft gebracht waar ik nu ben.

En nu… ?

De webshop loopt al zo’n twee maanden en ik heb al veel leuke bestellingen en opdrachten mogen ontvangen. Naast mijn fulltime baan is het hard werken met de webshop erbij. Ik ben altijd op zoek naar tijd voor de webshop, maar dit doe ik met heel veel liefde. Ik twijfel nog vaak, doe ik dit wel goed? Gaat het wel lukken? Krijg ik wel genoeg
klanten? Deze twijfels probeer ik zoveel mogelijk los te laten en om te zetten naar iets positiefs. Lastig, maar het helpt wel!

“Waar ik vroeger alleen sociaal gewenste keuzes durfde te maken, kies ik nu voor mijzelf”

Ik hoop met mijn kaartjes heel veel mensen blij te kunnen maken. Ik probeer alles zoveel mogelijk eigen te maken, precies zoals bij mij past. Want dat is mijn kracht, ik ben uniek en zo is iedereen uniek. Komend jaar hoop ik te groeien met Kaartjes van Maaike, ik hoop nog heel veel leuke ontwerpen te mogen maken.

Met het delen van mijn verhaal hoop ik mensen te kunnen inspireren om net zoals mij voor zichzelf te kiezen. Wat is er nou belangrijker dan goed in je vel zitten en iets te doen waar je energie van krijgt. Waar ik vroeger alleen sociaal gewenste keuzes durfde te maken, kies ik nu voor mijzelf. Ik hoop dat jij dat ook doet!

Liefs Maaike


Meer weten over Kaartjes van Maaike?

Wil jij meer weten over Kaartjes van Maaike? Bekijk dan haar mooie website: https://www.kaartjesvanmaaike.nl/ | Wil jij haar graag volgen? Klik dan op haar Instagram.

Wil jij ook jouw verhaal plaatsen?

Wil jij ook jouw verhaal terug zien op Mijn Mooie Wereld? Klik dan nu op aanmelden en stuur ons jouw mooie verhaal!

Kaartjes van Maaike

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.