Interior Design Manager | Lana vertelt in dit interview alles over haar droombaan bij IKEA!

door karima
Interior-design-manager-IKEA

Hey Lana, vertel eens in het kort, wie ben jij en wat is jouw beroep?

“Ik ben Lana, moeder van dochter Lot, samenwonend met mijn leuke vriend Wouter in hartje Arnhem. Sinds 2012 werk ik bij IKEA, begonnen als interior designer en nu interior design manager: mijn droombaan!” 

Hoe ben jij bij deze leuke baan terecht gekomen?

“Ik heb een leuke studententijd gehad in Maastricht en daarnaast deed ik de studie Hogere Europese Beroepenopleiding, een bachelor opleiding wat ik iets te commercieel vond.

“Wederom afgerond met een mooie ervaring in Zuid-Afrika”

Nadat ik deze had afgemaakt met 2x een half jaar buitenlandervaring in Ierland en China ging ik op zoek naar een opleiding dat meer bij mij paste en vond ik Interieurvormgeving en Meubelontwerp in Mechelen, België. Wederom afgerond met een mooie ervaring in Zuid-Afrika! En toen, moest ik toch echt een keer geld gaan verdienen. ️Ik ben begonnen als interior designer bij een klein architectenbureau waar ik ontzettend veel geleerd heb over projectmanagement, zowel het leiden als tekenen van projecten. Tijdens deze periode nog aan de slag gegaan als freelancer en met deze ervaring gebundeld kon ik in 2012 fulltime aan de slag bij IKEA Hengelo als interior designer.” 

Welke opleiding heb jij gevolgd om jouw doel te bereiken?

“HEBO: Bachelor of international communication in Maastricht en Bachelor of interior and furniture design in Mechelen, België.”

“Het ene moment werk ik op kantoor, achter de schermen, het andere moment help ik mee bij het opbouwen van een interieur in de showroom”

Wat maakt jouw baan de aller leukste?

“De diversiteit en mensen. IKEA heeft een platte cultuur waardoor alle lagen toegankelijk zijn om mee te sparren en te discussiëren. Daarnaast is mijn werk heel divers: het ene moment werk ik op kantoor, achter de schermen, het andere moment help ik mee bij het opbouwen van een interieur in de showroom. En weer een ander moment ben ik dagmanager en zorg ik ervoor dat de winkel op tijd wordt geopend en de klanten worden begroet.”

Wat denk jij dat jouw kracht is binnen jouw team?

“Ik ben een story teller en praat graag met passie over mijn werk! Ik vind het ontzettend interessant hoe mensen leven thuis, hier in Nederland, maar ook aan de andere kant van de wereld. En dat valt goed op zijn plek binnen mijn functie: ik ben continu bezig met onderzoeken en bedenken welke inspirerende oplossingen we onze klanten kunnen bieden.” 

“De ene dag bestaat dan uit een aantal meetings om ervoor te zorgen dat we via diverse kanalen met alle 450 medewerkers in Duiven op 1 lijn komen te zitten “

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?

“Voordat de winkel om 10 uur opengaat, wordt het meeste uitgevoerd in de showroom. Ik loop dan een ronde om te zorgen dat de Interior Designers die op de vloer hun eigen afdeling hebben, met kunnen gebruiken om te sparren. Of ik help een handje. De dagen zijn erg divers, de ene dag bestaat dan uit een aantal meetings om ervoor te zorgen dat we via diverse kanalen met alle 450 medewerkers in Duiven op 1 lijn komen te zitten. De andere dag help ik in Amsterdam mee met de styling van een tv commercial die binnenkort wordt uitgezonden.” 

Wat is het mooiste of gekste wat jij hebt meegemaakt op je werk?

“Het mooiste ga ik binnenkort meemaken: ik mag namelijk als IKEA ambassadeur een week naar Rwanda, kijken en ervaren hoe de ontwikkelingssamenwerking daar gaat en wat IKEA daar doet met duurzame energie. Can’t wait! En het gekste: dat ik elke dag weer trots ben dat ik samen met mijn team een showroom inricht waar zo’n 4000 klanten per dag van kunnen genieten!” 

“Wie weet een carrière bij IKEA in het buitenland voor een paar jaar met het gezin”

Heb jij nog andere dromen die jij graag achterna wilt gaan?

“Ik wil mijn dochter Lot de wereld laten zien. Wie weet een carrière bij IKEA in het buitenland voor een paar jaar met het gezin!” 

Wat wilde jij vroeger als kleine Lana later worden?

“Dierenarts, het is een klein beetje anders geworden ;)”

Hoe ziet Jouw Mooie Wereld eruit?

“Een hele vrolijke, gezonde, lieve dochter die ik elke dag met een lach mag wakker maken, genieten van de kleine dingen, rijk zijn in ervaringen en herinneringen: dat is mijn mooie wereld!”

Meer weten over Lana?

Wil jij meer weten over Lana haar werkzaamheden bij IKEA? Check dan snel haar leuke UPPVLOG!


Wil jij ook geïnterviewd worden?

Wil jij ook jouw interview terug zien op Mijn Mooie Wereld? Klik dan snel op aanmelden en beantwoord de 10 vragen!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.