Hoe kan jij helpen? | Veel mensen zijn op verschillende manieren gedupeerd door het Corona virus! Hieronder een overzicht met een aantal mooie acties voor omgeving Arnhem.

door karima

WAUW er zijn in korte tijd zo veel mooie initiatieven opgezet met verschillende doeleinde!!! Zo mooi om te zien hoe iedereen elkaar wilt helpen is deze moeilijke tijden. En maar goed ook, want het is echt heel hard nodig. Er zijn ineens heel veel mensen afgesloten voor de buitenwereld, omdat zij onder de risico-doelgroep vallen. Maar daarnaast zijn er ook veel mensen die al te maken hebben gehad met het virus op wat voor manier dan ook, en mensen die hard hebben gewerkt voor zijn of haar eigen mooie bedrijf en nu alles in duigen zien vallen!

Omdat er door heel het land zo veel mooie en liefdevolle initiatieven ontstaan zet ik hieronder even een aantal op een rijtje voor omgeving Arnhem. Dus wil jij ook graag op wat voor manier dan ook jouw steentje bijdragen? Meld je dan aan bij één van onderstaande initiatieven.

Staat jouw mooie initiatief hier nog niet bij? Stuur mij een MAIL en dan zorg ik dat jouw oproep hieronder geplaatst wordt!


Inzamelingsactie van het Rode Kruis!

Maskers, handschoenen, brillen… Door het Corona virus is er een tekort aan beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen. Het Rode Kruis start daarom een centrale inzamelactie. Particulieren of ondernemers die deze materialen willen inleveren, kunnen zich melden bij het Rode Kruis. Het Rode Kruis stelt alle ingezamelde materialen beschikbaar voor de zorg via de hiervoor ingestelde distributielijnen. Op deze website van de rijksoverheid vind je de producten die nodig zijn. Wil je een van deze producten doneren? Neem dan contact op via: beschermingsmiddelen@rodekruis.nl | Het gaat om de volgende middelen:

  • Ffp2 maskers
  • Schorten
  • Handschoenen
  • Beschermingsbrillen
  • FFP1 en 3 maskers
  • Chirurgische maskers
  • Desinfectantia
  • Diagnostische testen (inclusief PCR-materiaal, swabs en media)
  • Beademingsapparatuur
Afbeeldingsresultaat voor rode kruis corona

Post voor mensen met een verstandelijke beperking – Woonzorgcentrum de Zeeg!

Manon Veenendaal: Wie wil er een leuke kaart, foto, tekening of brief sturen naar de bewoners waar ik voor zorg? Het zijn harde werkers die nu verplicht thuis blijven vanwege het virus, en alle familie kan helaas even niet langskomen. Ze vinden dit lastig en onbegrijpelijk. Kleurrijke post maakt ze vast een beetje meer blij ✨ Met elkaar maken we deze periode vriendelijk en prettiger, yeah!

Woonzorgcentrum de Zeeg
Den Haagweg 5
6843 LP Arnhem

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Een helpende hand nodig of graag een buurtgenoot helpen?

Voor elkaar in Arnhem: Wilt u helpen als iemand door het Corona virus de deur niet uit kan en hulp of een praatje nodig heeft? Of kunt u zelf de deur niet uit en heeft u praktische hulp nodig of een luisterend oor? Bel ons via: 026-3127702 | maandag t/m vrijdag | van 10.00 tot 16.00 uur. KLIK HIER voor de website!

Afbeeldingsresultaat voor voor elkaar in arnhem

Schrijf eens een kaartje – COVID-19 ACTIE ARNHEM

Mijd sociaal contact maar blijf sociaal. Samen met de Zonnebloem Arnhem willen wij mensen die nu nog meer aan huis gekluisterd zijn dan normaal of ouderen in verzorgingstehuizen waar geen bezoek meer mag komen, blij maken met een kaart. Even een positieve boodschap zodat mensen weten dat we aan ze denken. Wie helpt er mee schrijven? Op de Steenstraat staan brievenbussen waar je gratis kaartjes kunt ophalen en je beschreven kaartjes kunt inleveren. De locaties zijn: Bakkerij Tom van Otterloo, Nablus sweets en Futura Bloemsierkunst. Je kunt de kaartjes sturen naar ons adres -> KLIK HIER.


OP ZOEK naar muzikanten – omgeving Arnhem!

Normaal gesproken brengt NL Cares zoveel mogelijk mensen uit verschillende leefwerelden samen om zo voor meer begrip en verbondenheid te zorgen. Vanwege het Corona virus kunnen fysieke ontmoetingen tijdelijk niet plaatsvinden, maar natuurlijk zijn we op zoek gegaan naar creatieve oplossingen! Woon-zorginstellingen hebben de keuze moeten maken om geen bezoek meer te ontvangen. De eenzaamheid die ouderen al ervaren neemt hierdoor nog meer toe. Daarom organiseert NL Cares muzikale ontmoetingen op afstand die bijvoorbeeld plaatsvinden in de binnentuin van een verzorgingstehuis. Zo fleuren ouderen op, vanuit hun woning of balkonnetje! We zijn op zoek naar muzikanten in/om Arnhem die het leuk vinden om aan dit initiatief mee te doen! Wil jij als muzikant de komende tijd een keer hulp bieden of hebben jullie als zorgorganisatie ook interesse in een muzikaal optreden? Stuur dan een mailtje naar Rifka via: info@nlcares.nl


Welke restaurants kan ik steunen? #SUPPORTYOURLOCALS

Met dit platform worden lokale ondernemers gesteund door alle initiatieven in Arnhem e.o. zichtbaar te maken. Help mee en meld jouw initiatief aan! Of het nou om een tegoedbon gaat, een speciale Corona-bezorgservice óf een andere ludieke actie; laat het Arnhem en omgeving weten! KLIK HIER voor de website.


Chocola aan huis voor jezelf of voor een dierbare!

Elma de Jong Helsloot: Lieve mensen, In deze onzekere tijden wil ik de lekkere bonbons van Melk&Puur gratis in Ede en Westervoort gaan bezorgen, als u in deze tijd liever thuis blijft, maar wel van de lekkere chocolade wilt genieten. Ik breng het graag bij u langs, bel aan en u kunt het aan de deur van mij overnemen. Ook als u iemand wil laten weten dat u aan hem/haar denkt, of wilt verrassen, dan verzorg ik dit graag. De winkel blijft vooralsnog open, alleen vanwege de aangescherpte maatregelen schenk ik geen koffie en thee meer en natuurlijk zorg ik, nu extra, voor een goede hygiëne. U kunt mij bellen maar een e-mail sturen mag natuurlijk ook. Ik wens iedereen, alle goeds en gezondheid toe. 06-23001632 | info@melkenpuur.com | Liefs Elma


Post voor verzorgingstehuizen van Pleyade!

Tessa Rouwenhorst: Ook voor Pleyade verzorgingshuizen kan er Opfleurpost gemaakt en verstuurd worden! Ik heb gesproken met een activiteitenbegeleidster, en ze vond het een leuk idee. Pleyade heeft 12 locaties in Arnhem, Elst en de Liemers. Stuur alle kaartjes (voldoende gefrankeerd) naar het algemene adres:

Pleyade Opfleurpost
O.v.v. Alle locaties
Postbus 4020
6803 EA Arnhem


GEZOCHT: Knutselspullen en speelgoed voor het AZC!

Caro de Feijter: Hee allemaal! Hopelijk zijn jullie allemaal oké in deze maffe tijd. Op het moment kan ik niet meer op het azc met de kinderen en jongeren werken zoals ik normaal elke week voor stichting de Vrolijkheid doe. Op afstand blijven we actief door elke week persoonlijke pakketjes te maken voor de 28 kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Op die manier zorgen we dat de kinderen niet minstens drie weken helemaal niks te doen hebben terwijl hun asielaanvraag gepauzeerd is. Heb jij dus nog ergens knutselmateriaal, prentenboeken of speelgoed wat je langs kan brengen of wat ik bij je kan ophalen hoor ik het heel graag via mail: caro@vrolijkheid.nl | Alvast enorm bedankt!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, staande mensen en binnen

Post voor mensen met (lichte) dementie – Zorgwoning in Velp

Bo Visser: Ik ben werkzaam als activiteitenbegeleidster in een zorgwoning voor mensen met (lichte) dementie. Gezien het Corona virus mogen onze bewoners niet van de kamer af en geen bezoek ontvangen. Veel bewoners zijn hierdoor erg van slag en zeer verdrietig. Wij als activiteiten begeleiding proberen zoveel mogelijk individuele begeleiding te geven aan onze bewoners maar meer hulp in kleine gebaren is altijd ontzettend welkom! Mocht er iemand het leuk vinden om deze mensen een hart onder de riem te steken dan mogen er kaartjes of andere leuke dingen deze kant op gestuurd worden! Denk aan een leuk kaartje, gedichtje, kruiswoordpuzzel, bloemstukje etc. Ik zou er persoonlijk voor zorgen dat dit alles bij onze bewoners terecht komt! Als je iets verstuurd hebt laat mij dit even weten dan hou ik extra goed de post in de gaten 🙂 Post mag verzonden worden naar onderstaand adres:

T.a.v. Bo Visser (activiteiten begeleiding)
Biesdelselaan 89
6881 CD Velp


–KLEINE DINGEN WORDEN GROOT ALS JE ZE MET LIEFDE DOET–

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.