@happymailchantal | Haar liefde voor Bullet Journalen, Round Robin en snailmailen wil zij graag met jullie delen!

door karima

Vertel eens in het kort, wie ben jij en wat is jouw hobby?

Ik ben Chantal, 33 oud van het Instagram account @happymailchantal en de Instagram Snailmail groep @snailmailliefde Mijn hobby’s zijn Bullet Journalen, Snailmailen en ik vind Round Robin heel leuk om te doen.. Daarnaast ben ik bezig met het een handlettercursus van @liefsvanlinda om zo mijn handletter skills te verbeteren.

Hoe ben jij bij deze leuke hobby terecht gekomen?

Ik zag het bullet journalen toevallig voorbijkomen op YouTube en ben toen meteen opzoek gegaan naar een Bullet Journal en benodigdheden. In 2018 ben ik begonnen in mijn eerste. Het Snailmailen zag ik voorbijkomen op Instagram en ben toen eens gaan zoeken wat het inhield. Ik heb me aangemeld op verschillende Facebook groepen en zo is het begonnen. En wat is het verslavend om zulke leuke post te maken en ontvangen! 

“Zij organiseerde een ronde via Instagram en dat leek me zo leuk dat ik me direct heb aangemeld”

Round Robin heb ik ontdekt via @liefsvanleonie. Zij organiseerde een ronde via Instagram en dat leek me zo leuk dat ik me direct heb aangemeld! Nu organiseer ik zelf Round Robin rondes via mijn Instagram snailmail groep @snailmailliefde. Die ik overigens in eerste instantie heb opgericht samen met Leonie en Nancy (@journalbynanc), maar na een tijdje alleen heb voortgezet.

Wat heb jij gedaan om hier zo goed in te worden?

  • Bij het bullet journalen heb ik vooral veel verschillende stijlen geprobeerd en zo ben ik uiteindelijk bij de stijl terecht gekomen waar ik nu mee werk.
  • Bij snailmail is het niet perse een kwestie van kunnen denk ik.. Je moet het gewoon doen en daarbij kom je dan ook vanzelf op een stijl die bij je past en je leuk vindt!
  • Bij Round Robin geldt hetzelfde en vaak werk je in een bepaald thema die je dan in je eigen stijl verwerkt in het boekje van de andere deelnemers.
  • Het handletteren probeerde ik altijd al wel een beetje, maar ik kreeg het nooit zo mooi als ik het wilde.. Nu doe ik de cursus van @liefsvanlinda en dat helpt me echt. Ik leer daardoor veel leuke en handige techniekjes, waardoor het steeds beter gaat.
@Happymailchantal

Wat maakt jouw hobby zo speciaal?

Het is speciaal, omdat ik er echt lekker m’n ei in kwijt kan en er helemaal mijn eigen stijl bij kan ontwikkelen.. Eigenlijk is niks wat je erbij doet fout. Als ik er mee bezig ben dan raak ik ook altijd helemaal de tijd kwijt. Het is heerlijk rustgevend! ❤️

“Ik heb veel lieve, mooie mensen leren kennen met dezelfde hobby en daarmee spreek ik dan ook af en toe af”

Vind jij het leuk om jouw hobby alleen uit te voeren of liever in groepsverband?

Het uitvoeren van de hobby doe ik veelal alleen, maar ik vind het ook leuk om af te spreken met mensen met dezelfde hobby en dan lekker samen bezig te zijn met wat we leuk vinden.. 🤗 Ik heb veel lieve, mooie mensen leren kennen met dezelfde hobby en daarmee spreek ik dan ook af en toe af. Dat is altijd heel gezellig en het is fijn om ervaringen en creaties te kunnen delen met mensen die dezelfde hobby hebben, want andere mensen begrijpen vaak niet wat je doet en wat er zo leuk aan is!

Kan iedereen dit doen of heb je er aanleg voor nodig?

Ik denk dat iedereen die een beetje creatief is dit zou kunnen doen.. Je hoeft er niet perse aanleg voor te hebben. Ik had er nog nooit van gehoord en ben er gewoon mee begonnen. Je moet het gewoon proberen om te kijken of je het leuk vindt en dan gaat het vanzelf.. 🤗

Wat heb je nodig om jouw hobby te kunnen uitoefenen?

  • Je hebt natuurlijk een bullet journal nodig, maar een gewoon notitieboekje kan natuurlijk ook. Daarnaast kom je al een heel eind met alleen een potlood, een fineliner en eventueel wat kleurtjes..
  • Voor snailmail is het handig om wat mooie papiertjes te hebben.. De rest ligt eigenlijk een beetje aan wat je leuk vind om te doen. Je kan er stickers bij in doen, die-cuts en washi tape samples.. Je kan er ook allemaal zelfgemaakt spulletjes in doen, zoals gift tags, paperclips etc..
  • Voor een Round Robin geldt hetzelfde.. Met decoratiepapier en wat stickers kom je al een heel eind..

Ik gebruik voor snailmail en round Robin vaak de collection kits van Simple Stories, maar er zijn heel veel verschillende merken en soorten die je kan gebruiken! Ook low-budget winkels hebben genoeg keus hierin.

@Happymailchantal

Wat is het mooiste of grappigste wat jij op hobby gebied hebt meegemaakt?

Het mooiste vind ik toch wel de mensen die ik ontmoet heb sinds ik met deze hobby’s ben begonnen. Iedereen  heeft z’n eigen stijl en doet z’n eigen dingen, maar we snappen wel allemaal waar de anderen mee bezig zijn en mensen die deze hobby’s niet uitoefenen vragen zich vaak af waar je mee bezig bent. Wat ik ook leuk vind is dat ik dingen aan het doen ben waarvan ik nooit wist dat ik het kon! 🤗

“Doe vooral je eigen ding en probeer je eigen stijl te vinden”

Wat zou jij tegen alle beginnelingen van jouw leuke hobby willen zeggen?

Ik zou zeggen.. Begin gewoon en kijk of het iets voor je is. Je zult niet direct je stijl hebben ontdekt, maar dat komt vanzelf. Geef niet te snel op als je even geen inspiratie hebt. Dat komt wel weer! Je kan altijd Instagram of Pinterest raadplegen als je even vastloopt. Daar staan genoeg ideeën op! Doe vooral je eigen ding en probeer je eigen stijl te vinden. Dat werkt veel fijner dan alleen dingen namaken van anderen.

Hoe ziet ‘Jouw Mooie Wereld’ eruit?

Mijn mooie wereld is natuurlijk samen met mijn lieve vriend en onze twee katten en wie weet nog wel meer dan dat..
En in die wereld ben ik nog lekker bezig met mijn hobby’s en hoop ik nog heel veel mensen te kunnen inspireren met wat ik maak en doe!


Meer informatie?

Wil jij meer weten over Chantal en haar creatieve passie? Neem dan snel een kijkje op haar mooie Instagram pagina.

Berichtje voor Chantal!

Wil jij Chantal laten weten wat jij van haar mooie interview vindt? Laat dan hieronder een lief berichtje achter ♡

Wil jij ook geïnterviewd worden?

Wil jij ook jouw interview terug zien op Mijn Mooie Wereld? Klik dan nu op aanmelden en beantwoord de 10 vragen. Liever een aangepast interview of een duo interview? Stuur een mail naar: info@mijnmooiewereld.nl

Mijn Mooie Wereld volgen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van alle nieuwe interviews, quotes en leuke winacties? Volg mij dan via Instagram ; )

@Happymailchantal

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.