Gites le Grand Tornage | Jamie en Anuska zijn in 2009 hun mooie droom achterna gegaan en hebben met succes een kleinschalig appartementen complex opgebouwd in Frankrijk!

door karima

Vertel eens in het kort, wie zijn jullie en welke grote droom hebben jullie waargemaakt?

Wij zijn Jamie en Anuska en wonen sinds 11 jaar in hartje Frankrijk met ons inmiddels volwassen dochters Leann en Amber. Onze droom was iets voor ons zelf beginnen, eigen baas zijn en een kleinschalig appartementen complex te openen. 

“In 2006 stortte de huizenmarkt in, dus het heeft even geduurd voordat we echt konden vertrekken”

Hoe hebben jullie de droom om naar Frankrijk te verhuizen aangepakt?

Onze zoektocht heeft een paar jaar geduurd. We hadden een vrijstaand huis in Friesland en doordat we het zelf hadden gebouwd, en ook voor een goede prijs verkocht, hadden we een buffer om aan dit grote project te beginnen. We kochten het in 2006 en hebben de stap gemaakt toen ons huis verkocht was. In januari 2009 kwamen we hier wonen. In 2006 stortte de huizenmarkt in, dus het heeft even geduurd voordat we echt konden vertrekken,  maar dit gaf ons ook de tijd om regelmatig naar onze stek te vertrekken om de essentiële dingen te regelen zoals water en elektra.

Wat is jullie kracht geweest om dit mooie avontuur te laten slagen?

Doorzettings vermogen, positief ( proberen) te blijven. Goed contact onderhouden met de Franse buren en uiteindelijk een baan vinden. Heel goed geweest voor het integreren en financiele afhankelijkheid.

“Fantastisch contact met alle Fransen in ons kleine Hameau”

Wat hebben jullie tot nu toe in Frankrijk opgebouwd?

Een geweldige buitenlandse vriendenkring, Fransen, Nederlanders en Engelsen. Fantastisch contact met alle Fransen in ons kleine Hameau. Een goede gite business, we openen binnenkort een derde gite. Beide een goede baan als zelfstandigen in de bouw en als verpleegkundige. De dochters doen het allebei super goed dus wat wil je nog meer.

Zijn er tegelslagen geweest, en zo ja hoe zijn jullie daaruit gekomen?

Ja financiële dipjes met zero op rekening, blessures waardoor korte ziekenhuis opnames/ operaties. En verder wat je in elk land wel treft. Mensen/ instanties die niet meewerken. Positief proberen te blijven en door de zure appel heen bijten.

“Ruimte, rust, alle comfort van thuis en voorzieningen op kleine afstand”

Wat kunnen alle gasten verwachten tijdens een verblijf in één van jullie mooie gites?

Ruimte, rust, alle comfort van thuis en voorzieningen op kleine afstand. En ze kunnen altijd bij ons terecht dag en nacht en natuurlijk meestal heel mooi weer ; )

Wat wilden jullie vroeger als kleine Jamie en Anuska later worden.

  • Jamie: Ik wilde altijd vuilnisman worden, omdat ik toen al liefde had ontwikkeld voor Brocante/ rotzooi. Maar ik ben uiteindelijk de bouw in gegaan. Anuska: Een echte vakman waar we super trots op zijn!
  • Anuska: Ik weet het niet, maar ik ben uiteindelijk in de verpleging gerold en dat doe ik nu ook hier in Frankrijk met heel veel plezier. Ik ben een geboren en getogen verpleegkundige. Beide werken we met veel passie.

“De voldoening van gasten die keer op keer terugkomen, maar ook het contact met de Fransen”

Wat is het mooiste wat jullie in de afgelopen jaren hebben meegemaakt in Frankrijk?

De voldoening van gasten die keer op keer terugkomen, maar ook het contact met de Fransen. Wat een super aardig volk in dit prachtige gebied. Genieten.

Hebben jullie nog andere dromen die jullie achterna willen gaan?

Misschien nog een vakantie huisje in een ander gebied of in één van onze favoriete steden Barcelona. 

En tot slot, hoe ziet Jullie Mooie Wereld eruit?

Wonend in een prachtig gebied met zoveel aardige, bijzondere mensen. Als het mooi weer is zitten we buiten met een wijntje onder een waanzinnige sterrenhemel, en dat is pure rijkdom en geluk. Wat wonen wij in een mooie wereld.


Meer weten over Gites le Grand Tornage?

Wil jij meer weten over het appartementen complex van Jamie en Anuska? Neem snel een kijkje op de website: https://www.nockolds.eu/nl/ | Liever volgen? Ga dan naar hun Facebook pagina!

Berichtje voor Jamie en Anuska!

Wil jij Jamie en Anuska laten weten wat jij van hun interview vindt? Laat dan hieronder een lief berichtje achter!

Wil jij ook geïnterviewd worden?

Wil jij ook jouw interview terug zien op Mijn Mooie Wereld? Klik dan nu op aanmelden en beantwoord de 10 vragen. Liever een aangepast interview of een duo interview? Stuur een mail naar: info@mijnmooiewereld.nl

Mijn Mooie Wereld volgen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van alle nieuwe interviews, quotes en leuke winacties? Volg mij dan via Instagram ; )

6 berichten

Gerlofke 3 mei 2020 - 11:58

Prachtig verhaal Jamie en Anuska!
Jullie hebben een geweldig mooi vakantieverblijf gemaakt in een schitterende omgeving in Frankrijk.
(Alpino)petja af voor wat jullie gepresteerd hebben👍😘

Beantwoorden
Fam. Jonkergouw 3 mei 2020 - 12:19

Mooi interview! En een mooie weerspiegeling van hoe jullie zijn. Positieve, warme en lieve mensen.

Wij zijn nu al een paar keer bij jullie op vakantie geweest en echt heerlijk genoten met onze kids.
We komen zeker zo snel mogelijk weer jullie kant op. We kunnen niet wachten..

Beantwoorden
Sotiris 4 mei 2020 - 08:39

✨Praaachtig 🤗mooi lieve vrienden….✨✨.En na zo veel inzet en harde werk wensen wij julie en lieve gezin nog een heeeeeeel langleven met heeeeel ergggg veel genoot en plezier in deze zelf gemaakt🌼 🐝kleine🌹🦋 paradijs….✨✨🍀…..❤️

Beantwoorden
Ellen 3 mei 2020 - 13:27

Vreselijk lieve hartelijke gastvrije mensen. Mooie schone gites op een mooi terrein met groot zwembad. Super leuk vakantie adresje. Een echte aanrader!!

Beantwoorden
Elma Gijsberts 3 mei 2020 - 13:38

Wat een leuk interview. Petje af wat jullie allemaal voor elkaar hebben gekregen. Het ziet er allemaal zo prachtig uit. Respect voor deze lieve hard werkende mensen. Hopelijk zien wij jullie gauw weer in betere tijden . 😊

Beantwoorden
Jeanette 3 mei 2020 - 15:26

Wat een super verhaal…hartstikke leuk!!!Heel.wat anders dan de Mode&Kleding die we destijds samen deden.

Beantwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.