Gedachtenwereld | Karlien helpt mensen hun eigen pad te volgen vanuit hun waarden. Daarnaast werkt zij aan haar online boek en kijkt uit naar haar mooie droom!

door karima
Gedachtenwereld

Vertel eens in het kort, wie ben jij en wat is jouw beroep?

Ik ben Karlien, 34 jaar en ik help mensen om hun eigen pad te leren volgen vanuit hun waarden. Door ze te leren om belemmerende gedachten los te laten en JA te zeggen op de dingen die écht iets toevoegen aan hun leven.

“Dit gaat over de ervaringen in mijn leven die mij geholpen hebben mijn stilte te ervaren”

Coach dus, maar ik noem het liever mentor omdat ik ook graag laat zien hoe ik zelf in het leven sta en daar anderen mee wil inspireren. Daarnaast schrijf ik online een boek genaamd Ruis, de ontdekking van stilte. Dit gaat over de ervaringen in mijn leven die mij geholpen hebben mijn stilte te ervaren. Hiermee hoop ik mensen te inspireren en te laten beseffen dat ieder een eigen reis aan het maken is om zijn/haar stilte te voelen.

Hoe ben jij bij deze leuke baan terecht gekomen?

In 2010 ben ik begonnen als muziekdocent op het voortgezet onderwijs na de studie Muziek Educatie. Maar ik wist al tijdens mijn opleiding dat ik iets anders wilde alleen wist ik nog niet wat. In de periode dat ik les gaf ben ik mezelf gaan verdiepen in psychologie en coaching. Na een bijna burn-out kwam ik in aanraking met mindfulness en ACT, acceptence and commitment therapy. ACT heeft mij zoveel geholpen om bewuster in het leven te staan dat ik zelf de studie heb gedaan en nu gebruik ik het als leidraad in mijn werk. Daarnaast speelt minimalisme ook een belangrijke rol in mijn leven. Minimalisme betekent voor mij: het bewust bezig zijn met wat ik wel en niet toe laat in mijn leven. Het geeft me enorm veel vrijheid door op die manier zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen geluk.

“Ik hou gewoon van persoonlijke ontwikkeling, zowel bij anderen als bij mezelf”

In de zomer van 2019 was ik eindelijk financieel in staat om mijn baan in het onderwijs op te zeggen en ben ik in het diepe gesprongen. Ik ben voor mezelf begonnen en op zoek gegaan naar wie ik wil helpen en waarmee. Stapje voor stapje werd dat steeds duidelijker en door het gewoon te doen ontdekte ik wat bij me past en wat niet. Nu heb ik daar aardig een weg in gevonden maar het leerproces gaat nog steeds door. Ik zou het denk ook niet leuk vinden als het stopt. Ik hou gewoon van persoonlijke ontwikkeling, zowel bij anderen als bij mezelf.

Wat denk jij dat jouw kracht is binnen jouw werk?

Practice what you preach. Ik heb eerst zelf geleerd om overtuigingen los te kunnen laten en me minder bezig te houden met wat ik denk. Ook heb ik zelf stappen genomen om mijn eigen pad te volgen. Nu draag ik die kennis en ervaring over aan anderen. Maar wel met het idee dat het voor iedereen anders is. Ieder heeft zijn eigen belangrijke waarden en een eigen pad om te volgen. Juist dat maakt het zo mooi en interessant. Er hangt soms een taboe op voor jezelf kiezen, mensen zijn bang dat het egoïstisch is of dat ze misschien onaardig zijn. Maar voor jezelf kiezen kan ook met een hoop compassie en liefde. Sterker nog, voor jezelf kiezen ís compassie als dat gebeurt vanuit je waarden. Je bent trouw aan jezelf, dat maakt je betrouwbaar, integer en oprecht voor anderen en ook dat is een vorm van liefde.

Wat maakt jouw baan de aller leukste?

Ik leer echt zo veel over mezelf en anderen. Daar word ik echt heel blij van. Elke dag is anders, elk gesprek is anders. En het is heel leuk om met andere mensen bezig te zijn over hun waarden, te zien hoe ze nieuwe dingen over zichzelf ontdekken en uit hun comfortzone komen.

“Ik droom van een eigen hostel dat in het teken staat van persoonlijke ontwikkeling”

Heb jij nog andere dromen die jij graag achterna wilt gaan?

Ja! Ik droom van een eigen hostel dat in het teken staat van persoonlijke ontwikkeling. Zodat mensen hun reis kunnen combineren met een innerlijke reis. Waar ze even stil kunnen staan en geïnspireerd worden door diepe gesprekken en workshops.

Hoe ziet Jouw Mooie Wereld eruit?

Ik zie heel veel mensen om me heen die vast zitten omdat ze denken dat ze vanalles moeten. In mijn mooie wereld zou niemand daar last van hebben en iedereen zich vrij voelen. Vrijheid betekent dan niet per se dat je geen werk hebt, want werken kan ook leuk en betekenisvol zijn, maar vrij van binnen. Dat je ervaart dat jij zelf al je keuzes maakt en invloed hebt op wat je wel en niet toe laat in je leven.

We stoppen ons leven vol met dingen die we niet waardevol vinden. Hierin worden we veel misleid door media en het nieuws. Je hebt dit nodig om gelukkig te zijn, drink dat en dan voel je je fris en nieuw. We gaan dan heel erg verlangen naar iets dat we allang in ons hebben.

“Alles wat me niet écht blij maakte heb ik weg gedaan”

Daarom was minimalisme voor mij zo’n bevrijding. Niet vanwege de spullen die ik weg deed, maar omdat ik ervaarde dat ik zelf verantwoordelijk ben voor het wel of niet binnenlaten van de dingen waar ik (niet) blij van wordt. Alles wat me niet écht blij maakte heb ik weg gedaan. Niet alleen spullen maar ook activiteiten, taken en het omgaan met bepaalde mensen. Dat creëerde een enorme ruimte en rust. En dat gun ik iedereen.


Meer weten over Karlien?

Wil jij meer weten over Karlien en haar Gedachtenwereld? Neem snel een kijkje op haar Instagram of haar Facebook pagina | Liever haar website bekijken? Ga dan naar: https://www.gedachtenwereld.nl/

Berichtje voor Karlien!

Wil jij Karlien laten weten wat jij van haar interview vindt? Laat dan hieronder een lief berichtje achter!

Wil jij ook geïnterviewd worden?

Wil jij ook jouw interview terug zien op Mijn Mooie Wereld? Klik dan nu op aanmelden en beantwoord de 10 vragen. Liever een aangepast interview of een duo interview? Stuur een mail naar: info@mijnmooiewereld.nl

Mijn Mooie Wereld volgen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van alle nieuwe interviews, quotes en leuke winacties? Volg mij dan via Instagram ; )

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.