Esone | Al ruim 30 jaar Graffiti Artist, Oprichter van ‘Arnhem Art’ en verkoper van abstracte kunstwerken binnen Europa! Een kijkje in het leven van Pedro Dentinho.

door karima

Vertel eens in het kort, wie ben jij en wat is jouw beroep?

Mijn naam is Pedro Dentinho ook wel bekend onder mijn graffitinaam Esone en oprichter van de stichting Arnhem Art. Naast het maken van muurschilderingen maak ik sinds een jaar ook abstracte kunst die o.a. op Catawiki te koop zijn. Met klanten door heel Europa en vooral Italië en Frankrijk wordt er internationaal inmiddels ook flink aan de weg getimmerd.

“Opleiding is gevolgd op de universiteit van de straat”

Hoe ben je bij deze leuke baan terecht gekomen?

Na 30 jaar graffiti op straat was het tijd voor een nieuwe uitdaging en heb ik de stichting Arnhem Art opgezet samen met Tom beter bekend onder de graffitinaam Dopie. De bedoeling was/is Arnhem mooier maken en andere kunstenaars helpen d.m.v. een podium te bieden. 

Welke opleiding heb jij gevolgd om jouw doel te bereiken?

Opleiding is gevolgd op de universiteit van de straat.

Wat maakt jouw baan de allerleukste?

Ik heb de allerleukste baan, omdat ik doe wat ik leuk vind. Sinds ik in 1985 begon met Esone en graffitispuiten droomde ik er al van om grote muren te spuiten en met kunst mijn boterham te verdienen. Elke muur/project is anders en dat is belangrijk voor me. Ik heb erg veel moeite met sleur dus deze afwisseling past perfect bij me. Net als de doeken er is nooit een 2e van.

Een aantal abstracte kunstwerken

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek er uit?

Afhankelijk of er een project loopt ben ik in mijn atelier te vinden met regelmatig dagen van 10.00 uur tot 21.00 uur. Omdat ik doeken schilderen echt leuk vind maak ik lange dagen. Als ik begonnen ben met een doek wil ik het afmaken en vind ik het moeilijk om pauze te houden, regelmatig maak ik weken van 60 uur of meer. Als er een project loopt dan gaat de meeste tijd naar het opzetten daarvan, materiaal, artiesten, uitvoering en oplevering. Mensen zien vaak alleen de muurschildering, maar er zit vaak erg veel tijd in het voor traject.

Wat denk jij dat jouw kracht is binnen jouw werk?

Naast mijn autodidactische instelling zit mijn kracht zit hem vooral in doorzettingsvermogen, en netwerken.

“Één van de leukste en grootste klussen was de 1000 vierkante meter voor rivier en waterschappen die we hebben geschilderd”

Waterzuivering Arnhem | Gedeelte van de 1000 vierkante meter | Beesten zijn gemaakt door Dopie

Wat is het mooiste wat jij hebt meegemaakt op jouw werk?

Dat zijn er een aantal inmiddels, maar één van de leukste en grootste klussen was de 1000 vierkante meter voor rivier en waterschappen die we hebben geschilderd. Ook dat er inmiddels doeken door heel Europa hangen maakt me erg trots en is een droom die uitkomt.

Meerdere malen vermeld worden in het boek “Arnhem uit de kunst” en diverse andere media. De vlaggen van de gemeente met onze muurschilderingen erop die regelmatig door de hele stad wapperen maakt me trots

Heb jij nog andere dromen die jij graag achterna wilt gaan?

Dromen genoeg natuurlijk! Ik zou heel graag een compleet pand willen beschilderen. Dus niet één muur ervan, maar het rondom beschilderen. Ook een serieuze droom is om een vliegtuig te mogen beschilderen. Over een paar jaar zou ik graag fulltime van alleen mijn doeken willen leven en een atelier aan huis hebben.

“Je moet als kunstenaar ook zakelijke skills hebben om te slagen”

Supportershome Vitesse by Esone and Djim Doe

Wat wilde jij vroeger als kleine Pedro later worden?

Behalve graffiti heb ik nooit iets echt leuk gevonden om te doen. Als kleine Pedro dacht ik ook niet dat ik met mijn kunst brood kon verdienen. Bijna elke baan was ik na 3 jaar wel echt klaar, het werd een sleur en ik wilde wat anders. Achteraf kan ik zeggen dat ik door die banen wel een hoop ervaring heb opgedaan die ik nu gebruik voor de stichting. Talent en goed kunnen schilderen is niet voldoende helaas, je moet als kunstenaar ook zakelijke skills hebben om te slagen. Dit is ook waar de stichting jonge kunstenaars indien mogelijk helpt.

Hoe ziet jouw Mooie Wereld er uit?

Natuurlijk, respectvol, kleurrijk, creatief, vrij en waar men elkaar in zijn/haar waarde laat. 


Meer weten over Arnhem Art?

Wil jij meer weten over Pedro en zijn stichting Arnhem Art? Neem snel een kijkje op zijn Instagram accounts: @esoneart en @arnhemart_ of zijn Facebook pagina | Wil jij meer informatie over zijn abstracte kunstwerken? Klik dan op –> Catawiki

Berichtje voor Pedro!

Wil jij Pedro laten weten wat jij van zijn interview vindt? Laat dan hieronder een berichtje achter!

Wil jij ook geïnterviewd worden?

Wil jij ook jouw interview terug zien op Mijn Mooie Wereld? Klik dan nu op aanmelden en beantwoord de 10 vragen. Liever een aangepast interview of een duo interview? Stuur een mail naar: info@mijnmooiewereld.nl

Mijn Mooie Wereld volgen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van alle nieuwe interviews, quotes en leuke winacties? Volg mij dan via Instagram ; )

1 bericht

LESTR 13 mei 2020 - 13:03

Holland’s style master general: ESONE!
much love from the US, seeing this made me think about when Lisboa LESxES were on tour!
hope we meet again someday
– LES(TER)

Beantwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.