De Grote Wolf | Als duurzame onderneemster geeft zij houten speelgoed een tweede, derde en soms vierde leven!

door karima
De Grote Wolf

Hey Vera, vertel eens in het kort, wie ben jij en wat is jouw beroep?

Ik ben Vera Wolf, 39 jaar, mama van Julia (2015) en Lucas (2012) en in mei 2016 heb ik na 17 jaar mijn vertrouwde stek binnen de IT branche vaarwel gezegd om een duurzame onderneemster te worden. Ik geef houten speelgoed een tweede, derde en soms vierde leven via De Grote Wolf – Houten Speelgoed 

“Mijn grootste kracht binnen mijn werk is dat ik zelf de doelgroep ben van onze producten”

Hoe ben jij op het mooie idee gekomen om houten speelgoed een tweede of derde leven te geven?

Sinds ik kids heb merk ik hoe vaak we nieuw speelgoed voor onze kinderen kopen en dat je vaak plastic speelgoed cadeau krijgt omdat duurzaam speelgoed erg duur is. Ik zag hoe leuk en fantasierijk mijn kinderen spelen met houten speelgoed. Daarnaast behoudt dit duurzame speelgoed zijn waarde en kun je het repareren als het kapot is. Door oerdegelijk en betaalbaar kwaliteit speelgoed aan te bieden wil ik ouders bewust maken van de mogelijkheden.

Wat denk jij dat jouw kracht is binnen jouw werk?

Mijn grootste kracht binnen mijn werk is dat ik zelf de doelgroep ben van onze producten. Ik ben die bewuste ouder die graag oerdegelijk en betaalbaar speelgoed wil hebben voor mijn kinderen. Dat mijn huis niet dichtslibt met goedkoop speelgoed, maar ik wil ze juist speelgoed aanbieden die bijdrage heeft aan hun ontwikkeling en fantasie. Daarnaast ben ik pro tweedehands vanuit duurzaamheid. 

Wat maakt jouw baan de allerleukste?

Ik ben mijn kinderdroom aan het verwezenlijken. Als klein meisje zat ik met mijn kleedje op de Koninginnemarkt in Eersel mijn speelgoed te ruilen en te verkopen. Ik vond het fantastisch! Lekker kletsen met iedereen en aandachtig luisteren naar verhalen over speelgoed. Voor mij was dat dunne kleedje niets minder dan een echte winkel. Nu 30 jaar later is mijn winkel een feit, maar wat ik vooral gaaf vind is dat ik geen commercieel speelgoed verkoop, maar speelgoed dat leeft.

“Het is een hele bijzondere ervaring om mee te mogen maken”

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?

Wij werken inmiddels met 5 vrijwilligers. Wij starten de maandag altijd samen. Bestellingen verwerken, speelgoed schoonmaken, controleren of het veilig is en goed functioneert. Speelgoed dat kapot is wordt door houtenspeelgoeddokters Maarten, Eric en Ger gemaakt. Ook krijgen we veel klanten over de vloer die het leuk vinden om te zien wat we allemaal in de winkel hebben staan en graag advies willen hebben over het speelgoed.

Wat is het mooiste wat jij hebt meegemaakt op werkgebied?

Zowel onze klanten, vrijwilligers en andere bedrijven waar we mee samenwerken gunnen het De Grote Wolf zo enorm. Ik vind het super bijzonder om te zien en meemaken dat er buiten de keiharde commerciële wereld waarin ik altijd heb gewerkt saamhorigheid en gunnen de boventoon voert. Het is een hele bijzondere ervaring om mee te mogen maken.

De Grote Wolf

Hoe is jullie mooie initiatief ontstaan om hulp in te schakelen van alle hardwerkende speelgoeddokters?

Ik werkte samen met diverse stichtingen, dit verliep op zich wel prima, maar na een oproep via Nextdoor (een buurtapp) werd ik benaderd door een aantal vrijwilligers. Zij kende elkaar niet, maar hadden allemaal de passie, hout en repareren. Dit zijn vrijwilligers van de Gemeente Eindhoven. Op deze manier participeren zij op hun eigen manier in de werkmaatschappij.

“Vanaf 1 februari 2020 gaat mijn droom in vervulling”

Hoe komen jullie aan tweedehands hout om vervolgens weer opnieuw tot leven te kunnen brengen?

We krijgen afgeleefd, kapot en incompleet speelgoed via diverse wegen gedoneerd. Zowel scholen, peuterspeelzalen, Kringloop De Kempen, scoutings als (groot)ouders komen speelgoed brengen. Zij krijgen als bedankje van ons een kortingsbon die ze kunnen spenderen voor nieuw speelgoed.

Heb jij nog andere dromen die jij graag achterna wilt gaan?

Ik ben mijn bedrijf gestart vanuit een passie, dit is in eerste instantie een webshop geworden. Mijn grootste droom is een fysieke winkel en vanaf 1 februari 2020 gaat mijn droom in vervulling. Een winkel met houtwerkplaatsje, de enige houten speelgoed winkel in Eindhoven. Hoe COOL is dat!! Op Edisonstraat 15 gaan wij onze deuren openen. Ik zou deze plek graag willen gaan gebruiken om kids, recycling en repair meer met elkaar te kunnen gaan verbinden.

De Grote Wolf

En tot slot, Hoe ziet Jouw Mooie Wereld eruit?

Ik heb zelf mijn eigen Mooie Wereld gecreëerd. Ik heb na 17 jaar in de IT branche te hebben gewerkt ontslag genomen om mijn droom na te jagen. Een droom die ik zelf invul met vallen en opstaan. Een prachtige ervaring die niemand mij meer kan afnemen. Er is een bewustwording opgetreden van vrijheid en mogelijkheden op werkgebied die ik hiervoor nooit gekend heb.


Meer weten over De Grote Wolf?

Wil jij meer weten over Vera en De Grote Wolf? Neem snel een kijkje op haar mooie website: www.degrotewolf.com | Wil jij haar liever volgen? Klik dan op Facebook of Instagram.

Wil jij ook geïnterviewd worden?

Wil jij ook jouw interview terug zien op Mijn Mooie Wereld? Klik dan nu op aanmelden en beantwoord de 10 vragen. Liever een aangepast interview of een duo interview? Stuur een mail naar: info@mijnmooiewereld.nl

De Grote Wolf

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.