Dankbaarheid in de zorg

door karima

Wat een geweldig idee om mensen hun mooie verhalen hier neer te laten zetten. Vandaar mijn verhaal over dankbaarheid in de zorg. Want door alle nare nieuwsverhalen, vergeten we vaak dat er eigenlijk vooral mooie, lieve, behulpzame mensen zijn. Overal op de hele wereld.

De wereld van de dementie

En ik kan dat weten, want ik werk al bijna mijn hele leven met mensen. Toen ik jong was, hielp ik bij de clubjes van de speeltuinen en later werd ik begeleidster in kindertehuizen. Hoe ouder ik werd, hoe ouder werden ook de mensen waar ik mee werkte.

Nu, op 62 jarige leeftijd, ben ik als het ware in de wereld van de dementie gerold, gelukkig nog als begeleidster en niet als patiƫnt. En nog steeds zie ik eigenlijk alleen maar mooie, lieve mensen. Niet dat iedereen altijd even aardig is, maar vaak komt dat dan door onmacht of verdriet of boosheid.

Stoppen zal ik wel nooit met de zorg

Ik vind het een prachtig beroep en wil dat dan ook graag op deze site delen. Het is fijn om mensen te kunnen helpen. Het is fijn om mensen in hun waarde te laten, ze te respecteren en ze met soms hele kleine stapjes, weer in de goede richting te helpen en ze gelukkiger te maken. Ik vind dat iedereen het recht heeft op een leven zoals hij/zij het graag zou willen. En ik ben dankbaar dat ik daar bij helpen kan. Ik zou bijna zeggen dat ik hoop dat ik dat nog lang kan blijven doen, maar dat is niet helemaal waar.

Stoppen zal ik wel nooit met de zorg, maar wat rustiger aan doen vind ik nu wel op zijn plaats. Een beetje meer tijd voor mijn eigen mooie wereld. ls ik me tenslotte happy voel, kan ik ook dat weer delen met een ieder om me heen.

Marja

Wil jij ook jouw verhaal plaatsen?

Wil jij ook jouw verhaal terug zien op mijn mooie wereld? Klik dan nu op aanmelden en stuur ons jouw mooie verhaal.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.