BLOG 4 | DRAW ME LIKE ONE OF YOUR FRENCH GIRLS!

door karima
Blog 4

Dag lieve lezer,

We zijn alweer een maand verder! En zoals zovelen van jullie heb ik de afgelopen weken ook in een Corona rollercoaster geleefd. Toen ik mijn vorige Blog publiceerde was ik ziek thuis. Na 2 weken thuis te hebben gezeten ben ik weer aan het werk gegaan. Omdat er een bewoner van onze woongroep overleden was, mede door het Corona virus, moesten alle 17 bewoners in quarantaine op hun kamers. Wij moesten natuurlijk voor de veiligheid van de bewoners en onszelf werken met schorten, handschoenen en mondkapjes.

#Ik kan geen mondkapje meer zien!

Dat heeft een paar weken geduurd en op dit moment is alles Corona vrij. Het was echt aanpoten aangezien het werk een stuk zwaarder werd, veel collega’s ziek waren geworden en het werken met mondkapjes zeker geen pretje is, maar we hebben het met z’n allen goed doorstaan. Op dit moment sta ik ook weer op de buitenhuizen en die afwisseling is heel erg fijn.

“Ik heb één van mijn subdoelen gehaald. 500 volgers op Instagram en dat heb ik gevierd met een hele leuke winactie!”

#Heb je nog wel wat leuks te vertellen?

Nu zal je misschien denken “heb je überhaupt nog wel iets leuks meegemaakt?” Jazekerrrr ; ) Tussen alle diensten door heb ik genoeg geluksmomentjes gehad. Ik maak altijd veel foto’s van alles wat ik leuk vind. Op die manier kan ik aan het einde van elke maand even terug kijken naar alle mooie momenten, en er zit vaak nog iets tussen wat ik alweer vergeten was. Hieronder even voor je opgesomd en het is nog best een lange lijst geworden!

Check it out!
 • Luna heeft voor het eerst naast mij gelopen terwijl ik aan het fietsen was. Dat was echt een wonder!
 • Ik heb in april heel veel mooie post mogen ontvangen voor Mijn Goede Doel. Ook voor het eerst via Postcrossing!
 • Ik heb 7 nieuwe interviews mogen plaatsen op Mijn Mooie Wereld!
 • Ik heb één van mijn subdoelen gehaald. 500 volgers op Instagram en dat heb ik gevierd met een hele leuke winactie!
 • Tussendoor heb ik heerlijk in de tuin van het zonnetje kunnen genieten! En van onze eerste BBQ sessie dit jaar.
 • Met Luna het water op gaan zoeken tijdens zonsondergang. En dat terwijl ze vorig jaar erg bang was voor water!
 • De Happinez viel weer op de mat. Daar word ik altijd vrolijk van!
 • Mijn eerste 3D bloempot laten printen. Heel mooi om te zien hoe dat gemaakt wordt!
 • Van @gelukkigjezelf een heel mooi plant stekje ontvangen per post!
 • Ik heb mooie tekeningen en LOOM armbandjes en ringen van een aantal bewoners gekregen!
 • Het nabootsen van de disco op mijn werk, omdat de bewoners niet naar hun eigen disco kunnen!
 • Ik heb mijn Schilderen op nummer pakket ontvangen en daar een beginnetje mee gemaakt
 • Alsnog Koningsdag gevierd in oranje outfit en heerlijke chocolade aardbeien (Drive-in J&B) van de buren gekregen!

#Haal alles eruit wat erin zit!

Ik merk dat ik hier altijd erg vrolijk van word om alle foto’s terug te zien. Het roept meteen weer dat fijne gevoel op wat ik bij die dag had. Dus ondanks alle hectiek in de wereld en vooral op mijn werk heb ik alsnog heel veel moois uit de maand april kunnen halen. Dat had je niet gedacht hè ; )


Schilderen op nummer

Eind maart zat ik ziek thuis en op dat moment ging ik erover nadenken wat ik nou echt leuk vind op creatief gebied. Ik vind het erg leuk om te tekenen en te schilderen, maar zonder voorbeeld heb ik weinig inspiratie om iets moois op papier te krijgen. Toen dacht ik ineens aan schilderen op nummer. Ik weet dat het in 2019 best een rage was, maar ik had me er nog niet zo in verdiept.

#Made in China

Ik ben gaan zoeken en kwam op “nummersschilderen.nl” uit. Daar heb ik eind maart twee schilder pakketten besteld. Ik dacht dan kan ik mooi op de dagen dat ik vrij ben en thuis zit mijn eigen schilderij tot leven brengen. Wat ik helaas niet had gelezen is dat het maximaal 4 weken kon duren voordat mijn pakket in huis zou hebben. Door alle drukte rondom de Corona crisis, zoals nu ook op de site vermeld staat, waren veel pakketten niet meer op voorraad. Ik kreeg mijn eerste pakket op 25 april binnen via AliExpress en mijn tweede zending was gecanceld en bleek weer bij de leverancier in China te liggen.

Zo moet het schilderij gaan worden

Nou ben ik de moeilijkste niet en ben dus gewoon begonnen aan mijn ontvangen pakket. De eerste paar mailtjes begin april van mijn kant werden niet beantwoord en telefonisch contact is niet mogelijk. Gelukkig hebben ze nu meer mensen ingezet om alle mail te beantwoorden zoals ik net op hun site lees. Over mijn gecancelde pakket heb ik ook netjes dezelfde avond een mail terug ontvangen en mijn geld is ook terug gestort.

“Hier ben ik ook nog wel een tijdje mee bezig, maar ik ben ervan overtuigd dat het eindresultaat erg mooi gaat worden”

Over het pakket zelf ben ik tot nu toe tevreden. De kwasten zijn niet van goede kwaliteit, waardoor het schilderen nog een stuk moeilijker wordt, maar voor de kosten van dit pakket kun je ook geen super kwaliteit kwasten verwachten. Alle donkere verf dekt best goed. Zodra ik de lichtere kleuren ga gebruiken merk ik dat ik er eigenlijk nog een tweede keer overheen zou moeten gaan. Er zitten geen latjes bij om het doek omheen te bevestigen (zoals van te voren bekend was), maar daar verzin ik nog wel iets op.

Ik heb nog even te gaan ; )

#Het begin van het begin

Ik laat de foto’s zien van wat het moet worden en wat ik tot nu toe heb geschilderd.. dat is nog niet zo veel ; ) Hier ben ik ook nog wel een tijdje mee bezig, maar ik ben ervan overtuigd dat het eindresultaat erg mooi gaat worden. Ik vind het schilderen zelf heel erg leuk, ik wil alles heel precies in alle vakjes zien te krijgen en ben gewoon heel erg benieuwd naar het eindresultaat.

Heb jij ervaring met Schilderen op nummers, heb jij tips, wil jij jouw creatie laten zien of weet jij wat de beste website is om dit soort pakketten te bestellen? Laat het mij weten via onderstaand berichtveld of stuur een mail naar –> info@mijnmooiewereld.nl

Update | Mijn Goede Doel

Dit vind ik toch wel erg mooi om met jullie te kunnen delen, want in april heb ik ontzettend veel mooie post mogen ontvangen voor Mijn Goede Doel! Door jullie kan ik over 2 maanden (eind juni) heel veel mensen blij gaan maken met al jullie opbeurende kaarten. Heel erg bedankt daarvoor!!

“Elk kwartaal ga ik alle ontvangen poststukken afgeven bij één of meerdere verzorgingstehuizen”

In totaal heb ik nu 53 kaarten mogen ontvangen en ik weet dat er best nog wat aan zit te komen! Zo mooi om uiteindelijk veel eenzame mensen een glimlach te kunnen bezorgen. Niet alleen met een mooie kaart, maar ook met de teksten die op de kaarten staan. Elk kwartaal ga ik alle ontvangen poststukken afgeven bij één of meerdere verzorgingstehuizen.

Zo veel mooie post!

#Wil jij ook iemand erg blij maken?

Wil jij ook graag een kaartje sturen of een andere zelfgemaakte (zolang het maar door de brievenbus past) creatie? Meld je dan nu aan via: https://mijnmooiewereld.nl/mijn-goede-doel/ Daar lees je meer over mijn project en hoe je jezelf kan aanmelden. Laten we samen onze wereld een stukje mooier maken!


Mijn geluksmomentjes

De maand april stond in het teken van ziek zijn, zware diensten in de zorg en veel geluksmomentjes in en rondom huis die ik allemaal bovenaan heb opgesomd! Zoals elke maand ga ik daar 3 mooie momenten van uitlichten.

 • 500 VOLGERS WINACTIE

Yeaaah ik heb mijn eerste subdoel behaald op Instagram!! Ik wilde bij 500 volgers een leuke winactie bekend maken. Ik had een zakje met 3 wensbonen via de @kop_op_store besteld en op het moment dat de actie online stond besloot de Kop Op Store nog één zakje te verloten! Hoe mooi is dat. Uiteindelijk zijn @giannina_gentile en @evievanhoof de gelukkige winnaressen geworden ; )

Blog 4
Make a wish
 • 3D BLOEMPOT

Yuri heeft een 3D printer en vroeg wat hij voor mij kon maken. Ik zei: “uhm doe maar een bloempot”. Ik had toch geen idee hoe dat in z’n werk zou gaan. Nou… vanaf nu wel en Yuri heeft daar nu al spijt van haha. Ik ga vast met meerdere verzoekjes komen de aankomende maanden ; ) Heel leuk om dat hele proces te volgen. Dit schattige bloempotje heeft er 21 uur over gedaan!

Blog 4
Alle filmpjes zijn te zien op mijn Instagram onder TERUGBLIK
 • WONINGSDAG

Geen Koningsdag zonder oranje outfit natuurlijk! Ook al werd ik in huis aangekeken alsof ik gek was geworden, ik moest en zou oranje de dag doorkomen! Slam op de radio, lekker dansen in huis en proosten op mijn mooie leven.. en een beetje op de verjaardag van de Koning! Als verrassing kregen we van onze lieve buren chocolade aardbeien. Daar had onze buurman ongeveer 3 uur voor in de rij gestaan via een aardbeien drive-in… ze waren wel echt heel erg lekker!!


Jouw onderwerp in mijn blog

Heb jij een leuk onderwerp wat met positiviteit, creativiteit of contact leggen te maken heeft? Klik dan hier en wie weet bespreek ik jouw leuke onderwerp onder vermelding van jouw naam in mijn volgende blog.

NIEUW BLOG | 31 MEI | SNEAK PEEK

 • Dromenvangers
 • Update | Schilderen op nummers
 • Mijn Geluksmomentjes

Bedankt voor het lezen, geniet van aankomende maand en tot 31 mei! If you really want to catch your dreams you have to chase them

Mijn Mooie Wereld volgen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van alle nieuwe interviews, quotes en leuke winacties? Volg mij dan via Instagram ; )

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20200229_162334_0000-1024x390.png

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.