BLOG 3 | Mijn tweede liefde!

door karima
Blog 3 | Mijn tweede liefde

Dag lieve lezer,

De maand MAART is niet gelopen zoals iedereen wereldwijd gedacht had! Sinds een week of 4 is ook heel Nederland in de ban van het Corona virus en praten we nergens anders meer over. Bij mij stond alles ook even op z’n kop. Je gaat over veel dingen nadenken, en je wordt meer bewust waar je op dit moment mee bezig bent en welke richting je op wilt gaan.

Zoals jullie misschien al weten werk ik in de gehandicaptenzorg. Afgelopen zaterdag moest ik mij helaas ziek melden. Naar mijn idee een gewone griep, omdat ik tot nu toe geen last van mijn luchtwegen heb gehad, maar aangezien ik deze griepverschijnselen al jaren niet meer zo heftig heb meegemaakt neem je toch het zekere voor het onzekere.

“Als ik naar mezelf kijk en naar alle positiviteit die ik graag wil verspreiden dan zou het gek zijn als ik nu niets zou plaatsen”

Ik wist ook even niet meer zeker of ik vandaag Mijn Blog wilde plaatsen. Mijn verhaal was grotendeels al af, maar aangezien ik me nog steeds niet lekker voel en we middenin alle Corona hectiek zitten wist ik niet goed of iemand op mijn positiviteit zit te wachten. Maar als ik naar mezelf kijk en naar alle positiviteit die ik graag wil verspreiden dan zou het gek zijn als ik nu niets zou plaatsen. Ook al bereik ik hiermee een paar mensen die wat aan mij hebben dan is mijn doel toch al bereikt!

#Wat ga ik bespreken?

  • Happinez Sunday Sessions met Michael Pilarczyk
  • Afslanker van het jaar | Cambridge Weight Plan
  • Mijn Geluksmomentjes

Dus heb jij zin in een positief verhaal van mij zonder Corona updates? Lees dan hieronder verder en hopelijk kan jij daardoor jouw gedachten even verzetten ; ) Heel veel leesplezier!

Liefs Karima


Happinez Sunday Sessions met Michael Pilarczyk

Mijn tweede liefde… dit gaat natuurlijk over mijn allerliefste collega-vriendin Manon! ‘Mijn tweede liefde’ zoals we al ruim één jaar tegen elkaar zeggen. En waarom? Waarschijnlijk omdat wij op een gegeven moment zo veel met elkaar aan het kletsten waren op het werk, buiten werktijd, aan de telefoon, via whatsapp en voicememo’s waardoor het bijna leek alsof ik Yuri voor Manon had ingeruild ; )

#Perfecte match!

Soms klik je gewoon heel erg met iemand. Je hebt dezelfde interesses, humor, denkwijze en positieve kijk op het leven en dan ontstaat er een match! Manon en ik zijn bijna tegelijk gestart met het werken op Woonzorgcentrum de Zeeg. Een half jaar later zijn wij samen ons Cambridge avontuur aangegaan en hebben ontzettend veel steun aan elkaar gehad in ons afslank proces. Dat maakte onze vriendschap nog hechter in een hele korte tijd.

Blog 3 | Mijn tweede liefde

“Ik ben meteen naar de winkel gegaan om de Happinez te kopen en wat denk je dat daarin stond?”

In december gaf ik aan graag een keer een lezing van Michael Pilarczyk bij te willen wonen, zolang het binnen mijn budget paste. Manon was mega enthousiast en gaf aan graag mee te willen gaan mocht zoiets op ons pad komen. In januari bedacht ik me ineens dat ik nog steeds geen abonnement had afgesloten op Happinez magazine. Dat zat al vanaf november 2019 in mijn hoofd dus dat heb ik meteen afgesloten. De eerst volgende editie zou ik toegestuurd krijgen, maar dat zou betekenen dat ik de eerste van het jaar zou mis lopen. Ik ben meteen naar de winkel gegaan om de Happinez te kopen en wat denk je dat daarin stond?

#Dit had echt zo moeten zijn

Happinez Sunday Sessions met Michael Pilarczyk! Een nieuw event van Happinez waarmee zij hun lezers elke eerste zondag van de maand samen brengen met de beste sprekers en teachers over de wereld. Toen ik zag wat de kosten per persoon waren dacht ik meteen; “Dit had echt zo moeten zijn”. Ik heb Manon meteen ge-appt, stuurde haar alle informatie door en zoals ik al had verwacht was zij net zo enthousiast als ik. Onze eerste date van 2020 stond vast… Zondag 1 maart van 11.00 tot 12.30, Posthoornkerk in Amsterdam YESSS!!!

Blog 3 | Mijn tweede liefde

Na alle voorpret was de dag eindelijk aangebroken. Ons dagje Amsterdam was echt top! Het zonnetje scheen, de locatie was ontzettend mooi, de talk van Michael was erg inspirerend en heel bijzonder om met zo veel mensen samen te zijn die allemaal dezelfde denkwijze hebben. Voor mij was het vooral een bevestiging van de manier waarop ik denk en tegen het leven aan kijk. Ik had nog niet eerder zoiets bijgewoond, dus vond het vooral heel mooi om dit samen met Manon mee te maken.

“Wij bleven elkaar steeds met van die grote ogen aankijken en moesten er soms ook wel om lachen”

Bij aankomst lag voor iedereen op de stoel een notitieboekje en een potlood van Happinez klaar en Michael had iedereen een boek (vertaald door hem) cadeau gedaan. Tijdens zijn talk scheen de zon naar binnen via de mooie glas in lood ramen waardoor hij volop in het zonlicht kwam te staan. Dat was een heel grappig gezicht en ook wel bijzonder tegelijk. Daarnaast zei hij best veel dingen die Manon en ik op de heenweg met elkaar hadden besproken of hadden gezien. Wij bleven elkaar steeds met van die grote ogen aankijken en moesten er soms ook wel om lachen. Al met al een supermooie ervaring.

Blog 3 | Mijn tweede liefde

#Wat is mij het meest bijgebleven?

Wat mij erg is bijgebleven is dat het belangrijk is om een doel te hebben in je leven. Hij vertelde dat er mensen zijn die zeggen “Ik zie wel wat er op mijn pad komt”. Hij vertelde dat je toch ook niet het vliegtuig in stapt en zegt “Nou verras me maar!” of dat je jouw auto instapt en gaat rijden zonder eindbestemming. Of dat jij in een restaurant tegen de ober zegt “Doe maar gewoon iets van de kaart”. Het kan natuurlijk wel, maar zonder duidelijk doel kan de teleurstelling erg groot zijn als jij iets krijgt waar jij helemaal niet zo blij mee bent. Klinkt allemaal erg logisch, alleen beseffen we ons dat niet altijd. Stukje bewustwording waar we nu in deze tijd ook heel erg mee bezig zijn.

Daarna zijn wij lekker Amsterdam doorgelopen op zoek naar de leukste plekjes om te eten, drinken en na te kletsen.
Ik ben in ieder geval dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. Een hele mooie, positieve en inspirerende dag met mijn tweede liefde die ik voor geen goud had willen missen!


Afslanker van het jaar | Cambridge Weight Plan

Vorig jaar rondom de zomer kreeg ik via mijn consulente te horen dat je aan een soort van contest mee kan doen. Ik doe dat eigenlijk nooit, maar dit leek mij ontzettend leuk om mee te maken. Op dat moment wist Pauline niet of alles in 2020 ook zou plaats vinden, maar dat zou ze tegen die tijd laten weten. Ik wist op dat moment ook niet of ik in 2020 nog goed op gewicht zou zitten.

#Wat houdt het in?

In januari kreeg ik van Pauline een mail doorgestuurd. Ook in 2020 zou de “Afslanker van het jaar” uitgekozen worden. Als ik uitgekozen zou worden dan zou ik samen met mijn consulente en de andere deelnemers uitgenodigd worden voor een verwen 4-daagse op Schiermonnikoog. Daar zou vervolgens bekend gemaakt worden wie in oktober Nederland internationaal zou gaan vertegenwoordigen in Abu Dhabi.

“Voor 1 april moest alles binnen zijn, dus ontzettend spannend natuurlijk”

Nou dat zagen Pauline en ik wel zitten, want wij hebben er beide keihard voor gewerkt om dit resultaat te bereiken. Wij moesten allebei een verhaal over elkaar schrijven. Dat ging vooral over de ervaring voor mijn deelname aan Cambridge, tijdens het proces en na afloop. Wij hebben ons netjes gehouden aan alle richtlijnen, alle dagen vrij geregeld op ons werk voor alle geplande data mocht je uitgekozen worden, alle voor en na foto’s uitgezocht en opsturen maar! Voor 1 april moest alles binnen zijn.. ontzettend spannend natuurlijk.

#Helaas gecanceld

Op het moment dat alle Corona berichtgevingen steeds serieuzer werden hoopte ik nog op uitstel, maar helaas. Doordat het wereldwijde evenement in Abu Dhabi uit voorzorg werd gecanceld is ook alles binnen Nederland automatisch gecanceld. Heel logisch gevolg, maar voor ons natuurlijk erg jammer. Na één dagje balen, okay misschien wel twee, gaan we gewoon weer vrolijk door. Misschien ga ik volgend jaar alsnog deelnemen en als het niet zo moet zijn dan maak ik vast iets heel anders mee wat nog veel leuker is ; )

Samen met mijn consulente Pauline van Boldrik

Mijn Geluksmomentjes

De maand maart stond in het teken van best veel leuke uitstapjes die deels zijn doorgegaan, aangezien alle Corona maatregelen halverwege de maand steeds serieuzer werden. Wat helaas niet kon doorgaan was de verjaardag van onze aller liefste puberhond Luna.

Luna 1 jaar!

Zij is op 29 maart 1 jaar geworden. Wij hadden wat familie en vrienden uitgenodigd om even gezellig bij elkaar te komen, maar dat gaan we natuurlijk verschuiven. Zie hieronder mijn 3 hoogtepunten:

  • MIJN LAATSTE FEESTJE

07-03-2020: Heel gek om nu terug te kijken in mijn agenda om te zien wanneer ik mijn laatste feestje heb kunnen vieren. Dat was op 7 maart bij onze buren, want mijn liefste buufie vierde alweer haar 25ste verjaardag! Wat een leuke avond was dat. Toch mooi om daar nu weer even bij stil te staan ; )

Mijn mooie buufie | Fabiënne 25 jaar
  • MOOIE POST EN VERRASSINGEN

11-03-2020: Begin 2020 heb ik aangegeven dat ik dit jaar vanaf het tweede kwartaal zou starten met Mijn Goede Doel – Brievenbuspost tegen Eenzaamheid! Ruim één week later ontstonden er heel veel mooie postacties n.a.v. het Corona virus die in deze tijd ook ontzettend hard nodig zijn voor alle mensen die erg eenzaam zijn. Aangezien de gedachte achter mijn doel is om dit het hele jaar door te doen blijf ik natuurlijk alle mooie brievenbuspost verzamelen (Dat mogen kaarten zijn, maar ook eigen creaties zolang het maar door de brievenbus past zoals; tekeningen, schilderijen, sieraden, brei of haakwerk etc.) Daarnaast heb ik zelf ook nog mooie post en verrassingen ontvangen. Zo lief allemaal. Heel erg bedankt! –> Mocht je samen met mij iets tegen eenzaamheid willen doen? Klik dan HIER <–

Blog 3 | Mijn tweede liefde
Mooie gebaren!
  • MOEDER-DOCHTER HIGH TEA

13-03-2020: Een paar dagen voordat alle restaurants moesten sluiten heb ik nog met mijn moeder en zusje genoten van een heerlijke High Tea bij Restaurant de Klomp. Voor Luna heel fijn, want honden zijn daar ook welkom dus zij mocht gezellig mee. Ondanks dat ik die avond moest wegen bij mijn consulente en weer strak in mijn gezonde eetpatroon zat, heb ik alsnog genoten van al het lekkers. Achteraf gezien maar goed ook ; )

Nom Nom Nom

Jouw onderwerp in mijn blog

Heb jij een leuk onderwerp wat met positiviteit, creativiteit of contact leggen te maken heeft? Klik dan hier en wie weet bespreek ik jouw leuke onderwerp onder vermelding van jouw naam in mijn volgende blog.

NIEUW BLOG | 30 APRIL | SNEAK PEEK

  • Paint by numbers
  • Update | Mijn Goede Doel
  • Mijn Geluksmomentjes

Bedankt voor het lezen, geniet van aankomende maand en tot 30 april! Painting is just another way of keeping a diary

Mijn Mooie Wereld volgen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van alle nieuwe interviews, quotes en leuke winacties? Volg mij dan via Instagram ; )

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.