BLOG 2 | Droomwereld

door karima
Blog 2

Leef je mooiste dromen!

Ik denk dat iedereen zich nog wel kan herinneren wat jij vroeger als kind wilde worden. Als jij die vraag stelt aan een kind dan komen de mooiste antwoorden tevoorschijn zoals: politieagent, piloot, juffrouw, brandweerman, automonteur, dierenarts en verpleegster. Sommige kinderen geven ook antwoorden waar wij als volwassenen sceptisch tegenover kunnen staan zoals: Prins of Prinses, astronaut, President, Model, Miljonair, beroemde acteur of actrice etcetera.

#Dromen komen uit

Een kind heeft nog een levendige fantasie en is ervan overtuigd dat alles mogelijk is. Een kind staat ook nog heel positief in het leven, en ziet al helemaal voor zich wat ze later willen worden en hoe ze zichzelf erbij voelen. Door te spelen met andere kinderen (rollenspellen) maken zij van hun dromen werkelijkheid. Zij creëren op dat moment hun eigen gelukkige droomwereld met elkaar en veranderen in de persoon die zij graag willen zijn. Hoe mooi is dat!

“En zo is de cirkel weer rond en begin je aan het avontuur wat jij als kind niet hebt kunnen afmaken”

Als volwassenen hebben wij al snel een bepaald beeld in ons hoofd over wat wel en niet mogelijk is in het leven. Jouw kijk op de wereld is ontstaan door wat jij als kind te horen hebt gekregen. Dat gebeurt tijdens jouw opvoeding (ouders, familie, leraren enzovoorts) maar ook hetgeen wat jij zelf in de loop der jaren hebt meegemaakt en geleerd. Tegen een kind zal jij al snel lachend zeggen “droom maar lekker verder” want zo’n carrière is verre van realistisch en totaal niet haalbaar in jouw ogen. Een kind kan zich onzeker gaan voelen, denkt dat de droom niet meer haalbaar is en parkeert het ergens.

#Jouw jeugddroom

De droom verdwijnt op de achtergrond en komt pas terug als jij op latere leeftijd erachter bent gekomen dat er veel meer mogelijk is in het leven. Alle onzekerheden die jij in de loop der jaren aan jouw jeugddroom (of misschien wel meerdere dromen) hebt gekoppeld moet jij leren los te laten. En door middel van positief denken (visualisatie), en het aangrijpen van alles wat er op jouw pad komt, leer jij uit jouw comfort zone te stappen en ga jij op jouw eigen mooie avontuur. Je gaat weer terug naar jezelf als kind. Als kind kon jij voor jouw gevoel de hele wereld aan en alles was mogelijk zolang je maar in jezelf geloofd. En zo is de cirkel weer rond en begin je aan het avontuur wat jij als kind niet hebt kunnen afmaken. Wat de eindbestemming dan ook mag zijn.

Het begin van mijn modellen carierre bij de V&D ; )

In vrijwel alle interviews die op Mijn Mooie Wereld staan komt de vraag voorbij ‘wat jij vroeger als kind later wilde worden’. Het is mooi om terug te kijken of hetgeen wat jij vroeger in gedachte had ook later op jouw pad is gekomen. Ik wilde vroeger heel graag peuter of kleuter juffrouw worden. Ik heb dat tot aan mijn SPW opleiding in gedachte gehad. Mijn eerste stage was op een peuterspeelzaal waar ik er al vrij snel achter kwam dat het totaal niet bij mij paste. Later nogmaals geprobeerd tijdens een stage in een kleuterklas en toen wist ik het echt zeker. Hier ligt niet mijn toekomst. Tijdens mijn stages in de gehandicaptenzorg voelde ik meteen dat ik daar thuis hoorde.

#Passies van korte duur

Ik heb als kind op creatief gebied wel meerdere passies gehad, maar die waren steeds van korte duur. Ik ben als kind ooit begonnen aan het schrijven van een eigen thriller, ik heb een tijd versjes geschreven (en op de basisschool zelfs de kinderboekenweek mee gewonnen.. ja ja ; ) en ik vond het heel leuk om kleine stickers onderaan een groot vel te plakken en in het groot na te tekenen. Vervolgens ben ik het vak tekenen gaan volgen op de middelbare school, waar ik uiteindelijk het gevoel kreeg dat ik er niet goed genoeg in was. Ik vond drama lessen ook ontzettend leuk, maar ook heel erg spannend. Ik was erg verlegen en onzeker waardoor ik mezelf tijdens de lessen niet durfde te laten gaan. Zo zijn er vast nog meer passies waar ik halverwege mee ben gestopt.

“Toen ik daar aan kwam kreeg ik een A4’tje met tekst aangereikt en moest ik voor een aantal mensen gaan acteren”

#Nieuwe Nederlandse sitcom

Als ik nu terug kijk merk ik dat sommige dromen en passies alsnog op mijn pad zijn gekomen. Dat waren vooral de momenten dat ik niet blij was met mijn baan en echt opzoek ging naar wat mij gelukkig maakt. Toen ik 29 was kreeg ik ineens de drang om te gaan acteren en om te kijken hoever ik daarmee kon komen. Ik ben toen verschillende trainingen en workshops gaan volgen, heb mezelf aangemeld bij castingbureaus en schreef mezelf in als er een leuke figuratie opdracht voorbij kwam.

Een paar maanden later zag ik een figuratie oproep die mij erg aansprak en ik werd vervolgens uitgenodigd. Toen ik daar aan kwam kreeg ik een A4’tje met tekst aangereikt en moest ik voor een aantal mensen gaan acteren. Ik werd vervolgens uitgekozen en ik mocht kapster Jasmine spelen in een nieuwe Nederlandse sitcom, als alles goed zou uitpakken. Het was op vrijwillige basis naast mijn fulltime baan, maar ik kon eindelijk datgene doen wat al jaren lang in mijn hoofd zat. Door in het diepe te springen en al mijn onzekerheden overboord te gooien heb ik een beetje kunnen voelen hoe het is om actrice te zijn.

2014: Mijn rol als Jasmine | Beroep: kapster

#Reisleidster aan de Costa Brava

Na het behalen van mijn SPW diploma wilde ik een tijdje in het buitenland werken als reisleidster. Ik had daar nooit meer wat mee gedaan en ruim 10 jaar later zat die droom nog steeds in mijn hoofd. Al langere tijd was ik niet gelukkig met hetgeen wat ik had opgebouwd in Nederland en ik sprak iemand die voor Sunweb had gewerkt. Ik besloot om te kijken of ik ook in het buitenland aan de slag zou kunnen als reisleidster. Vervolgens ben ik alles gaan uitzoeken en werd uiteindelijk na de sollicitatie procedure aangenomen. Ondanks mijn leeftijd, en alle zekerheid in Nederland wat betreft mijn woning en mijn fulltime baan, ben ik alsnog het avontuur aangegaan. Ik heb één seizoen in Spanje gewoond en gewerkt als reisleidster. Een droom die ik op mijn 30ste waar heb mogen maken en waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds dankbaar voor ben. Dit was precies wat ik op dat moment in mijn leven nodig had!

Wie herkent zichzelf hierin? En welke dromen ben jij achterna gegaan? Als jij dat wilt delen laat dan onderin een berichtje achter ; ) Ik ben benieuwd naar jullie mooie verhalen!

2015: Op het strand van Lloret de Mar met mijn leuke Sunweb collega’s

Winactie Positiviteitsmokken

Deze maand heb ik zowel via Instagram als via Facebook twee verschillende Positiviteits-mokken verloot. De Instagram winnaressen heb ik op donderdag 13 februari bekend gemaakt en zijn geworden:

Tine Vandenberghe | @alternatine
Leonie Saris | @liefsvanleonie

Leonie heeft haar uitgekozen mok al goed in ontvangst mogen nemen. Nogmaals veel plezier ermee! De Facebook winnaressen heb ik op woensdag 26 februari bekend gemaakt en zijn geworden: Marja Huizing & Elma de Jong Helsloot. Beide mokken komen zo snel mogelijk jullie kant op!

Blog 2
Leonie met haar gewonnen Positiviteitsmok!

Mijn Geluksmomentjes

Februari was voor mij vooral een feest maand met o.a. een weekendje weg, een aantal verjaardagen en één dagje los gaan tijdens de carnaval. Zie hier mijn 3 hoogtepunten:

  • NIETS MOET, ALLES MAG

Om de maand eens goed te starten zijn wij op 1 februari een weekendje weg gegaan. Het enige wat wij echt nodig hadden was ontspanning, rust en massages. Ik had een hotel geboekt waar een wellness en een zwembad bij in zat. Het enige wat gepland stond waren beide massages. Zo fijn om even niets te moeten voor je gevoel, op het eten na dan ; ) Over avondeten gesproken.. Emma’s eetcafé in Hengelo is echt een aanrader!

American Double Cheeseburger!
  • 33, 40 EN 80 JAAR

Ook deze maand 3 verjaardagen gevierd. Mijn aller liefste zusje werd 33 jaar, de beste vriend van Yuri werd 40 jaar en mijn oma heeft haar 80ste verjaardag mogen vieren! Mooi om allemaal mee te maken. Mijn oma had ongeveer 30 gasten uitgenodigd in Restaurant de Hof in Renswoude voor een Dinch (diner & lunch). Daar werd iedereen fijn ontvangen en mochten wij gebruik maken van het lopend buffet.

“En wat troffen wij daar aan tot onze grote verbazing???”

Mijn neefje ontdekte een speelkelder en aangezien er geen andere kinderen aanwezig waren kwamen wij zo af en toe even kijken. En wat troffen wij daar aan tot onze grote verbazing??? Photoplay met het spel Find It erop! Dit bracht ons weer helemaal terug naar onze vakanties van vroeger op ‘t Kuierpadtien in Drenthe. Tot aan het toetjes buffet waren mijn zusje en ik even niet aanspreekbaar ; )

Blog 2
Even terug in de tijd!
  • VERKLEED FEESTJE

Als er iets is wat ik leuk vind om te doen dan is het wel verkleden. Even een andere rol aannemen en vooral veel lol maken. Daarom probeer ik elk jaar wel ergens in de buurt carnaval te vieren. Ik had nog een politiepak liggen die ik 4 jaar geleden had aangeschaft. Een matching boevenpak hadden we zo besteld. Wij waren er helemaal klaar voor om de gezellige carnavalswereld in te stappen op zoek naar de beste polonaises.

Carnaval 2020

Jouw onderwerp in mijn blog

Heb jij een leuk onderwerp wat met positiviteit, creativiteit of contact leggen te maken heeft? Klik dan hier en wie weet bespreek ik jouw leuke onderwerp onder vermelding van jouw naam in mijn volgende blog.

NIEUW BLOG | 31 MAART | SNEAK PEEK

  • Happinez Sunday Sessions met Michael Pilarczyk
  • Afslanker van het jaar | Cambridge Weightplan
  • Mijn Geluksmomentjes

Bedankt voor het lezen, geniet van aankomende maand en tot 31 maart! Weight loss is not a physical challenge, it’s a mental one

Mijn Mooie Wereld volgen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van alle nieuwe interviews, quotes en leuke winacties? Volg mij dan via Instagram ; )

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.