Balanscoach | Anouk helpt vrouwen, die hun werk combineren met hun gezin, bij het vinden van de juiste balans!

door karima

Vertel eens in het kort, wie ben jij en wat is jouw beroep?

Ik ben Anouk Sonnemans, 44 jaar en wonend in Limburg. Moeder van Myra en Loeke, vrouw van Bas, dochter, vriendin en Balanscoach. Maar vooral ben ik IK. Ik ben graag ‘mezelf’ in alle situaties, omdat ik dan het beste uit de verf kom ; ) Ik heb een aantal passies: groei & ontwikkeling van de mens, muziek & dansen, taal & communicatie.

Als Balanscoach kan ik doen waar mijn hart ligt: de ander helpen bij bewustwording en persoonlijke ontwikkeling naar ‘zichzelf zijn’. Ik help vrouwen, die hun werk combineren met hun gezin, bij het vinden van de juiste balans. Daardoor hebben ze weer de regie over hun eigen leven en kunnen ze vanuit passie werken.

“Ik volgde mijn hart en dat voelde goed”

Hoe ben jij bij deze leuke baan terecht gekomen?

Ik heb een omweg gemaakt, van juf tot Balanscoach. Daarover heb ik een aflevering in mijn podcast ‘In Balans’ gemaakt. Daarvoor ben ik zelfs eerst nog mijn loopbaan gestart door aan het Conservatorium te gaan studeren. De rode draad tijdens mijn hele loopbaan was het helpen van anderen. Kinderen, ouders, collega’s, studenten. Toen ik de onrust in mijn werk als leerkracht begon te voelen ging ik onderzoeken waarom ik die passie niet meer voelde. Dat onderzoek leidde mij naar het starten van mijn eigen bedrijf, in 2013. Ik wilde alleen nog maar bezig zijn met het helpen van anderen in hún zoektocht. Ik volgde mijn hart en dat voelde goed!

Welke opleiding heb jij gevolgd om jouw doel te bereiken?

Naast Conservatorium en de PABO heb ik de opleiding tot MatriXcoach en Psycho Energetische Therapie gevolgd .

“Ik ben ervaringsdeskundige als het gaat om zoeken naar de balans tussen werk en privé”

Wat denk jij dat jouw kracht is binnen jouw werk?

Ik ben ervaringsdeskundige als het gaat om zoeken naar de balans tussen werk en privé. De vrouwen die ik coach voelen zich op hun gemak. Ze voelen zich begrepen, omdat ik dicht bij ze sta, zónder oordeel. Ik versta de taal die wordt gesproken; verbaal of non-verbaal. Ik luister en kijk naar wat er (tussen de regels door) écht wordt gezegd! Op die manier kan ik de ander een spiegel voorhouden, op een liefdevolle en geduldige manier.

Wat maakt jouw baan de aller leukste?

Dat ik de ander elke keer weer aan het denken mag zetten én daardoor mag zien groeien; naar diegene die ze diep van binnen wil zijn! Ik ben ook zó blij dat ik vanuit huis mijn werk kan doen, als dat nodig is voor mijn eigen balans of de rust in het gezin.

Balanscoach

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?

  • Op maandag werk ik NIET. Op die dag zorg ik ervoor dat het huishouden gedaan is en dat mijn man en kinderen hun school- en werkweek goed kunnen opstarten.
  • Dinsdags is meestal mijn favoriete dag voor klussen achter de schermen, zoals de administratie en het opstarten van mijn werkweek. Soms plan ik daar ‘s middags afspraken voor coaching.
  • Woensdags ben ik vaak bezig met het ontwikkelen van nieuwe dingen én neem ik mijn podcast op. De andere helft van de dag besteed ik aan afspraken voor coaching.
  • Donderdags staat vooral in het teken van afspraken plannen, voor coaching.
  • Vrijdags maak ik het liefst maar een halve dag, waarop ik zaken afrond en de balans opmaak. Wat moet er deze week nog afgehandeld worden? En waar ligt volgende week mijn focus?

Op dinsdag, donderdag en vrijdag onderbreek ik mijn werkzaamheden graag voor een lunch met onze jongste dochter en daarna een wandeling met onze hond! En voordat ik aan het werk ga, neem ik graag een momentje om kort te mediteren (of een dansje in de woonkamer 😉 )

“Ze voelde daadwerkelijk het verschil in spanning tussen de 2 briefjes en was onder de indruk van het effect”

Wat is het mooiste wat jij hebt meegemaakt op je werk?

Een huisarts die een Balanstraject deed, was erg sceptisch toen ze begon. Ze dacht dat het zweverig zou worden. Ze was op zoek naar meer balans en probeerde dat al een tijd, waarbij ze vooral in haar hoofd bleef. Tijdens het traject opende ze zich steeds meer en begon ze ook te voelen. Hoe mooi is het, dat ze op een bepaald moment een systemische oefening ging doen, toen ze keuzestress ervoer. Een oefening waarbij ze op 2 briefjes mocht gaan zitten en voelen welke optie het best aanvoelde. Ze voelde daadwerkelijk het verschil in spanning tussen de 2 briefjes en was onder de indruk van het effect. Aan het einde van het traject zei ze nog, dat het helemaal niet zweverig was geweest ; )

Heb jij nog andere dromen die jij graag achterna wilt gaan?

Ik zou graag veel meer vrouwen willen helpen; die het zichzelf nu nog niet gunnen! In het onderwijs zou ik ook nog wel het een en ander willen betekenen, als het gaat om de werkdruk en de verandering die je als leerkracht zelf kunt zijn hierin! Het liefst zou ik die hulp gratis weggeven… Daar werk ik naar toe!

“Ik stond in ieder geval altijd met een hoofdtelefoon en microfoon midden in de woonkamer te zingen en presenteren”

Wat wilde jij vroeger als kleine Anouk later worden?

Kapster, denk ik? Iets voor publiek doen stond vast ook op mijn lijstje. Ik stond in ieder geval altijd met een hoofdtelefoon en microfoon midden in de woonkamer te zingen en presenteren. En ik heb heel wat casettebandjes volgepraat voor de luisteraars! (Ik was de enige die luisterde, maar goed…) En dat plezier heb ik weer helemaal terug gevonden in mijn podcast!

Hoe ziet Jouw Mooie Wereld eruit?

  • In Mijn Mooiste Wereld is iedereen in balans, of in ieder geval: heeft iedereen (kinderen en volwassenen) de juiste manier gevonden om de balans te bewaken.
  • In Mijn Mooiste Wereld kan iedereen vanuit passie  leven en werken, door ruimte te creëren binnen het gezin, op scholen én in het werk, om regelmatig op zichzelf te kunnen reflecteren.
  • Ik wens iedereen toe, dat ze zichzelf kunnen zijn en daar regelmatig onderzoek naar doen, met hulp van een ander: want die ander is jouw spiegel. Of dat nu jouw kinderen, je partner, een vriendin, je collega of een coach is: Kijk in de spiegel van de ander, om te zien wat jij te leren hebt!

Meer weten over Anouk?

Wil jij meer weten over Anouk als Balanscoach? Neem snel een kijkje op haar Instagram @anouk_balanscoach

Berichtje voor Anouk!

Wil jij Anouk laten weten wat jij van haar interview vindt? Laat dan hieronder een lief berichtje achter!

Wil jij ook geïnterviewd worden?

Wil jij ook jouw interview terug zien op Mijn Mooie Wereld? Klik dan nu op aanmelden en beantwoord de 10 vragen. Liever een aangepast interview of een duo interview? Stuur een mail naar: info@mijnmooiewereld.nl

Mijn Mooie Wereld volgen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van alle nieuwe interviews, mijn positieve webshop en leuke winacties? Volg mij dan via Instagram ; )

Balanscoach

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.