Babetbegint.nl | Blogs over moederschap, co-ouderschap en alle ups en downs in het leven. Babet neemt jou mee in haar mooie wereld!

door karima
Babetbegint.nl

Een paar jaar geleden startte ik mijn eigen blog genaamd: babetbegintopmaandag.nl | Ken je dat? Dat je elke maandag opnieuw begint? Elke maandag start met afvallen, met goede zin om je doelen te behalen en op dinsdagavond alweer dat stuk chocolade in je mond propt. Volgende week maandag begin ik opnieuw! Schrijven deed ik al mijn hele leven, maar nooit in het openbaar.

“Of dat je gewoon even heel erg schrikt als je in de spiegel kijkt, omdat je jezelf weer vergeten bent op te maken en je haren nog niet gewassen zijn, terwijl vriendinnen er tip-top eruit zien. Hoe kan dat?”

In 2015 werd ik voor het eerst moeder. Wát was dat een verandering in mijn leventje. Het moederschap vond ik alles omvattend. Van pure liefde die je ontvangt in je hart als je kijkt naar je kind, van het maken van een miljoen foto’s per dag van je kleintje, het erg moe zijn na slapeloze nachten en zorgen hebben over zo’n klein mensje. Wauw wat een gevoelens! Of dat je gewoon even heel erg schrikt als je in de spiegel kijkt, omdat je jezelf weer vergeten bent op te maken en je haren nog niet gewassen zijn, terwijl vriendinnen er tip-top eruit zien. Hoe kan dat? Ik ontdekte een hele nieuwe kant van mezelf als moeder.

Babetbegint.nl

Vaak moest ik ook lachen om gebeurtenissen in mijn nieuwe moeder-leventje. Dat ik ineens een autorit spannend vond met een klein meisje op de achterbank. Als de speen op de grond viel,  was ze niet blij.. en dus lag ik tijdens een file in een bijzondere yoga houding om die speen op te rapen van de grond. Rijdend.

“Met een lach, met een traan, met eerlijkheid, met een leuk kijkje in mijn leven.”

Als beginnende mama googlde ik ook heel veel over van alles. Vaak belandde ik in een blog van een leuke website en merkte ik dat ik niet de enige was die deze nieuwe avonturen zo bijzonder vond. Toen dacht ik: ik kan hier ook over schrijven. Met een lach, met een traan, met eerlijkheid, met een leuk kijkje in mijn leven.

En dus startte ik mijn eigen blog. De eerste reacties waren zó overdonderend. Veel mensen moesten lachen en ik kreeg van vele moeders herkenbare reacties. Maar ook van vaders, van vriendinnen zonder kindje. Ik had mensen geraakt. Ook met emotionele blogs. Dat gaf een kick, dat was fijn en goed om te ervaren.

Mijn leven is nooit saai geweest. Na de komst van mijn zoontje Joep in 2016 ging alles weer in een versnelling. Moeder van 2 kindjes, een baan, vriendinnen etc. Weer genoeg om te schrijven! Het bloggen ging steeds verder. Ik kreeg zelfs wat bedrijven die mij uitnodigde om te bloggen en zo af en toe kreeg ik een betaalde opdracht. Maar zoals ik al zei, mijn leven is nooit saai geweest en er kwam een andere periode aan in mijn leven.

“Zeker nu ook co-ouderschap onderdeel is geworden van mijn leven en ik moet dealen met het niet meer elke dag zien van mijn kindjes.”

Toen in 2018 mijn relatie over ging was dat een nieuwe spannende stap. Co-ouderschap met 2 kleine kindjes, een nieuw huisje, alleen zijn zonder kindjes, wat is dit ook heftig! In 2019 begon ik daarom een nieuwe website. Een nieuwe start voor mijzelf na een turbulent jaar. Babet begint. (Babet begint opnieuw, Babet begint met afvallen, Babet begint met een nieuwe baan, Babet begint met knutselen… ) Deze naam was beter toepasbaar vond ik!

Babetbegint.nl

Gelukkig waren de reacties wederom weer erg leuk. Mijn blogs gaan tegenwoordig over het hele leven. Niet specifiek over het moederschap. Mijn blogs gaan over de dingen waar ik tegenaan loop, wat ik meemaak, wat ik fijn vind, wat ik verdrietig vind. Zeker nu ook co-ouderschap onderdeel is geworden van mijn leven en ik moet dealen met het niet meer elke dag zien van mijn kindjes.

Het schrijven is en blijft voor mij een heerlijke uitlaatklep. Met een vleugje humor probeer ik op deze manier mensen ook te raken en te laten lachen. Want we zijn allemaal mensen, allemaal uniek maar ook ergens allemaal hetzelfde.

Neem gerust een kijkje, lees en lach, lees en voel, lees en geniet.
www.babetbegint.nl


Meer weten over Babet begint?

Wil jij meer weten over Babet en haar mooie verhalen? Neem snel een kijkje op haar Instagram @babetseuren

Berichtje voor Babet!

Wil jij Babet laten weten wat jij van haar interview vindt? Laat dan hieronder een lief berichtje achter!

Wil jij ook geïnterviewd worden?

Wil jij ook jouw interview terug zien op Mijn Mooie Wereld? Klik dan nu op aanmelden en beantwoord de 10 vragen. Liever een aangepast interview of een duo interview? Stuur een mail naar: info@mijnmooiewereld.nl

Mijn Mooie Wereld volgen?

Wil jij graag op de hoogte blijven van alle nieuwe interviews, quotes en leuke winacties? Volg mij dan via Instagram ; )

Babetbegint.nl

1 bericht

Nathalie 9 mei 2020 - 18:03

Wat leuk Babet! Ik lees je blogs altijd met veel interesse en plezier

Liefs, Nathalie

Beantwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.