10 Tips | Om onze ‘Corona’ angst en onzekerheid om te buigen naar positiviteit!

door karima
10 Tips | om onze 'Corona'

Want laten we eerlijk zijn… in wat voor bizarre wereld zijn we allemaal ineens terecht gekomen?

We leven in een wereld vol angst en onzekerheid waarin er veel verdeeldheid is over de aanpak en bestrijding van het Corona virus. Maar aan de andere kant ook een hele mooie wereld met:

  • Ontzettend veel saamhorigheid
  • Liefde voor je naasten
  • Hulp voor mensen die tot de risicogroep behoren en/of financieel gedupeerd zijn geraakt
  • Op dit moment iets meer rust voor onze mooie natuur en dieren wereldwijd

Zo veel verschillende verhalen!

Er zijn ook nog steeds veel verschillende verhalen te vinden via allerlei nieuws kanalen. En natuurlijk willen wij het liefst meteen antwoord op al onze vragen zodat wij weer zo snel mogelijk kunnen genieten van ons ‘normale’ leven. Een aantal vragen die ik voorbij heb zien komen zijn:

  • Hoe is het Corona virus ontstaan?
  • Hoe is het Corona virus zo snel wereldwijd verspreid?
  • Wat is de ernst van het Corona virus vergeleken met voorgaande virussen of met ons jaarlijkse griepvirus?
  • Wat is de beste landelijke aanpak? en moeten we daar wereldwijd één lijn in trekken of niet?

“De angst en onzekerheid die ik om mij heen voel wil ik ombuigen naar positiviteit, zodat ik weer iets moois om mij heen kan verspreiden”

Ik zal je heel eerlijk vertellen dat ik het zo ondertussen echt niet meer weet. Ik hoor zó veel verschillende verhalen via internet, televisie, radio en de meningen van mensen om mij heen, dat ik uiteindelijk maar in iets ga geloven waar ik het beste gevoel bij krijg. Nou probeer ik altijd uit te gaan van het positieve in het leven, en dat wil ik ook graag in deze moeilijke periode blijven doen. De angst en onzekerheid die ik om mij heen voel wil ik ombuigen naar positiviteit, zodat ik weer iets moois om mij heen kan verspreiden.

Soms lijkt alles weer even heel normaal!

Ik werk op een woonzorgcentrum voor mensen met een licht verstandelijke beperking en ik besefte mij van de week dat alles wat wij voelen bij hun vele malen versterkt binnen komt. De doordeweekse structuur is voor hun totaal verdwenen, want alle dagcentra en werkplekken zijn voorlopig gesloten.  Zij snappen nog veel minder van het Corona virus dan wij, en al helemaal niet dat daardoor uitstapjes zoals; familie feesten, eigen verjaardagen, en familie bezoekjes niet of heel beperkt mogen plaats vinden. Het enige wat ik kan doen is er voor iedereen zijn op een zo positief mogelijke manier. Net zoals ik zelf af en toe even vergeet in wat voor een wereld we zijn beland hoop ik hetzelfde tijdens mijn dienst voor onze bewoners te kunnen betekenen. Een aantal mooie momenten waarop alles weer even ‘normaal’ lijkt.   

“Niemand weet wanneer je het krijgt en op wat voor manier dit virus uitwerking heeft op ons lichaam”

Na de toespraak op 16 maart van Mark Rutte, waarin werd verteld dat naar verwachting 50 tot 60 procent van onze bevolking besmet gaat raken, besef ik me heel goed dat ik de aankomende periode niet in angst en onzekerheid wil leven. Niemand weet wanneer je het krijgt en op wat voor manier dit virus uitwerking heeft op ons lichaam, aangezien dat per persoon verschillend blijkt te zijn. Je kan het ook hebben zonder al te veel griep verschijnselen te voelen. Dat lijkt mij nog het meest lastige aangezien ik in dat geval niet weet of ik immuun ben geworden en met een gerust hart onze bewoners kan begeleiden, en zonder zorgen mijn oma’s kan bezoeken.

Brievenbuspost tegen eenzaamheid!

Vorige week ben ik gestart met Mijn Goede Doel – Brievenbuspost tegen Eenzaamheid! Op dat moment had ik niet kunnen voorspellen dat in een paar dagen tijd alles binnen Nederland zo zou veranderen. Door middel van een lief kaartje of iets anders waar jij goed in bent op creatief gebied kan jij iemand heel erg blij maken. In deze tijd is het helemaal hard nodig dus mocht jij iemand een hart onder de riem willen steken meld je dan nu aan – KLIK HIER!


Heb jij net zoals ik in de aankomende periode behoefte aan wat extra positiviteit? Lees dan hieronder mijn 10 positiviteit tips waar jij hopelijk van op gaat knappen. Ik wens iedereen de aankomende tijd veel liefde toe en let goed op elkaar!


1. Probeer altijd uit te gaan van het goede van de mens!

Ook al zit je thuis de aankomende tijd en heb je het gevoel dat alles jou tegen zit kan jij er alsnog voor kiezen om uit te gaan van het goede van de mens. Jouw mening kan je altijd later nog bijstellen. Als jij in eerste instantie uit gaat van goede intenties sta jij automatisch meer open voor wat iemand te vertellen heeft en dat straal jij ook zeker uit. Probeer het eens uit zou ik zeggen ; )

2. Wees dankbaar voor al het moois wat jij op dit moment bezit!

Mooi om in deze periode eens goed stil te staan bij wat jij allemaal hebt bereikt tot nu toe. Waar woon jij? Welke mensen heb jij om jouw heen verzameld? Waar ben jij mee bezig op studiegebied of waar werk jij op dit moment? Misschien heb jij kinderen die jij nu vanuit huis moet bijscholen? Of heb je één of meerdere huisdieren rond lopen? Schrijf het allemaal op en wees eens dankbaar voor al het moois wat jij tot nu toe voor elkaar hebt gekregen. Daar mag je echt mega trots op zijn!

3. Bekijk alles eerst van de positieve kant!

Hoe zie jij jouw glas het liefst.. halfvol of halfleeg? Benader jij alles van de positieve kant of schiet jij snel in het negatieve? Als je bij alles standaard uit gaat van het negatieve dan neemt jouw gevoel dat helemaal over en straal je dat ook naar iedereen om jou heen uit. Het wordt dan ook steeds moeilijk om je ergens voor open te stellen. Wat jij uitstraalt komt naar je toe, dus probeer eerst eens alle voordelen voor jezelf op te sommen. Laat jij je snel meeslepen door negativiteit? Probeer dat soort situaties zo veel mogelijk te vermeiden en leer jezelf daarvoor af te sluiten!

10 Tips | Om onze 'Corona'

4. Trek veel positiviteit aan, en blokkeer het negatieve om je heen.

Hoe meer positieve mensen in jouw leven, hoe meer jij gaat stralen. Soort zoekt soort zeggen ze wel eens en dat klopt helemaal. Positieve emoties versterken elkaar alleen maar en het voelt goed om omringt te zijn met mensen die dezelfde kijk op het leven hebben. Kies in negatieve situaties er bewust voor om je terug te trekken zodat jij daar niet in meegezogen wordt.

5. Voel boosheid, verdriet of angst op zijn tijd, maar blijf er niet in hangen!

Iedereen heeft het recht om te voelen. Dat kan positief zijn maar ook zeker negatief, want niet alles is altijd even leuk in ons leven. We maken allemaal moeilijke periodes mee. Onze dierbaren kunnen we niet eeuwig bij ons houden, op relatiegebied is het soms een rollercoaster aan emoties en onverwachte situaties, zoals we nu mee maken, creëren extra angst en onzekerheid. Probeer bewust te voelen en geef jezelf daar zeker genoeg de tijd voor, maar kies er ook bewust voor om het uiteindelijk een plekje te geven en weer positief tegen het leven aan te kijken. Jij mag ook zeker weer gelukkig zijn.. vergeet dat niet!

6. Denk eens na over wat jij nog wilt bereiken in de toekomst en zie het voor je!

Het klinkt heel gek nu we nog aan het begin van deze bizarre periode staan, maar dit is niet de eerste pandemie die wij wereldwijd hebben meegemaakt. Kijk maar eens naar bijvoorbeeld het Sars virus, Ebola virus en de Mexicaanse griep. Hoe vervelend en onzeker de aankomende periode ook is het blijft goed om voor jezelf te kijken naar de toekomst. Waar sta je nu en wat wil jij nog bereiken binnen nu en vijf jaar? Wat zijn jouw doelen en dromen? Als jij daar iets mee wilt doen dan heb ik een leuke opdracht voor jou – KLIK HIER!

10 Tips | Om onze 'Corona'

7. Durf te lachen, want het leven is al zo serieus!

Nu snap ik dat je er niet altijd op zit te wachten om te lachen. Misschien zit je nu wel thuis, terwijl je van alles gepland had de aankomende tijd. Misschien ligt jouw bedrijf wel helemaal plat en zie jij alles wat jij hebt opgebouwd in duigen vallen. Ik zeg niet dat je met een glimlach al jouw problemen kan weg toveren, maar jij kan er wel voor kiezen om in oplossingen te gaan denken. Lachen creëert positiviteit en een open houding, het nodigt een ander uit om mee te lachen waardoor het jullie beide een goed gevoel geeft. Dus zet je schouders eronder en ga ervoor, want we gaan allemaal ons best doen om hier zo goed mogelijk doorheen te komen!

8. Word ervan bewust dat hetgeen wat jou steeds overkomt het gevolg is van jouw eigen gedachten.

“Waarom moet mij dit nou toch steeds overkomen”? of ‘Ja klopt daar ben ik altijd al slecht in geweest!” herkennen jullie dit? Probeer voor jezelf te achterhalen wat jou toch steeds weer overnieuw overkomt? En probeer jou gedachten daarin eens te veranderen op een positieve manier. Zeg elke dag eens tegen jezelf dat jij daar wel goed in bent. Of dat al het goede jou altijd wel overkomt! Wist je dat wij per dag zo’n veertig tot zestigduizend gedachten hebben, waarvan ongeveer 95% van ons denken onbewust is! Dus train jezelf door bewust en positief te gaan denken!

10 Tips | Om onze 'Corona'

9. Door jouw positiviteit laat jij een ander ook weer stralen.

Heb jij dat wel eens gehad.. je zit zelf niet lekker in je vel en je wordt vervolgens opgefleurd door iemand die jou op dat moment laat inzien dat je het leven ook van een mooie kant kan bekijken. Hoe fijn zou het zijn als jij ook probeert om alles eens van een positievere kant te zien. Jij merkt vanzelf dat je steeds lekkerder in je vel gaat zitten, je trekt steeds meer positiviteit aan, er komen steeds meer mensen op jouw pad die hetzelfde denken. En uiteindelijk kan jij iemand anders een hart onder de riem steken. Jij weet ook nog eens precies hoe het voelt om aan de andere kant te staan. Hoe mooi is dat!

10. Besef dat jij eerst gelukkig moet zijn met jezelf voordat jij iemand anders gelukkig kan maken!

Ik denk dat dit toch wel de allerbelangrijkste tip is! Hoe vaak is het jou overkomen dat jij jezelf voorbij liep? Altijd maar voor een ander klaar staan, maar je krijgt het nooit eens terug. Hoe kan dat nou??? Ten eerste zijn mensen het van jou gewend dat jij altijd JAAA zegt als zij iets aan jou vragen. Ten tweede weet jij niet hoe je van jezelf moet houden, want als je dat wel wist dat had jij jezelf al lang op de eerste plek gezet! En ten derde vraag jij jezelf altijd het verkeerde af.. lees tip 8 ; ) Verander jouw manier van denken, train jezelf elke dag door voor de spiegel te zeggen wat jij van jezelf vindt (ook al geloof je dat in het begin nog niet zo) en zorg voor genoeg me-time! Wat vind jij echt leuk om te doen en waardoor kan jij jezelf helemaal weer opladen met positieve energie?

10 Tips | Om onze 'Corona'

Nog meer positiviteit? Dat kan zeker!

Wil jij graag op de hoogte blijven van alle nieuwe interviews, quotes en leuke winacties? Volg mij dan via Instagram ; )

Jouw verhaal of interview op Mijn Mooie Wereld?

Wil jij jouw verhaal vertellen over je werk, passie of hobby en vervolgens terug lezen op Mijn Mooie Wereld? KLIK HIER! Op zoek naar positiviteit, creativiteit en inspiratie? Lees hier alle mooie interviews en verhalen.

Contact

Heb jij tips, wil je graag iets kwijt of lijkt het jou leuk om samen te werken? KLIK HIER!


Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.